Droomparken
Sponsor Adidas
Sponsor-Pepsi
Heineken
De Feijenoorder, Sponsor van Sportclub Feyenoord
Sponsor-IVA
Sponsor-AA
FRFC1908 Sponsor van Sportclub Feyenoord
Droomparken

// Vooruitblik: Sportclub op jacht naar 2e periode

19 februari 2020 - 09:41
#

SC Feyenoord gaat dit weekend op bezoek bij staartclub Achilles´29. SC Feyenoord reist zaterdag 22 februari af naar Groesbeek voor de hoofdklasseconfrontatie met Achilles´29. Doordat de Gelderse ploeg niet meer welkom is op het eigen complex De Heikant wordt de wedstrijd bij dorpsgenoot Germania afgewerkt. De wedstrijd begint om 14.30 uur. In november verleden jaar werd het duel nog afgelast. Beide ploegen treffen elkaar voor de eerste maal in deze competitie.

Achilles´29, is zoals eerder gemeld, de hekkensluiter in A. De ploeg behaalde in zeventien partijen slechts een punt en dat gebeurde voor de winterstop tegen VV Spijkenisse: 0-0. Achilles´29 heeft nog geen duel winnend afgesloten. Het is nu al zeker dat Achilles´29 het volgend seizoen nog een niveau lager speelt. De afgelopen seizoenen degradeerde de ploeg al van de eerste divisie naar de hoofdklasse.

Achilles´29 maakte elf goals en de Gelderse doelman werd liefst 65 maal verschalkt. Het elftal heeft het minste aantal doelpunten gemaakt en kreeg de meeste goals tegen.

Afgelopen zaterdag leed Achilles´29 al weer de zestiende nederlaag. Subtopper Achilles Veen was in Noord-Brabant met 5-0 te sterk voor de voormalige profploeg. Coach Stefan Muller merkte afgelopen zondagochtend op dat zijn ploeg weinig had in te brengen. “Een fantastisch spelend Achilles Veen was een maatje te groot voor ons. We hebben dit soort sterke tegenstanders vaker getroffen.”

De oefenmeester heeft wel een verklaring voor de allerlaagste positie op de ranglijst. “We zijn een aantal keren weggespeeld en de meeste tegenstanders zijn sterker dan ons. En we hebben de neiging om te onsamenhangend te spelen. Ik had overigens wel verwacht dat we onderin zouden staan. De hoofdklasse A van de zaterdag is veel sterker dan de hoofdklasse A en B van het zondag-amateurvoetbal. Elke club in onze competitie beschikt over kwaliteit. En veel ploegen hebben gebruik gemaakt van onze zwakke punten.”

Muller erkent dat zijn ploeg een zwaar seizoen tot nu toe de achter rug heeft. “We kregen onze selectie pas laat rond, maar verder heb ik niets te klagen over Achilles´29. Ondanks dat er veel gebeurd is met deze vereniging.”

De oefenmeester, die na de zomer naar het Gelderse DIO´30 uit Druten vertrekt, wil de competitie toch nog op een sportieve manier afmaken. “De club wilde ook het volgende seizoen graag doorgaan met me een heeft begrip voor mijn beslissing om te gaan vertrekken. Ik heb een duidelijke keuze gemaakt en eerder al serieus en duidelijk aangeven dat ik niet zal blijven bij Achilles´29.”

“Ik hoop wel dat mijn opvolger de kans krijgt van Achilles´29 om in de eerste klasse een nieuw team samen te kunnen stellen. Daarnaast hoop ik niet dat deze club opgeheven zal gaan worden.”

De Nijmegenaar verwacht dat het treffen met de Sportclub een lastig karwei gaat worden. “SC Feyenoord maakt niet voor niets deel uit van de top-drie van de ranglijst. En de drie hoogst geklasseerde ploegen zijn de sterkste teams in onze afdeling. SC Feyenoord is een dynamische ploeg met redelijk veel jonge spelers. Ik denk niet dat ze ons zullen gaan onderschatten.”

Ik vind wel dat SC Feyenoord aantrekkingskracht heeft. “Het duel leeft dan ook in onze spelersgroep.”

Muller laat wel weten dat het geen ideale situatie is om de wedstrijden bij Germania af te werken. “We hebben dan ook niet echt een thuisvoordeel meer en het hoofdveld is lastig bespeelbaar.”

SC FEYENOORD:

De SC Feyenoord is hard op weg naar de tweede periodetitel in de hoofdklasse A. De ploeg gaat door een 3-0 overwinning op concurrent Spijkenisse aan de leiding en neemt nu met 34 punten uit 18 duels de derde stek op de ranglijst in. Voor het spitsvondige SC Feyenoord wisten Junior Obiku en Jeffrey Duijnstee (tweemaal) op zaterdag 15 februari het net te vinden. Laatstgenoemde verzilverde onder meer een zelf versierde strafschop.

SC Feyenoord behaalde in de derby de tiende overwinning tot nu toe. Het leed vier nederlagen en speelde vier keer gelijk. Op eigen grond pakte SC Feyenoord achtmaal de volle buit en in duels op vijandelijk terrein zegevierde de Varkenoordse equipe tweemaal.

SC Feyenoord was tot nu toe al 48 maal trefzeker. Daarmee is het meest productieve ploeg in A. Khalid Rahli voert de ‘ranking’ aan met tien treffers, gevolgd door zijn maatje Duijnstee met negen goals. De geroutineerde spits Duijnstee stond een aantal duels droog.

SC Feyenoord-oefenmeester Frehe was in zijn nopjes met de eerste helft van zijn ploeg tegen Spijkenisse, waarin het oppermachtig was. “Helaas was de tweede helft van een minder niveau. Ik miste wel een beetje de drang om nog meer doelpunten te maken. Maar ik vind wel dat we tegen een lastige tegenstander, zakelijk en volwassen gespeeld hebben. Bovendien waren we nu wel effectief in de afronding. We gaven al met al dus weer een signaal aan de concurrentie af.”

Frehe en zijn mannen zijn niet echt bezig met het behalen van een periodetitel. “Het zou leuk als we die binnenkort winnen.” Frehe vind het wel jammer dat SC Feyenoord in de beginfase van de competitie veel punten heeft laten liggen. “Maar daar heeft iedere ploeg in het voetbal last van.”

De coach maakt duidelijk dat zijn ploeg Achilles´29 niet zal onderschatten. “Dat doen we natuurlijk bij geen enkele ploeg. Ik hoop dat mijn elftal weer de wedstrijd zal gaan domineren. Want ondanks dat Achilles´29 de nummer laatst van de ranglijst is, verwacht ik een lastig duel. Het zou prettig zijn als we snel in staat zijn om de 0-1 te maken.”

Quincy Oosterom is het hele seizoen niet meer beschikbaar voor de SC. Verder beschikt Frehe over een nagenoeg fitte selectie. “En het is prettig dat de meeste posities bij ons dubbel bezet zijn.”

Tekst: Stephan van Hal