Droomparken
Sponsor Adidas
Sponsor-Pepsi
Heineken
De Feijenoorder, Sponsor van Sportclub Feyenoord
Sponsor-IVA
Sponsor-AA
FRFC1908 Sponsor van Sportclub Feyenoord
Droomparken

// Vooruitblik: Sportclub op bezoek bij AZSV

11 maart 2020 - 08:23
#

Sportclub Feyenoord speelt aanstaande zaterdag een belangrijke wedstrijd tegen AZSV uit. Het hoofdklasseduel tussen de nummers vijf en drie van de ranglijst in Aalten start om 14.30 uur. Opnieuw dus een wedstrijd van de waarheid voor de ambitieuze Varkenoordse brigade.

AZSV staat vijfde op de ranglijst in de hoofdklasse A van het zaterdagvoetbal en behaalde in 20 duels 34 punten. De ploeg won tienmaal een partij, leed zes nederlagen en speelde viermaal gelijk. De Gelderlanders maakten 32 goals en kregen 23 treffers tegen. Afgelopen zaterdag verloor de formatie van de in Rotterdam geboren coach Dave de Jong met 2-0 van Capelle.

Coach De Jong was na afloop van het duel met Capelle teleurgesteld. “We stonden al na vier minuten met 1-0 achter en daardoor viel ons tactische plan in duigen. Al met al leden we een terechte nederlaag. Bij ons ontbrak het gif in de wedstrijd en daar had Capelle geen last van.” AZSV verloor overigens voor de tweede maal in de competitie van de degradatiekandidaat.

AZSV legde wel verrassend beslag op de eerste periodetitel. De Jong is tevreden over de prestaties van zijn manschappen. “Niemand had aan het begin van het seizoen verwacht dat we een periodetitel zouden winnen en op de keurige vijfde plek zouden staan. Als we dat hadden geroepen had iedereen ons uitgelachen. Ik ben blij dat we met deze ploeg nog bovenin kunnen meedraaien.”

Toch verloor AZSV zijn laatste drie competitieduels. ” Een echte verklaring voor die nederlagen heb ik niet, maar we hebben de afgelopen tijd matig gespeeld. Natuurlijk zijn we weer toe aan een overwinning. Dat zou goed voor ons zijn.”

Een echte doelstelling dit seizoen had AZSV aan het begin van dit seizoen niet. “In de winterstop hebben we pas met zijn allen besloten om door te gaan waarmee we begonnen zijn. We willen nu kampioen worden.”

De Jong is onder de indruk van het niveau in de hoofdklasse A. “De meeste elftallen staan dicht bij elkaar en elke ploeg kan van een andere ploeg winnen. De ploegen die terecht in de top-vijf staan zijn de sterkste teams in de afdeling.” Het is de oefenmeester opgevallen dat de meeste elftallen in de hoofdklasse A voetballend en tactisch sterker zijn dan de equipes uit de hoofdklasse B. “In de hoofdklasse B moeten de teams het vooral van kracht en energie hebben.”

Het afgelopen seizoen kwam AZSV nog in de hoofdklasse B uit.

Dave de Jong is aan zijn tweede seizoen bij AZSV bezig. “Ik heb mijn contract inmiddels met nog een seizoen verlengd. De club wilde graag met me verder en de spelersgroep ook. De samenwerking met de selectie is uitstekend. Daarom plak ik er graag nog een seizoen aan vast. De spelersgroep en ik vormen samen een prima mix en we passen bij elkaar.”

De Jong realiseert zich dat SC Feyenoord een zware tegenstander is voor de ploeg uit Aalten. “SC Feyenoord beschikt over een prima selectie. Het herbergt veel voetballend vermogen en in elke linie beschikt het over kwaliteit. Ik hoop dat we in staat zijn om deze tegenstander te verslaan.”

Hij kijkt reikhalzend uit naar de topper tussen de twee teams. “We vinden het echt super om tegen SC Feyenoord te spelen, ook al spelen we tegen de amateurtak.”

Zoals het er nu naar uitziet kan De Jong, op twee blessuregevallen na, tegen de SC een beroep doen op een fitte selectie. Hij heeft geen spelers in de gelederen die geschorst zijn door de KNVB.

De Jong is, zoals eerder gemeld, geboren in Rotterdam. “Daarom vind ik het ook zo leuk om deze ploeg te mogen ontvangen.”

De oefenmeester is een zoon van Theo de Jong, die als prof en trainer eveneens actief was in de voetbalwereld.

De heenwedstrijd op Varkenoord tussen beide teams leverde een sensationele 2-0 overwinning op voor AZSV.

SC FEYENOORD:

SC Feyenoord zakte afgelopen weekend door een 1-1 gelijkspel tegen DUNO van de tweede plaats naar de derde positie op de ranglijst. SC Feyenoord gaf in dat duel een 1-0 voorsprong weg. De mannen van Raymond Frehe hebben 38 punten in 21 duels behaald. De Rotterdamse elite speelde voor de vijfde maal in competitieverband gelijk. Daarnaast boekte het elf overwinningen en vijf nederlagen. De laatste twee partijen leverden twee punten op voor SC Feyenoord, doordat het met 3-0 verloor van koploper Sportlust’46. Daardoor is de achterstand op Sportlust gegroeid naar vier punten. De nummer twee van de ranglijst DHSC staat drie punten voor op de Varkenoorders.

SC Feyenoord heeft dit seizoen al 55 maal het net weten te vinden. Topscorer is Khalid Rahli met twaalf treffers. De middenvelder/valse spits was tegen DUNO verantwoordelijk voor het Rotterdamse openingsdoelpunt. Jeffrey Duijnstee is tot nu toe goed voor tien treffers.

SC Feyenoord-trainer Raymond Frehe legt uit dat zijn ploeg tegen DUNO bij vlagen goed speelde. “We hebben alleen helaas verzuimd om de ballen binnen te schieten. Dat heeft te maken met geluk en soms een gebrek aan scherpte. Maar we hebben gelukkig genoeg kansen afgedwongen.”

Frehe gaat met zijn ploeg nog altijd voor een plek bij de eerste drie teams. “We hebben wel een periodetitel behaald en als we acht van de negen resterende wedstrijden winnen, staan we zeker in de top-drie. Kortom de competitie is nog altijd niet beslist. Maar we hebben veel concurrentie van ploegen zoals Sportlust, DHSC en Achilles Veen. Ik hoop dat we in staat ons normale niveau vast te houden. Het belangrijkste is dat we ook de mindere ploegen in de competitie verslaan, want je wordt kampioen tegen de kleintjes en niet tegen de topploegen.”

De strijdvaardige oefenmeester verwacht dat AZSV op de counter zal gaan spelen. “Dat deden ze in de heenwedstrijd ook al. Verder weet ik niet echt wat deze ploeg in zijn mars heeft. Het is natuurlijk een hele tijd geleden dat we AZSV getroffen hebben. Uiteraard willen we in deze belangrijke wedstrijd wel het initiatief nemen.”

Frehe beschikt voorlopig over een fitte selectie. Alleen Quincy Oosterom zal zaterdagmiddag niet van de partij zijn. Opvallend is dat nog geen enkele speler van de Sportclub geschorst is in deze competitie. “Ik wil dan ook een compliment uitdelen aan mijn selectie.”

Tekst: Stephan van Hal