Heineken
Adidas
FRFC1908 Sponsor van Sportclub Feyenoord
Sponsor-Pepsi
Droomparken
Sponsor-AA
Sponsor-VLS
Sponsor-CWS
Sponsor-IVA

// Vooruitblik: SC Feyenoord treft op Varkenoord DUNO

04 maart 2020 - 10:47
#

Sportclub Feyenoord speelt aanstaande zaterdag een thuisduel tegen DUNO D uit Doorwerth. Arbiter van dienst is de heer Kraak. Deze jonge arbiter is aan zijn tweede seizoen in de hoofdklasse bezig.

DUNO kwam afgelopen weekend niet in actie. De thuiswedstrijd tegen Zwaluwen Vlaardingen werd afgelast. DUNO staat dertiende op de ranglijst in de hoofdklasse A. De ploeg vergaarde in negentien duels 24 punten. En dan te bedenken dat de ploeg in de eerste zeven competitieduels zesmaal een overwinning wist te boeken. De laatste dertien duels leverden dus slechts zes punten op. In totaal won DUNO zeven confrontaties, speelde het drie keer gelijk en leed het negen nederlagen. De brigade uit Doorwerth maakte 29 goals en kreeg 32 doelpunten om de oren.

Het bestuur van DUNO heeft coach Roy de Haan, die aan zijn eerste seizoen bezig was, enkele weken geleden ontslagen. Vervolgens werd Jan Oosterhuis zijn opvolger. Oosterhuis maakte de overstap van De Meern naar de Gelderse vereniging. De oefenmeester had zijn handen vrij, doordat De Meern het eerste zondagteam opgeheven heeft. In het afgelopen seizoen fungeerde Oosterhuis ook als tijdelijk trainer van DUNO. De oud-speler van FC Utrecht en van FC Wageningen loste toen Lodewijk de Kruif af. Het is nog niet duidelijk of Oosterhuis ook het volgend seizoen de selectie van DUNO onder zijn hoede heeft. “Voorlopig is er dus nog niets rond en zijn er geen handtekeningen gezet. En ik heb overigens voor alle duidelijkheid nog geen nieuwe club gevonden.”

Verleden jaar werd Oosterhuis ook gevraagd als vaste trainer van DUNO. “Ik had echter al mijn ja-woord aan De Meern gegeven. Daar kom ik dus niet op terug.”

De met een Utrechts accent pratende Oosterhuis wil natuurlijk met zijn ploeg degradatie naar de eerste klasse voorkomen. ” Ik heb er alle vertrouwen in dat dat zal lukken. Ook al is ons zelfvertrouwen broos. Maar we moeten dus aan de bak, want het niveau in deze afdeling is hoog. “Met uitzondering van hekkensluiter Achilles´29 zijn er geen zwakke teams in de hoofdklasse A.”

Het is de trainer tot nu toe dus wel opgevallen dat veel hoofdklasseploegen aan elkaar gewaagd zijn. “Daarnaast spelen veel teams met verschillende systemen.”

De ervaren coach legt uit dat DUNO in de beginfase van de competitie goed heeft gepresenteerd met zes overwinningen in zeven duels. “Het kwartje viel de goede kant op, maar daarna zat alles tegen. Toch had DUNO meer punten kunnen hebben. “

Oosterhuis beschikt over een ploeg van routiniers en een aantal talenten. De vereniging wil vooral jongens uit de regio een kans bieden om zich te ontwikkelen. “We beschikken over een netwerk. Zodoende zijn we in staat om spelers aan te trekken die in het betaalde actief geweest zijn. Voorwaarde is wel dat de jongens bij ons uit de buurt komen.”

Oosterhuis verwacht dat het duel met SC Feyenoord een zware opgave zal worden voor de Gelderlanders. “SC Feyenoord is een goed voetballend team en niet te vergelijken met andere ploegen. “Wij zullen van achteruit druk gaan zetten. Ook houd ik ervan om ook tegen zo´n sterke tegenstander toch nog risico´s te gaan nemen. Ik verwacht een open duel.”

Op een aantal blessures na beschikt Oosterhuis komende zaterdag over een fitte selectie. “Oud-betaald voetballer Jochem Jansen is gelukkig weer beschikbaar. Daar staat tegenover dat een aantal basisspelers van ons niet inzetbaar zijn. We missen deze spelers al een tijdje.”

Oosterhuis vindt het leuk om tegen SC Feyenoord te voetballen. “We hebben er zin in, want SC Feyenoord is een aansprekende tegenstander. En niet alleen om de naam.”

De heenwedstrijd tussen beide teams leverde een nipte 3-2 zege op voor DUNO, dat toen nog mee streed om de koppositie. SC Feyenoord gaf in dat duel in oktober een 2-1 voorsprong uit handen. “Ik begreep dat de overwinning van DUNO niet helemaal terecht was.”

DUNO kwam het afgelopen seizoen nog uit in de hoofdklasse B van het zaterdagvoetbal. Dit seizoen is het dus actief in A.

SC FEYENOORD:

SC Feyenoord legde afgelopen weekend beslag op de tweede periodetitel in de hoofdklasse A. De ploeg verloor overigens wel met 3-0 van titelconcurrent Sportlust´46. Laatstgenoemde ploeg steeg door de zege van de derde naar de eerste plaats in de ranking. SC Feyenoord staat met 37 punten uit 20 duels op de derde plaats met twee punten achterstand op de Woerdenaren. DHSC neemt de tweede positie in met 38 punten. SC Feyenoord won elf duels, speelde viermaal gelijk en leed vijf nederlagen. Het ging voor de tweede maal na de winterstop onderuit en incasseerde de grootste nederlaag tot op heden.

SC Feyenoord-coach Raymond Frehe legt uit dat SC Feyenoord tegen Sportlust een mindere dag had. “Sportlust is een tegenstander die ons niet zo ligt en we kunnen natuurlijk niet elk duel winnen. We hebben alleen in de slotfase een aantal kansen gekregen. We zijn natuurlijk geen Liverpool dat van iedere tegenstander kan winnen. Iedereen speelt wel eens een slechte wedstrijd.”

Frehe is wel blij dat SC Feyenoord de tweede periodetitel op zijn naam heeft geschreven. “En dan te bedenken dat we een zwaar programma achter de rug hebben. We hebben in tien duels met 20 punten een aardige serie neergezet. ” Frehe wil met zijn ploeg nog altijd bij de eerste drie teams op de ranglijst eindigen. “Dat is onze voornaamste doelstelling.”

DUNO wordt door Frehe als een lastige opponent beschouwd. “Ze beschikken over een nieuwe coach en een aantal nieuwe spelers. In de heenwedstrijd verloren we met 3-2. “We controleerden het duel, maar gaven door persoonlijke fouten een 2-1 voorsprong weg.”

Frehe gaat zaterdag weer voor de winst. “We moeten zicht houden op de twee ploegen die boven ons staan. “We beschikken over genoeg zelfvertrouwen.”

Tekst: Stephan van Hal