Heineken
Adidas
FRFC1908 Sponsor van Sportclub Feyenoord
Sponsor-Pepsi
Droomparken
Sponsor-AA
Sponsor-VLS
Sponsor-CWS
Sponsor-IVA

// Vooruitblik: SC Feyenoord speelt topper uit tegen Sportlust´46

26 februari 2020 - 17:05
#

Sportclub Feyenoord speelt aanstaande zaterdag 29 februari de topper in de hoofdklasse A van de zaterdagcompetitie tegen het gepromoveerde Sportlust ’46 uit Woerden. De aftrap op Sportpark de Cromwijck is om 14.30 uur. Beide ploegen troffen elkaar deze week ook al voor de districtsbeker.

Sportlust staat derde op de ranglijst met 36 punten uit 19 duels. De ploeg uit het Groene Hart boekte elf overwinningen, speelde driemaal gelijk en het leed vijf nederlagen. De Woerdenaren scoorden 40 maal en incasseerden 21 tegentreffers. Sportlust stond een aantal wedstrijden bovenaan en is inmiddels gezakt naar de derde stek in de ranking.

Coach Patrick Loenen vindt het lastig om een doelstelling te bepalen. “Ik kende de tegenstanders in deze afdeling niet, voordat het seizoen begon. En ik had daar ook niet over nagedacht. Ik had wel verwacht dat DHSC en SC Feyenoord zouden meedoen om promotie. En ik vind ook dat AZSV en Achilles Veen over sterke ploegen beschikken. Het is in ieder geval duidelijk dat de top-vier van de ranglijst zich geen misstappen meer kan veroorloven. De onderlinge verschillen zijn dan ook klein.”

Loenen is opgetogen over de prestaties van de voormalige eersteklasser. “We kunnen goed voetballen en zijn zelden weggespeeld door een tegenstander. In de meeste wedstrijden waren we echt wel de betere ploeg. Desondanks hebben we in een aantal wedstrijden niet thuis gegeven. Ik ben wel blij dat mijn ploeg regelmatig het karakter toont. Want als het voetbaltechnisch niet gaat, worden andere dingen op dit hoofdklasseniveau gevraagd.”

Uiteraard gaat de coach zaterdagmiddag voor de winst. “SC Feyenoord wil natuurlijk graag promoveren. Het is een goede ploeg, die wel kwetsbaar in de omschakeling is. In defensief opzicht vind ik wel dat de laatste man en de voorstopper van SC Feyenoord te traag zijn. En als het niet loopt bij SC Feyenoord gaat de ploeg vaak achterover leunen. Ik verwacht dat het duel tegen SC Feyenoord leuk kan worden voor de neutrale toeschouwer.”

Loenen kijkt reikhalzend uit naar de importante confrontatie met de Sportclub. “We vinden het leuk om tegen SC Feyenoord te spelen. We lopen warm voor dit belangrijke duel. Soms hangt het er van af tegen wie je speelt.”

Hij werd in de aanloop naar het laatste competitieduel tegen Zwaluwen Vlaardingen geconfronteerd met blessureleed. “Ik kon in dat duel geen beroep doen op een aantal verdedigers. Het drietal had last van pijntjes.”Het duel eindigde overigens in 1-1. Namens Sportlust scoorde Rick Wils.

De oefenmeester heeft voor de winterstop zijn contract met Sportlust toch nog met twee seizoenen verlengd. Hij zou eerst na de zomer bij DOVO aan de slag gaan. Nadat de technische commissie van laatstgenoemde club opstapte, liet Loenen weten dat hij niet meer beschikbaar is voor de vereniging uit Veenendaal. “Er werden afspraken door de opvolgers niet nagekomen en daardoor kreeg ik niet het juiste gevoel. Ik vond het wel lastig om dit besluit te moeten nemen. Ik heb er nog steeds last van, want ik vind DOVO nog altijd een mooie club.”

Loenen is aan zijn tweede seizoen in Woerden actief. Eerder was hij coach van Eemdijk. “Ik heb het uitstekend naar mijn zin bij Sportlust. De samenwerking met de spelersgroep is goed.”

Sportlust is al druk bezig met de samenstelling van de selectie voor het nieuwe seizoen. Zestien selectiespelers hebben inmiddels bijgetekend en de club heeft al zes versterkingen aangetrokken.

SC FEYENOORD:

SC Feyenoord kan zaterdagmiddag tegen Sportlust de tweede periodetitel behalen. De ploeg won afgelopen weekend in Groesbeek met 6-1 van Achilles´29, dat de rode lantaarn in de hoofdklasse A draagt. Bij rust stond SC Feyenoord al met 4-1 voor. Khalid Rahli, Jeffrey Duijnstee, Adil Akanioui, Junior Obiku, Sanzio Dieterich en Sandin Avdic waren trefzeker voor de mannen van coach Raymond Frehe.

De coach was tevreden over de uitslag, maar vond wel dat SC Feyenoord na rust niet altijd geconcentreerd genoeg aan het voetballen was. “We dachten er dan ook te makkelijk over en we waren te slordig. Maar in de eerste helft was ons spel prima.”

De coach houdt zich niet echt bezig met een periodetitel. “We willen nog steeds bij de eerste drie teams op de ranglijst eindigen. Dat is onze voornaamste doelstelling.”

SC Feyenoord staat door de triomf tegen de staartclub op een keurige tweede stek op de ranglijst. SC Feyenoord heeft 37 punten in negentien duels kunnen bijschrijven en heeft nog maar een punt achterstand op koploper DHSC. In de twee laatste competitieduels heeft SC Feyenoord de marge in een rap tempo verkleind met de Utrechtse brigade. De SC won elf duels, speelde viermaal gelijk en het leed vier slechts nederlagen. SC Feyenoord stapte met de derde overwinning op vreemde bodem de bus naar Rotterdam in.

SC Feyenoord heeft met AZSV het minste aantal nederlagen (vier) in A geleden. De Rotterdammers hebben met 54 treffers de meeste goals in de afdeling gemaakt. SC Feyenoord moest 25 goals toestaan.

Frehe verwacht aanstaande zaterdag van zijn ploeg dat het tegen Sportlust gaat domineren. “We willen afstand nemen van Sportlust. En ik denk dat deze sterke tegenstander, vanuit de reactie zal gaan spelen. Ik hoop dat mijn ploeg in staat is om een snelle 1-0 voorsprong te gaan nemen. Al met al is Sportlust een sterke tegenstander, waarmee we vanaf aanstaande donderdag opnieuw aan de slag zullen gaan. En we gaan zaterdagmiddag voor de overwinning.”

De oefenmeester maakt duidelijk dat SC Feyenoord de laatste duels steeds constanter gaat presteren. “Daardoor zijn we nog meer in staat om tegen tegenstanders het verschil te maken.”

Frehe laat weten dat hij nog niet bezig is met een eventuele promotie naar de Derde Divisie. “Dat is op dit moment niet relevant. Ik kan trouwens niet inschatten hoe het niveau in deze afdeling is. We richten onze blik voorlopig nog op de hoofdklasse.”

Op Quincy Oosterom na beschikt de gedreven coach over een fitte selectie.

Frehe is in Rotterdam-Zuid alweer aan zijn derde seizoen bezig. Hij heeft in de winter zijn contract met de Varkenoordse vereniging verlengd.

Tekst: Stephan van Hal