Droomparken
Sponsor Adidas
Sponsor-Pepsi
Heineken
De Feijenoorder, Sponsor van Sportclub Feyenoord
Sponsor-IVA
Sponsor-AA
FRFC1908 Sponsor van Sportclub Feyenoord
Droomparken

Sportclub Feyenoord gaat aanstaande zaterdag op visite bij koploper DHSC. De topper in de hoofdklasse A op het Utrechtse Wesley Sneijder Sportpark begint om 14.30 uur.

De thuisploeg neemt de eerste plaats in op de ranglijst van de hoofdklasse A. Daarnaast staat het aan de leiding in de tweede periode. DHSC vergaarde in 17 duels 37 punten. De lijstaanvoerder uit de Domstad won twaalf duels, speelde eenmaal gelijk en leed vier nederlagen. Op eigen grond heeft het nog geen nederlaag geleden. De laatste drie duels leverden voor de fusieclub driemaal een triomf op. DHSC maakte 41 goals en goalie Niels Willemsen moest 21 maal vissen. Clubtopscorer is Christian Gandu, die elf maal de trekker wist over te halen.

De promovendus kende jongstleden zaterdag een zware bevalling tegen staartclub Achilles’29. De fusieclub won toch nog van de Groesbeekse formatie met 3-2. Tien minuten voor tijd keek de ploeg van John Vink nog tegen een 2-1 achterstand aan. De Utrechtse goals werden gemaakt door Mitch van der Vlist, Ryan de Jong en Gandu. De twee laatste goalgetters stonden niet in de basis. Beiden waren niet fit genoeg voor een hele wedstrijd. In het eerste duel won DHSC al met 2-1 van de hekkensluiter.

Coach Vink was in de nabeschouwing kritisch over het spel van zijn manschappen. “Met name in de eerste helft waren we te statisch. We maakten de verkeerde keuzes in balbezit.”

De doelstelling volgens hem is om te promoveren met DHSC. Hij erkent dat dat niet makkelijk zal worden. “Ik denk dat SC Feyenoord, AZSV, Sportlust, ARC en Achilles Veen onze concurrenten zijn.

De geroutineerde oefenmeester is onder de indruk van de kwaliteiten van SC Feyenoord. “Ze hanteren hetzelfde speltype. Ik weet zeker dat DHSC en SC Feyenoord de best voetballende teams zijn in de hoofdklasse A. Ik verwacht een open wedstrijd en zowel SC Feyenoord als DHSC zullen voor de winst gaan. Ik denk dat het voor de neutrale toeschouwer een leuk duel kan gaan worden.” Vink verklaart wel dat beide teams het initiatief willen gaan nemen. “We wachten maar af hoe het zal gaan.”

Vink vindt wel dat SC Feyenoord teveel ruimtes tussen de linies laat. “Dat is de zwakke plek van SC Feyenoord. Ik vind wel dat SC Feyenoord over een aantal goed opbouwende verdedigers en een aantal uitstekende lopende middenvelders beschikt. En ik ben onder de indruk van de prestaties van Junior Obiku.”

Op het moment van schrijven beschikt Vink over een fitte selectie. “Wel zitten er enkele spelers die geblesseerd zijn geweest zaterdag weer bij ons op de bank.”

Vink meld dat het duel bijzonder leeft in Utrecht. “Dit soort wedstrijden zijn de ‘krenten in de pap’. Daar doe je het toch voor. Ik verwacht 500 toeschouwers op ons sportpark.”

De eerste wedstrijd tussen beide teams eindigde in een 4-2 zege voor SC Feyenoord. Bij rust leidde DHSC nog met 1-2 “We hebben toen verzuimd om de wedstrijd in de eerste helft te beslissen.”

CONTRACT NIET VERLENGD:

Ondanks de goede prestaties heeft het Ondiepse bestuur het contract van oud-speler Vink niet verlengd. “Ik heb begrip voor deze beslissing, maar ik ben wel teleurgesteld. Een club bepaalt zelf wel of een trainer aan blijft. Ik wil er nog het beste van maken en zo hoog mogelijk eindigen met DHSC. Vink zal na de zomer worden worden opgevolgd door Gert Kruys die nu nog trainer is van tweede divisieploeg IJsselmeervogels uit Bunschoten-Spakenburg. De trainerswissel werd voor de winterstop al bekend gemaakt door het bestuur van de volksclub.

Vink heeft nog geen nieuwe club gevonden. “Ik heb wel wat aanbiedingen gehad, maar het werd nooit concreet. Ik wil trainer zijn van een club die wil groeien. Het niveau maakt me niet uit.” Vink promoveerde het afgelopen seizoen met DHSC van de eerste-naar de hoofdklasse. Vink loste anderhalf seizoen geleden de ontslagen Cesco Agterberg af.

Hij is in de Domstad aan zijn tweede seizoen bezig. De 62-jarige inwoner uit Vleuten had eerder onder meer SC Woerden en SteDoCo onder zijn hoede. Vink is een oud-speler van Sparta en Xerxes.

SC FEYENOORD:

SC Feyenoord was afgelopen zaterdag op Varkenoord in de derby met 2-1 te sterk voor Capelle. De Rotterdamse goals waren afkomstig van Ail Akanioui en Khalid Rahli. Laatstgenoemde maakte zijn achtste treffer. In Capelle won de SC op ’t Slot ook al met 2-1.

SC Feyenoord staat op de vierde plek, De ploeg pakte in 16 duels 30 punten en heeft met een wedstrijd minder gespeeld vier punten achterstand op DHSC. SC Feyenoord won negen confrontaties, behaalde driemaal een remise en stapte vier keer als verliezer van het veld. SC Feyenoord is met 43 goals de productiefste brigade. Ballenstopper Rick van den Burg werd 22 maal verschalkt. SC Feyenoord doet mee in de strijd om de tweede periode. De Rotterdammers staan vierde, maar hebben het minst aantal verliespunten gepakt.

Coach Raymond Frehe vond dat SC Feyenoord tegen Capelle een goede overwinning heeft geboekt. “Hoewel ik ons is in de eerste helft minder vond acteren, hebben we drie punten gepakt. Maar de score had hoger mogen uitvallen. We hebben na rust zat kansen gekregen.”

Kevin Patijn maakte afgelopen zaterdag weer zijn rentree als basisspeler bij SC Feyenoord. “Ik vind dat Joris van Eijck hem goed heeft vervangen. En dan te bedenken dat Joris geen echte linksachter is.” In de aanloop naar de topper beschikt Frehe, op Quincy Oosterom na, over een fitte selectie.

De oefenmeester legt uit dat zijn ploeg als een team opereert. “Daarnaast zijn we stabieler en hebben meer zelfvertrouwen. We raken niet meer in paniek. Al met al hebben we het uitstekend voor elkaar.”

Frehe laat weten dat DHSC terecht aan kop gaat. “Anders sta je niet op de eerste positie. Ze hebben de meeste punten gepakt. DHSC is een ploeg, die net als ons verzorgd voetbal wil spelen. Ik verwacht ook een open wedstrijd. Ik ben benieuwd welke ploeg in staat is om het initiatief te nemen. Samenvattend: “DHSC is een lastige tegenstander. Dat werd al duidelijk in de openingswedstrijd. Ik denk dat DHSC en SC Feyenoord gelijkwaardig aan elkaar zijn.”

De Rotterdammer gaat voor de volle winst. “Maar als we verliezen is er nog niets aan de hand, want de competitie is nog lang niet afgelopen. Ik hoop dat we in de top-drie eindigen en dan voldoen we aan onze doelstelling. We zullen moeten gaan afrekenen met DHSC, Sportlust en AZSV. We gaan de achtervolging inzetten. Daar heb ik alle vertrouwen in.”

Frehe merkt op dat zijn spelers nog niet nerveus zijn in de aanloop naar de ‘Klassieker’. Nee hoor, daar is bij ons geen sprake van. Dat is echt niet nodig. Dit duel is een normale wedstrijd.”

Tekst: Stephan van Hal