Heineken
Adidas
FRFC1908 Sponsor van Sportclub Feyenoord
Sponsor-Pepsi
Droomparken
Sponsor-AA
Sponsor-VLS
Sponsor-CWS
Sponsor-IVA

Sportclub Feyenoord speelt aanstaande zaterdagmiddag een thuisduel tegen Spijkenisse, dat op de elfde plaats in de hoofdklasse A staat. De ploeg, die dus in de onderste regionen verkeert, speelde afgelopen zaterdag met 2-2 knap gelijk tegen mede-koploper Ter Leede. Spijkenisse won tot nu toe negen duels, speelde zesmaal gelijk en behaalde in 27 duels 33 punten. De ploeg maakte 33 treffers en kreeg 43 treffers om de oren.

Peter Wubben, coach van Spijkenisse, vond dat zijn ploeg terecht een punt heeft gehaald tegen Ter Leede. “We speelde in de eerste helft goed en de eindstand was dan ook terecht. We toonden veel strijd en waren dus hard aan het werk.”

De coach heeft wel een verklaring voor de matige prestaties van zijn ploeg. “We scoren te moeilijk en we geven teveel treffers weg. Desondanks beschik ik wel over een aantal spelers met individuele klasse. Maar we slagen er niet altijd in om ons eigen spel te spelen. Dat is jammer, want ik wil graag vooruit voetballen met mijn ploeg.”

De aangepaste doelstelling van Spijkenisse is om zich hand te haven in de hoofdklasse. “Ik verwacht wel dat dat gaat lukken.” En dan bedenken dat ploeg aan het begin van seizoen nog een favoriet voor de titel was. “Het is een dramatisch seizoen voor ons.”

Hij verwacht dat SC Feyenoord aanstaand weekend de wedstrijd wil gaan controleren. “Sportclub Feyenoord wil graag het initiatief nemen. Deze ploeg heeft weinig zwakke punten. “Maar ik ben vooral met mijn eigen elftal bezig.”

Het regioduel met SC Feyenoord houdt de gemoederen in Spijkenisse bezig. “Sommige spelers kennen elkaar. Daardoor leeft het duel wel in mijn spelersgroep.”

Wubben beschikt nog over een redelijk jonge selectie. “We proberen altijd om jeugdige spelers een kans bij Spijkenisse te geven.”

Het eerste duel tussen beide ploegen eindigde in een gelijke stand: 2-2.

Spijkenisse degradeerde het afgelopen seizoen uit de derde divisie.

SC FEYENOORD

De Sportclub Feyenoord maakte tegen periodekampioen De Jodan Boys een achterstand ongedaan.Toch kwam de Rotterdamse equipe afgelopen weekend niet verder dan een gelijkspel: 1-1. Rechtsbuiten Adil Akanioui nam de Rotterdamse treffer voor zijn rekening voor de Sportclub Feyenoord, dat slordig met de kansen omsprong.

SC Feyenoord neemt nog altijd de derde positie op de ranglijst in met 47 punten uit 27 confrontaties. De ambitieuze promovendus won twaalf duels speelde liefst elf maal gelijk en leed slechts vier nederlagen. Het maakte 58 doelpunten en kreeg 46 goals om de oren.

SC Feyenoord-oefenmeester Raymond Frehe was na afloop van het duel met De Jodan Boys over de tweede helft van zijn ploeg redelijk tevreden. “Maar er had wel meer voor ons ingezeten. Doordat we kansen misten hebben we ons zelf niet beloond. Dit duel hadden we dan ook moeten winnen. In de eerste helft speelden we echter te slordig en waren we nog niet helemaal wakker.”

Hij denkt dat Spijkenisse een lastig tegenstander voor SC Feyenoord is. “Ze hebben uiteraard een knap resultaat tegen Ter Leede geboekt. Het verbaast me dan ook dat deze ploeg zo laag op de ranglijst staat. Deze collectief sterke ploeg heeft voldoende kwaliteit en we zullen op onze hoede moeten zijn.”

De oefenmeester hoopt dat zijn Varkenoordse ploeg tegen Spijkenisse de regie in handen kan nemen. “Wij zullen daarnaast veel beleving moeten tonen en we willen dus agressief voor de dag komen. Natuurlijk verwacht ik van mijn spelers dat ze voldoende geconcentreerd zijn.”

Frehe laat wel weten dat zijn ploeg meer punten had kunnen hebben dan nu het geval is. “We hadden zeker minimaal vier punten meer moeten behalen. Dan hadden we wellicht de lijstaanvoerders Volendam en Ter Leede het nog lastig kunnen maken.”

De coach vindt het spelniveau van de hoofdklasse hoog. “Ik vind overigens wel dat geen enkele ploeg er boven uitsteekt.”

Het duel tussen beide ploegen begint om 14.30 uur.

Tekst: Stephan van Hal