Heineken
Adidas
FRFC1908 Sponsor van Sportclub Feyenoord
Sponsor-Pepsi
Droomparken
Sponsor-AA
Sponsor-VLS
Sponsor-CWS
Sponsor-IVA

// Vooruitblik: SC Feyenoord bekert tegen Sportlust’46 uit

24 februari 2020 - 08:46
#

Sportclub Feyenoord speelt aanstaande dinsdagavond 25 februari om 20.00 uur in de derde ronde van de districtsbeker West 2 tegen Sportlust’46 uit. Het duel in Woerden op sportpark De Cromwijck begint om 20.00 uur. Saillant detail is dat beide ploegen op zaterdag 29 februari elkaar eveneens treffen voor de competitie in de hoofdklasse A van het zaterdagvoetbal.

De thuisploeg uit het Groene Hart plaatste zich voor de derde ronde van de regionale beker door allereerst Lyra uit De Lier met 6-0 te verslaan en vervolgens ook nog Hazerswoudse Boys eveneens royaal met 7-0 aan de kant te zetten.

Coach Patrick Loenen verwacht dat de duels met SC Feyenoord leuk zullen worden voor de neutrale toeschouwer. “We willen de laatste vier van de beker gaan bereiken. Maar de competitie is het belangrijkste voor ons. Om goed te presteren in de beker zijn we ook afhankelijk van de resultaten in de competitie.”

“Ik verwacht dat het niet makkelijk zal worden aanstaande dinsdagavond. SC Feyenoord zal het spel willen maken, maar dat willen wij ook. Ik vind SC Feyenoord wel kwetsbaar in de omschakeling. Daarnaast nemen ze het soms te makkelijk op. Toch is het een goede ploeg.”

In de competitie speelde Sportlust nog met 2-2 gelijk tegen SC Feyenoord. “Sportclub Feyenoord nam in een slechte wedstrijd op Varkenoord nog een 2-0 voorsprong, Gelukkig scoorde wij daarna nog tweemaal. We wisten persoonlijke Rotterdamse fouten af te straffen. Maar we kregen toen meer dan dat we recht op hadden. We speelden door een rode kaart overigens een gedeelte van het duel met een man minder.”

Patrick Loenen zou na dit seizoen de overstap gaan maken naar derde divisieploeg DOVO uit Veenendaal. “De technische commissie van club de stapte op en hun opvolgers maakten hun afspraken niet waar. Ik heb toen een gesprek met de verantwoordelijke personen gehad en dat gaf me niet het juiste gevoel. Vervolgens besloot ik mijn contract bij Sportlust met twee seizoenen te verlengen.”

Twee seizoenen geleden maakte Loenen van Eemdijk de overstap naar de Woerdense club. Met Eemdijk promoveerde hij naar de Derde Divisie van het zaterdagvoetbal. En met Sportlust werd hij kampioen van de zaterdag-eerste klasse C. Ook dit seizoen doet hij het uitstekend met een derde plaats op de ranglijst.

De spelersgroep van Sportlust vind het leuk om tegen SC Feyenoord in actie te komen. “Ze lopen warm voor deze confrontaties.”

SC FEYENOORD:

De Rotterdammers wonnen in de eerste ronde royaal op Varkenoord in oktober 2019 van zaterdag-derdeklasser Blauw Zwart uit Wassenaar. Midvoor Jeffrey Duijnstee schoot viermaal raak voor de Rotterdamse ploeg van Raymond Frehe. Khalid Rahli was tweemaal trefzeker. Matthew Jones, Junior Obiku en invaller Jordy de Zwart namen elk een goal voor hun rekening. Junior Obiku miste nog een strafschop namens de thuisploeg. Een ronde later werd tweedeklasser HVC’10 uit Hoek van Holland met 3-2 verslagen. SC Feyenoord werkte in de kustplaats tegen de ploeg van Piet Boon een verrassende 2-0 achterstand weg. De doelpunten werden gemaakt door Duijnstee, Adil Akanioui en Glenn Boon die de bal eigen doel schoot.

SC Feyenoord-coach Frehe vindt de competitie, waarin SC Feyenoord op de tweede plek staat, belangrijker dan de regionale beker. “We focussen ons vooral op de competitie en willen daarin bij de eerste drie teams eindigen. We houden ons dan ook niet zo bezig met het bekertoernooi. Toch willen we zo ver mogelijk komen, want we willen alle wedstrijden winnen. Maar niet ten koste van alles. Ik hoop wel dat we tegen Sportlust tweemaal aan onze vorm kunnen werken.”

“Toch is de bekerwedstrijd een hinderlijke onderbreking. We vinden het dan ook niet prettig dat we op een doordeweekse dinsdagavond aan de bak moeten. Ik had natuurlijk liever op een zaterdag dit duel gespeeld. De districtsbeker is niet echt een afleiding voor ons. Het is voor mijn spelers toch al lastig om SC Feyenoord en hun persoonlijk leven te combineren.”

Frehe beschouwt de uitwedstrijden als een nadeel voor zijn ploeg. “In fysiek opzicht mogen deze twee duels in een week geen probleem voor ons zijn. Al is het wel vervelend dat we tweemaal achter elkaar tegen dezelfde tegenstander spelen.”

De strijdvaardige oefenmeester vermoedt dat SC Feyenoord en Sportlust gelijkwaardig aan elkaar zijn. “’We zijn denk ik wel aan elkaar gewaagd. Sportlust is een lastige ploeg voor ons.” In de beginfase van de competitie ging SC Feyenoord op Varkenoord nog met 0-2 onderuit tegen de Woerdense promovendus.

Frehe laat weten dat hij een aantal invallers dinsdagavond de kans op speelminuten gaat geven. Hij beschikt verder over een nagenoeg fitte selectie. “Alleen middenvelder Quincy Oosterom is de rest van dit seizoen niet meer inzetbaar.”

De oefenmeester is bijzonder tevreden over de prestaties van zijn ploeg ín de competitie na de winterstop. SC Feyenoord verloor nog geen wedstrijd en is inmiddels knap gestegen van de vierde naar de tweede plaats op de ranglijst. “We hebben meer zelfvertrouwen, maken stappen en houden ons normale niveau vast. Het valt me op dat we steeds minder fouten gaan maken en dat we dus constanter zijn gaan presteren.”

Mocht SC Feyenoord de halve finale bereiken dan plaatst het zich voor de landelijke KNVB-beker. Verleden jaar werd SC Feyenoord nog in de kwartfinale uitgeschakeld door Ter Leede. De ploeg van Frehe ging in de lente van het jaar 2019 toen met 3-0 onderuit.

Tekst: Stephan van Hal