Droomparken
Sponsor Adidas
Sponsor-Pepsi
Heineken
De Feijenoorder, Sponsor van Sportclub Feyenoord
Sponsor-IVA
Sponsor-AA
FRFC1908 Sponsor van Sportclub Feyenoord
Droomparken

In de Hoofdklasse A van het zaterdagvoetbal staat zaterdag 26 oktober om 14.30 uur het regionale duel tussen VV Capelle en SC Feyenoord op het programma. De thuisclub verloor op zaterdag 12 oktober met 2-1 van het Katwijkse Rijnvogels. Capelle staat negende op de ranglijst met tien punten uit negen ontmoetingen. De ploeg won drie duels, speelde eenmaal gelijk en leed drie nederlagen van 1-2.
Capelle liet tegen Rijnvogels twee gezichten zien. De ploeg van Ton van Bremen kwam in de eerste drie kwartier nog uitstekend voor de dag. De Capellenaren namen via een treffer van Luuk Kraaijeveld brutaal een 0-1 voorsprong. Vlak voor rust herstelde Rijnvogels echter het evenwicht: 1-1. In de beginfase van de tweede helft forceerde Rijnvogels vervolgens de beslissing: 2-1. Twee hoekschoppen werden de bezoekende formatie in dit duel fataal. 
Capelle kwam dit seizoen met wisselend succes in actie. De ploeg won thuis van DHSC met 2-1, boekte tegen Achilles Veen op vreemd terrein een 2-1 overwinning en op Sportpark ´t Slot werd Zwaluwen Vlaardingen met 2-0 aan de kant gezet. Tegen De Jodan Boys behaalde het een 0-0 gelijkspel. Op eigen bodem verloor het met 1-2 van promovendus ARC en in ´s-Gravenzande bleek de thuisploeg met 2-1 te sterk voor coach Ton van Bremen. Afgelopen zaterdag ging het dus, voor de derde maal in met 2-1 onderuit tegen het hoog gerangschikte Rijnvogels. In drie thuisduels behaalde Capelle liefst zes punten. In de vier uitduels is de ploeg minder succesvol met vier punten. Capelle kende een uitstekende competitiestart door in de eerste drie competitiewedstrijden zeven punten te behalen. 
De ploeg was tot op heden negen maal trefzeker en incasseerde acht tegentreffers. Topscorers van Capelle zijn Luuk Kraaijeveld en Joseph Goncalves, die ieder tweemaal het net wisten te vinden. 
Ton van Bremen nam in december 2018 het roer over van Ron Timmers, die door het Capelse bestuur de laan uit werd gestuurd. Van Bremen is aan zijn derde trainersperiode bij Capelle bezig. Van 2006 tot en met 2008 was hij assistent-trainer en van 2014 tot en met 2016 was hij hoofdtrainer van de club uit de IJssel-en Lekstreek.  
De oud-verdediger van Excelsior, Vitesse, NAC en Capelle begroette aan het begin van het seizoen liefst twaalf nieuwe spelers, waaronder Jessie Oostrum, die overkwam van SC Feyenoord. Een ander bekend gezicht in de Capelse selectie is Julian Agatowski, die als jeugdspeler voor Feyenoord actief is geweest.
Met een gerenoveerde selectie wil de 51-jarige Van Bremen meer punten halen dan het afgelopen competitiejaar. ´´We willen wegblijven bij de onderste plaatsen´´, liet de coach in het Rotterdams Dagblad weten. ´´Een positie in de middenmoot zou mooi zijn. Praten over promotie is niet verstandig.´´
Voorafgaand aan het nieuwe seizoen meldde Van Bremen in een lokaal weekblad al dat zijn ploeg vooral thuis aanvallend voetbal wil gaan spelen. ´´Maar eerst moeten we onze verdedigende organisatie op orde hebben.´´ 
In hetzelfde artikel liet de oud-trainer van SC Feyenoord, Excelsior´20, Oude Maas en Nieuwenhoorn weten veel zin in het nieuwe seizoen te hebben. 
Van Bremen was van 2008-2012 overigens assistent-coach van SC Feyenoord. Als hoofdtrainer van SC Feyenoord behaalde hij in het seizoen 2012-2013 een elfde plaats in de Hoofdklasse A van het zondagvoetbal. En dat dus dus het laatste seizoen van SC Feyenoord in het zondagvoetbal. 
Capelle werkt zijn thuisduels af op Sportpark ´t Slot. De hoofdtribune biedt plaats aan 500 toeschouwers.
In het afgelopen seizoen eindigde Capelle als twaalfde op de ranglijst in de Hoofdklasse A. De ploeg behaalde in 30 duels 39 punten. Capelle won elf duels, speelde zes maal gelijk en leed dertien keer een nederlaag. De ploeg was 44 keer productief en moest 52 goals toestaan. 
HISTORIE CAPELLE-SC FEYENOORD
Beide teams kwamen elkaar het afgelopen seizoen ook tegen. Op ´t Slot leed SC Feyenoord in de heenwedstrijd toen een geflatteerde 5-1 nederlaag. Oud-spits Ricardo Merrelaar zette SC Feyenoord nog op een 0-1 voorsprong, maar Capelle maakte vlak voor rust gelijk: 1-1. Vervolgens liep de thuisploeg in de tweede helft uit naar 5-1. De Capelse goals werden gemaakt door Luuk Kraaijveld die tweemaal scoorde, Jelle Pollemans, Kevin van la Parra en Nassim Asrih. In het tweede bedrijf werd SC Feyenoord-middenvelder Tim Schoonheijm met een rode kaart van het veld gestuurd. 
Op eigen terrein was SC Feyenoord wel succesvol tegen Capelle. De Varkenoordse equipe boekte een 2-1 overwinning, na een 1-0 ruststand. Adil Akanioui en Quincy Oosterom bezorgden de Varkenoorders de nipte zege. Van la Parra deed iets terug namens de bezoekende formatie. Saillant detail was dat de regioderby na 45 minuten gestaakt werd vanwege barre weersomstandigheden. De tweede helft werd vervolgens op een andere datum afgewerkt.  
SC FEYENOORD  
SC Feyenoord won op twaalf oktober knap van FC ´s-Gravenzande: 5-1. De Rotterdamse doelpunten vielen verdeeld over de twee helften. Na 45 minuten leidde een oppermachtig SC Feyenoord al royaal met 3-0 en rust sloegen de gastheren nog tweemaal toe. Khalid Rahli was met twee treffers verantwoordelijk voor het leeuwendeel van de Rotterdamse productie. Jeffrey Duijnstee, Adil Akanioui en invaller Sanzio Dieterich deden ook nog een duit in het zakje.
SC Feyenoord-coach Frehe was natuurlijk blij met de winst op ´s-Gravenzande. ´´We hebben zeker vijftien kansen afgedwongen en hadden er wel tien kunnen maken. Het was alleen jammer dat we nog een tegengoal moesten incasseren doordat we een onterechte penalty tegen kregen. Maar we hebben al met al redelijk gespeeld.´´ 
SC Feyenoord neemt de tiende positie op de ranglijst in met acht punten uit zeven confrontaties. De ploeg won twee duels, speelde tweemaal gelijk en leed drie nederlagen.Op eigen terrein behaalde de Varkenoordse equipe in vier duels zeven punten. Het behaalde een remise tegen Sportlust´46 (2-2), won met 4-2 van DHSC en dus met 5-1 van ´s-Gravenzande. SC Feyenoord leed op eigen grond wel een nederlaag tegen nieuwkomer AZSV: 0-2. In tegenstelling tot de thuisduels presteert SC Feyenoord op vreemde grond aanmerkelijk minder. Drie duels leverden slechts een punt op. SC Feyenoord verloor met 2-0 van De Jodan Boys en ging op zaterdag 5 oktober onderuit tegen koploper DUNO met 3-2. In Spijkenisse kwam SC Feyenoord niet verder dan een 0-0 gelijkspel. Derhalve wacht SC Feyenoord nog altijd op de eerste overwinning op vreemd terrein. 
Tot op heden is het doelsaldo van SC Feyenoord bijna in evenwicht met dertien gescoorde doelpunten en twaalf tegentreffers. Khalid Rahli is topschutter van SC Feyenoord met vier goals. Oosterom en Akanioui volgen hem met elk twee treffers op de voet. Duijnstee, Jordi de Zwart, Dieterich, Junior Obiku en Tim Schoonheim lieten ieder een doelpunt aantekenen.
Frehe verwacht dat SC Feyenoord aan de bal zal moeten tegen de Capellenaren. ´´Ik denk dat we dit duel gaan domineren en dat Capelle reactievoetbal zal gaan spelen. Ik hoop in ieder geval dat mijn ploeg het spel kan gaan bepalen. Capelle zal ons dat in ieder geval opdringen.´´
De komende wedstrijden breekt er voor SC Feyenoord volgens Frehe een cruciale periode aan. ´´Als we winnen tegen Capelle dan stijgen we weer een aantal plekken op de ranglijst. Ik hoop dat we voor de winterstop nog bij de subtop kunnen aansluiten. Het is niet de bedoeling natuurlijk dat we tien punten achter blijven staan op koploper DUNO. Na het duel met Capelle ontvangt SC Feyenoord ARC en vervolgens bezoekt het VV Smitshoek. ´´In de komende drie duels gaan we dus voor negen punten. We hebben de kwaliteiten daarvoor.´´
Voorafgaand aan de competitie gaf Frehe al aan dat zijn ploeg voor de titel moest gaan strijden. ´´Ík heb er geen spijt van dat ik dat heb gezegd en ik vind nog altijd dat we deze ambities moeten uitspreken. De competitie is pas zeven duels onderweg en mijn gedachten zijn dan ook niet veranderd. Mochten we geen prijs pakken, dan heb ik dat dus verkeerd ingeschat. Ik wil wel kwijt dat ik mijn mening durf te ventileren en dat ik een uitgesproken visie heb.´´
Frehe beseft dat de ploeg, door de tegenvallende resultaten, onder druk is komen te staan.´´Maar dat hebben we onszelf opgelegd. Dat ligt dus echt aan ons allemaal.´´ De coach, die al een aantal seizoenen aan het roer staat bij SC Feyenoord, vindt dat de sfeer in zijn selectie nog altijd goed is. ´´En we willen met zijn allen nog altijd goede resultaten halen.´´
Voor een viertal spelers van SC Feyenoord vormt het duel met Capelle overigens een weerzien met hun oude club. SC Feyenoord-goalie Rick van der Burg, de middenvelders Sandin Avdic en Quincy Oosterom en verdediger Jerry Tieleman verdedigden in het verleden de kleuren van Capelle.     Tekst: Stephan van Hal