Heineken
Adidas
FRFC1908 Sponsor van Sportclub Feyenoord
Sponsor-Pepsi
Qurrent
Sponsor-AA
Sponsor-VLS
Sponsor-CWS
Sponsor-IVA

// SV Charlois – FEYENOORD AV4 5 okt 2014

06 oktober 2014 - 11:25

Na vorige week onnodig en zeer geflatteerd onze eerste competitiewedstrijd van Antibarbari verloren te hebben (1-7) traden we gisteren aan tegen de fusieclub SV Charlois, deze club is een combinatie van DEHMusschen en CVV.
Het zonnetje scheen, het kunstgrasveld lag er prima bij…kortom, alle ingrediënten voor een leuke pot voetbal waren aanwezig.
De eerste 20 minuten waren chaotisch te noemen, positioneel en organisatorisch stonden we zoals dat heel populair heet, NIET goed. Ondanks dat creeërden we echter wel wat kansjes en was de tegenstander niet gevaarlijk. We leden constant balverlies, leverden de bal net zo snel weer in als dat we hem veroverd hadden en daardoor kregen we uiteindelijk toch de 1-0 om onze oren. Na deze goal sloop er een onzichtbare kracht in de ploeg en wisten ons op te richten, de communicatie was weer aanwezig, de linies sloten goed aan en we probeerden waar mogelijk constant door te schuiven. Het voetbal werd steeds beter en we schiepen enkele prachtige mogelijkheden om tot scoren te komen, Onur en René faalden echter een aantal keer jammerlijk oog in oog met de keeper. Tevens werd een fraaie kopbal van diezelfde René onschadelijk gemaakt door de keeper van SV Charlois. Ondanks het overwicht viel de 2-0 aan de andere kant, via de kluts, na een goede redding van Richard Snijder ging de bal via via het doel in…doodzonde! De ruststand bleef 2-0.
Ondanks de vieze thee stapten we gemotiveerd het veld op voor het tweede bedrijf en tijdens deze laatste 45 minuten was er maar één ploeg die voetbalde en dat waren wij. Na een kwartier kwamen we terug in de wedstrijd door een goal van Onur Gunay, hij tikte de bal in het doel na een prima voorzet van Donovan uit een prachtige aanval over meerdere schijven. We bleven druk zetten en bleven kansen creeëren…de gelijkmaker viel echter niet, helaas.
Zoals Fred Rutten constant heeft geroepen bij het eerste van Feyenoord zeg ik precies hetzelfde ; …als we op deze manier blijven voetballen komen de punten vanzelf.

Zondag 12 oktober spelen we thuis tegen Meeuwenplaat, aanvang 9:30. Dat wordt de eerste 3-punter.  (Door Kevin Schotte)