Droomparken
Sponsor Adidas
Sponsor-Pepsi
Heineken
De Feijenoorder, Sponsor van Sportclub Feyenoord
Sponsor-IVA
Sponsor-AA
FRFC1908 Sponsor van Sportclub Feyenoord
Droomparken

Sportclub Feyenoord treedt zaterdag in Nootdorp om 14.30 uur aan tegen de lokale gelijknamige trots. Nootdorp staat laatste op de ranglijst met drie punten uit zeven duels. De thuisploeg speelde driemaal gelijk, boekte geen enkele overwinning en leed vier nederlagen. Afgelopen zaterdag behaalde Nootdorp tegen het Amsterdamse Swift een 1-1 gelijkspel. “Een terechte uitslag”, liet Nootdorp-trainer Dick Boereboom na afloop weten. “We kwamen met 1-0 achter, maar maakten in de slotfase gelukkig nog gelijk.”

Zoals gezegd is Nootdorp de staartclub in de hoofdklasse A van het zaterdagvoetbal. Boereboom had wel verwacht dat zijn ploeg onderin zou staan. “We willen dit seizoen degradatie naar de eerste klasse voorkomen. We hopen een aantal teams onder ons te houden. Dat zal niet makkelijk worden. De hoofdklasse A is een zware competitie. En de concurrentie in deze afdeling is groot. Ik denk dan ook dat vijf ploegen concurrenten van ons zijn. In de hoofdklasse A bestaan geen mindere goden. Maar wij willen natuurlijk laten zien dat we toch in deze afdeling thuishoren.”

Boereboom wil zaterdagmiddag tegen De Sportclub een goed resultaat gaan halen. “We gaan voor de drie punten. Ik verwacht wel dat het een lastig verhaal zal worden. SC Feyenoord beschikt over een uitstekend team. Het heeft individuele klasse en de selectie is breed genoeg. Ik vermoed dat ze het duel snel willen beslissen. En daarom denk ik dat ze meteen vanaf de aftrap de aanval gaan zoeken. SC Feyenoord zal dus het initiatief willen grijpen, want daar heeft het ook de spelers voor. Ik hoop dat het een spannend en vooral leuk duel gaat worden.”

De oefenmeester legt dat zijn ploeg moeite heeft om een doelpunt te maken. “We hebben tot nu toe pas zeven maal gescoord. Dat gebeurde wel in elke wedstrijd. Helaas krijgen we wel teveel doelpunten om onze oren: achttien.” In collectief opzicht is diens elftal ijzersterk. “Dat is onze grootste kracht. Niemand gedraagt zich gelukkig boven onze groep.”

Hoewel de confrontatie met SC Feyenoord leeft in zijn spelersgroep, bekijkt de nuchtere Boereboom het duel per duel. “We kijken dan ook niet echt tegen de tegenstander op.”

Boereboom is bij Nootdorp al aan zijn vijfde seizoen bezig. “Ik heb het hier goed naar mijn zin, want ik ben geen passant.” Hij promoveerde enkele seizoenen geleden met Nootdorp van de eerste-naar de hoofdklasse. In de eerste klasse was de ploeg ingedeeld bij SC Feyenoord.

SPORTCLUB FEYENOORD

De Varkenoorders wonnen afgelopen weekend met 3-0 van DFS. Quincy Oosterom nam met een benutte strafschop in het eerste bedrijf de 1-0 voor zijn rekening. Vervolgens voerde SC Feyenoord in de tweede helft door treffers van Kristian Adelmund en Ricardo Merrelaar de score nog verder op. Oosterom wist zich te onderscheiden met een goal en een assist. De fanatieke en balvaardige middenvelder heeft zich dan ook ontwikkeld tot een vaste waarde. De promovendus verzuimde overigens om nog meer goals te maken. En daar heeft de ploeg wel vaker last van. Topscorer bij SC Feyenoord is verdediger Adelmund. De robuuste aanvoerder scoorde tot op heden al viermaal.

SC Feyenoord vergaarde in zeven duels twaalf punten. De ambitieuze formatie van coach Raymond Frehe neemt de de vijfde op de ranglijst in. Afgelopen weekend steeg de ploeg twee plekken op de ranglijst. De Rotterdammers staan inmiddels vijf punten achter op koploper Spijkenisse. Het won drie duels, speelde driemaal gelijk en leed pas een nederlaag. SC Feyenoord behaalde in de laatste vier confrontaties maar vijf punten. De eerste drie duels leverden zeven punten op. De Rotterdammers maakten negentien goals en sluitpost Rick van der Burg werd veertien keer gepasseerd.

SC Feyenoord-coach Raymond Frehe vond het jammer dat zijn ploeg tegen DFS in de eerste helft niet trefzeker was. “We hadden met 2-0 voor kunnen staan. Toch hebben we een prima wedstrijd gespeeld. We speelden goed vanuit de organisatie, waren agressief en gaven geen enkele kans weg.”

Terugkijkend op de eerste zeven wedstrijden vindt de oefenmeester dat zijn ploeg drie punten meer had kunnen hebben. “We hebben vooral tegen Smitshoek (1-1) en Swift (2-3) helaas de punten laten liggen. We hebben in ieder geval bewezen dat we in de hoofdklasse thuishoren.” De doelstelling van SC Feyenoord is nog altijd om bij de eerste vijf ploegen te eindigen. Voorlopig is Frehe tevreden over de prestaties van zijn manschappen. “We hebben geen makkelijk programma gehad, maar we doen het tot nu toe uitstekend. ”

Frehe hoopt dat zijn elftal aanstaande zaterdag het geduld tegen Nootdorp kan bewaren. Ik verwacht van mijn spelers dat ze in een hoog tempo gaan spelen en het initiatief gaan nemen. Maar dat zijn we wel gewend. Nootdorp is een lastige ploeg, die via de omschakeling gevaarlijk zal willen worden. Al met al is Nootdorp een lastige tegenstander voor ons. Frehe benadrukt dat SC Feyenoord de staartclub niet zal onderschatten. “Nootdorp heeft weinig punten, maar dat zegt weinig.”

Tekst: Stephan van Hal