Qurrent
Sponsor Adidas
Sponsor-Pepsi
Heineken
De Feijenoorder, Sponsor van Sportclub Feyenoord
Sponsor-IVA
Sponsor-AA
FRFC1908 Sponsor van Sportclub Feyenoord
Qurrent

// SC Feyenoord D1 wint internationaal toernooi bij TOGB

24 mei 2015 - 09:38

Toernooi TOGB 23 mei 2015

Mooi en geweldig georganiseerd toernooi bij TOGB. TOGB d1 is afwezig omdat zij de finale van de KNVB beker moeten spelen Quick……. Hadden wij daar niet moeten staan L. SC Feyenoord was ingedeeld is een mooie maar moeilijke poule:

AFC Amsterdam (1e divisie), Forza U13 Austin(uit de United States of America!!). RBC (kampioen 2e divisie) en Cambuur (1e divisie)

In de wetenschap dat AFC Amsterdam dit seizoen maar net verloor van Ajax (de landskampioen in de 1e divisie) waren de verwachtingen niet heel hoog in de 1e wedstrijd maar dat veranderde snel. Feyenoord kwam door mooie goals van Ilyass en Mo op een 2-0 voorsprong. Direct wisselde AFC maar liefst 4 spelers . Feyenoord kwam een beetje onder druk te staan en er viel ook een tegengoal maar de einduitslag was 2-1 voor Feyenoord. Complimenten voor het teamwork en natuurlijk de fantastische reddingen van Ahmed!!.

In de 2ewedstrijd nam Feyenoord D1 het op tegen Cambuur, alweer een 1e divisieclub. Deze wedstrijd werd met 1-0 gewonnen en nog wel zonder zelf te scoren. Na een mooie actie van Stan wist de verdediging van Cambuur het even niet meer en schoot de bal in eigen goal.

De 3e wedstrijd was tegen een oude bekende, RBC uit Roosendaal. Bij de voorbereiding op de competitie hadden onze mannen al een keer van RBC gewonnen. RBC heeft echter veel bijgeleerd, zij zijn kampioen geworden in de 2e divisie waar ons dat net niet gelukt is. Maar ook deze wedstrijd werd gewonnen. Nadat er terecht een penalty werd gegeven aan Feyenoord schoot Urgill deze onhoudbaar in. Wederom 1-0 voor Feyenoord. De finale lonkt. Als Cambuur nog een puntje verspeelt of Feyenoord pakt minimaal een punt in de laatste wedstrijd tegen Forza dan staan we in de finale!!

Met een iets andere opstelling werd de 4e wedstrijd begonnen. Even leek het erop dat Feyenoord dacht dat ze er al waren maar gelukkig werd ook deze wedstrijd gewonnen door goals van Bobby (fantastische uithaal met links) en Stan. 2-0 voor Feyenoord.

In de finale staat ook Fortuna Sittard, de winnaar van de andere poule. Ook zij spelen 1e divisie. Om 15.35 startte deze spannende finale. En eerlijk is eerlijk, Fortuna Sittart was de bovenliggende partij. Zij kwamen ook terecht op 0-1. Feyenoord deed er alles aan om gelijk te komen en uiteindelijk lukte dat. Een mooie corner leek afgeslagen. Maar het lukte nog om de bal terug te brengen in het doelgebied waar een speler van Fortuna Sittard de bal hard wilde wegschieten maar via Urgill belande de bal in de goal. 1-1. Penalty’s moesten deze finale beslissen. Zowel Fortuna Sittard als Feyenoord namen de eerste 3 penalty’s feilloos. Urgill, Mo en Ilyass gaven de keeper geen kans. De 4e penalty werd prachtig, met een zweefduik, uit de hoek getikt door Ahmed. Storm mocht toen aanleggen om op voorsprong te komen en dat deed hij ook. Iedereen dacht dat er nog een 5e penalty genomen moest worden maar volgens de reglementen was het 3 penalty’s per team en bij gelijke stand om en om tot er een winnaar was. Met deze prachtige zege is SC FEYENOORD D1 winnaar van het toernooi. Een prachtige beker en een wisselbeker gaan mee naar Rotterdam Zuid. Een fantastische prestatie van: Ahmed, Farouq, Jaison, Melverino, Joaquim, “supporter” Michel, Danilson, Urgill, Storm, Iliass, Nico, Jonathan, Bobby, Stan en Mo. Met dank aan Edwin, Brian, Amilcar en Manuel.