Heineken
Adidas
FRFC1908 Sponsor van Sportclub Feyenoord
Sponsor-Pepsi
Qurrent
Sponsor-AA
Sponsor-VLS
Sponsor-CWS
Sponsor-IVA

// FEYENOORD AV4 – SCO ’63 1 14 september 2014

14 september 2014 - 13:11

Afgelopen zondag speelden we onze tweede bekerwedstrijd, ditmaal op ons prachtige complex Varkenoord, de tegenstander was het 1e elftal van SCO ’63 uit Spijkenisse. We hadden al meerdere malen tegen deze ploeg gespeeld dus wisten we wat ons te wachten stond. Met drie wissels én een flauw zonnetje hoog in de lucht trapten we vol vertrouwen om stipt half tien af.

De organisatie die er tegen Antibarbari een week geleden stond in de eerste helft stond er gisterenochtend wederom, als een huis. Vrijwel vanaf het begin bepaalden wij wat er gebeurde in het veld en kregen onze gasten uit Spijkenisse nauwelijks tijd en ruimte om adem te halen.

De linies sloten goed aan waardoor we goed en snel druk konden en blijven zetten. Met bij vlagen vrij aardig combinatievoetbal creeërden we aardig wat kansen maar, net als vorige week, viel de 1-0 niet vanuit een dergelijke combinatie. Tjitte van Dalen stoomde op aan de rechterflank, kapte één tegenstander uit en besloot een voorzet te produceren, geheel onverwacht plofte de bal in de verre hoek tegen het net en konden we de eerste goal van de wedstrijd vieren. Het spel bleef goed en tevens bleven we verzorgd combineren en gaven niets weg totdat we onnodig balverlies leden rond ons eigen strafschopgebied en dat werd meteen afgestraft, 1-1. We lieten onze koppen niet hangen en gingen op zoek naar de tweede goal en die viel al heel snel. Dennis Huijsman (centrale verdediger) schoof mee naar voren met het lederen monster aan zijn voeten en zocht met broer René Huijsman de combinatie, deze verliep vlekkeloos waardoor Dennis na een schitterende één-twee, binnen de 16, beheerst de 2-1 voorsprong tegen de touwen schoot. SCO ’63 kwam deze klap niet meer te boven en liepen we uiteindelijk uit naar een 5-1 voorsprong door prima goals van Ed van Dalen, Onur Gunay en wederom Tjitte van Dalen. Dit was tevens de ruststand.

De tweede helft was een exacte kopie van de eerste 45 minuten alleen misten we bij vlagen wel het overzicht en waren we te onrustig in de afwerking. Desalniettemin wisten we de score toch op te schroeven naar een respectabel aantal. …maar niet voordat de ploeg uit Spijkenisse volkomen onverwachts de 5-2 wisten te scoren, keeper Richard Snijder werd in de korte hoek verschalkt. René Huijsman scoorde kort daarna de 6-2 en tevens zijn tweede goal van de ochtend na wederom een prima combinatie, Kevin Schotte kon zonder onder druk te worden gezet tot aan het strafschopgebied dribbelen en besloot Onur Gunay door de lucht aan te spelen, deze legde bal vervolgens panklaar voor René Huijsman door de bal naar beneden te koppen waarna René de trekker koelbloedig overhaalde. Nieuwe aanwinst Donovan wist na een indrukwekkende solo ook een duit in het doelpuntenzakje te doen en scoorde de 7-2. SCO ’63 zag het niet meer zitten en deed niets meer dan de ballen blind naar voren rossen, de amusementswaarde daalde daardoor weliswaar, de drie goals die nog werden gescoord konden dat weer enigszins vergoedden. Ons achtste doelpunt betekende tevens de tweede goal van René Huijsman, Kevin Schotte verschalkte de doelman door de bal over de keeper heen te schieten die slechts zijn vingertoppen er nog tegenaan kreeg en dus de 9-2 niet kon voorkomen en het slotakkoord was weggelegd voor onze nieuwe aanwinst Bekir, overgekomen van DEHMUSSCHEN, hij benutte koeltjes een strafschop en zorgde daarmee voor de dikverdiende 10-2 overwinning.
Momenteel staan we op de 2e plaats in de poule met 4 punten, de nummer 1 is het eerste van Brielle, zij hebben 6 punten. Komende zondag gaan we met hen de strijd aan en hopen we na 90 minuten als winnaar van de wedstrijd én van de POULE van het veld te stappen.

door Kevin Schotte