Qurrent
Sponsor Adidas
Sponsor-Pepsi
Heineken
De Feijenoorder, Sponsor van Sportclub Feyenoord
Sponsor-IVA
Sponsor-AA
FRFC1908 Sponsor van Sportclub Feyenoord
Qurrent

// Antibarbari 11 – Feyenoord AV4 7 sept 2014

07 september 2014 - 13:08

Na een periode van een aantal maanden rust, stonden we afgelopen zondag eindelijk weer gebroederlijk op het veld, gehuld in dat prachtige rood-wit. Het was nogal druk op het sportpark van Antibarbari, vandaar dat we onze wedstrijd niet geheel verrassend moesten afwerken op het (goede) kunstgrasveld van de buren, NOC Kralingen.

De selectie bestond in eerste instantie uit 12 man daar Bjorn Hubbers, Patrick Louter, Dave Schotte en nieuwe aanwinst Dennis van de Wijngaart afwezig waren wegens blessures, een vakantie en een verhuizing. Leider Tjitte van Dalen had echter twee spelers van een lager team weten toe te voegen aan de krappe selectie waardoor we met 3 wissels de wedstrijd in konden gaan.
De beginfase van de eerste helft ging redelijk gelijk op, grote kansen werden er echter niet gecreëerd, maar naarmate de wedstrijd vorderde kregen we steeds meer grip op de goede tegenstander en dat resulteerde dan ook in de 0-1 voorsprong, deze goal werd echter niet gescoord uit een vloeiende aanval maar uit een vrije trap van Kevin Schotte. Het was een grote afstand, circa 25 meter, maar hij wist de bal over de muur te liften en liet de keeper kansloos door het lederen monster hoog in de linkerhoek tegen het net te laten ploffen. Gek genoeg en niet echt verdiend kwam Antibarbari tien minuten later op gelijke hoogte door slordig balverlies en dus stond de 1-1 alweer snel op de borden. Het duurde echter niet lang voordat we de voorsprong weer te pakken hadden, na een prachtige steekpass van Tjitte van Dalen, maakte Onur Gunay de kans knap af door de bal vanaf de linkerkant strak in de rechterbenedenhoek te schuiven, de 1-2 was een feit. Het was nu zaak om de voorsprong vast te houden maar dat lukte niet, wederom na amateuristisch geklungel kwam Antibarbari wederom langszij en stond het weer gelijk. De koppen gingen echter niet omlaag, we gingen gewoon op zoek naar de derde goal en viel vlak voor het rustsignaal, na een prima aangesneden vrije trap van Ed van Dalen kopte Onur “Pellè” Gunay zijn tweede goal van de middag binnen, 2-3.

Na de rust merkten we al vrij snel dat de scherpte en het vermogen om de wedstrijd naar ons toe te trekken verdwenen was, Antibarbari had het betere van het spel en kwam terecht terug op 3-3, verdere grote kansen bleven echter uit. De laatste 25 minuten hadden ook administratief afgehandeld kunnen worden. Gezien het spelbeeld in de tweede helft was een gelijkspel het maximaal haalbare resultaat, we mogen redelijk tevreden zijn over het vertoonde spel en gaan daarom met veel vertrouwen de strijd aan met SCO ’63 volgend weekend.