Droomparken
Sponsor Adidas
Sponsor-Pepsi
Heineken
De Feijenoorder, Sponsor van Sportclub Feyenoord
Sponsor-IVA
Sponsor-AA
FRFC1908 Sponsor van Sportclub Feyenoord
Droomparken

Nieuws & Wedstrijdverslagen:

Neptunus-Schiebroek 2 ondervindt het collectief van de SC Feyenoord 2

Vorige week op Varkenoord de wedstrijd tegen de nummer 1 van de competitie Sportlust ’46 2 die door ons door een doelpunt van Luke Homan in winst kon worden omgezet. Vandaag in Schiebroek opnieuw een wedstrijd tegen een tegenstander uit de top 3 met evenveel punten als de SC Feyenoord 2 te weten Neptunus-Schiebroek 2. De opdracht voor deze wedstrijd was duidelijk: winnen en de koppositie behouden.

Wat hebben wij na afloop van deze wedstrijd kunnen leren?
1: Dat als de trainer tijdens de wedstrijd voor zijn dug-out in zijn handen wrijft het niet betekend dat hij koude handen heeft. Het betekend namelijk dat hij tevreden is over het vertoonde spel. Wij zagen het na de twee gescoorde doelpunten, dat was twee maal kwaliteit. Daarnaast zagen wij het regelmatig gebeuren toen de trainer zag dat het team geheel als collectief opereerde. De energie die door de spelers in de wedstrijd wordt gestopt maakt het team sterk. Die energie komt ook over naar de trainer maar die stopt deze energie anderzijds soms in zijn stembanden en laat dit stromen op de momenten dat hij spelers wakker wil schudden om bij de les te blijven.
2: Dat het niet verwonderlijk is dat het team na negen wedstrijden gespeeld te hebben slechts 7 doelpunten heeft moeten incasseren. Door het ook tegen Neptunus-Schiebroek indrukwekkende spel van Steven Hamann samen met zijn mede centrale verdediger Philip Dragon en daarbij ook in samenwerking met de beide vleugelbacks Soufiane Erriani en Railey Martijn stond de verdediging ook in deze wedstrijd zo stevig als een huis. En dan ook onze doelman Diony Vente hierbij niet te vergeten die keuring op eigen wijze opnieuw zijn doel wist schoon te houden.
3: Dat het middenveld met de stofzuigers Luke Homan, Gianni Straal en Robin Hendriks onnoemelijk veel arbeid heeft verricht ter ondersteuning van onze verdediging en aanvoer naar onze aanval.
4: Dat Jessie Oostrum zijn spel zich steeds meer ontwikkeld mede vanuit het vertouwen dat hij ontvangt van zijn medespelers en trainer. Dit uit zich in zijn soms onnavolgbare acties, zijn assists en zijn ook tijdens deze wedstrijd gescoorde doelpunt.
5. Dat Mike Frehe samen met Jordi de Zwart zich niet de kaas van hun brood lieten eten, samen hard hebben gewerkt, veel meters hebben gemaakt en het voor de tegenstander moeilijk hebben gemaakt in hun spel te komen.
6: Dat het team net zo sterk is als de bank is een oude wijsheid en dat is ook op ons van toepassing.
7: Dat in deze wedstrijd aan onze kant maar liefst vijf gele kaarten vielen. Het merendeel hiervan was ten gevolge van opmerkingen die richting scheidsrechter werden gemaakt. Dit aantal is veel teveel dus het advies aan de spelers: laat de scheidsrechter zijn ding doen en probeer de reactie richting de scheidsrechter binnen te houden.
8: Dat wij tegen de medekoplopers goed gepresteerd hebben en samen met Sportlust ’46 2 koploper in de competitie zijn gebleven.
9. Dat een volgende wedstrijd altijd de lastigste is.

Wat kan er van deze wedstrijd worden opgemerkt?
1. Dat wij Neptunus-Schiebroek in het begin van de wedstrijd lieten denken dat er voor hun vandaag iets te halen viel ondanks het missertje van onze kant voor ons doel in de 2e minuut van de wedstrijd. Van de kant van Neptunus-Schiebroek bleken het slechts speldenprikken.
2. Dat in de 23e minuut een uitstekende actie van Jessie Oostrum tot een hoekschop leidde en dat een schot op doel van de doellijn werd gewerkt.
3. Dat in de 36e minuut een voorzet op snelheid van Mike Frehe op Jordi de Zwart ten onrechte werd afgekeurd door de niet altijd sterk opererende scheidsrechter Boer.
4. Dat de rust werd bereikt met een 0-0 stand.
5. Dat wij direct vanaf het fluitsignaal voor de tweede helft Neptunus-Schiebroek lieten zien en voelen dat het voor ons menens was om de drie punten mee naar Varkenoord te brengen.
6. Dat de aanval van Neptunus-Schiebroek onder de indruk was van onze verdediging.
7. Dat in de 52e minuut vanuit een hoekschop de in bezit van de bal gekomen Jessie Oostrum een assist gaf op de voor het doel staande Steven Hamann die met een geweldige kopbal via de lat de doelman van Neptunus-Schiebroek kansloos liet (0-1).
8. Dat in de 83e minuut de voor de zieke Gianni Straal goed ingevallen Marouane Saidi in een oogwenk de vrij voor het doel staande Jessie Oostrum bediende die met een harde schuiver in de benedenhoek de doelman van Neptunus-Schiebroek kansloos liet (0-2).
9. Dat Neptunus-Schiebroek gedurende de tweede helft kansjes kreeg waaronder een bal op de lat maar niet tot scoren kon komen.
10. Dat wij kunnen constateren dat onze overwinning verdiend was.

Burak Edirneli, onze assistent-scheidsrechter, verrichte ook deze wedstrijd weer goed werk.
Jordi de Zwart speelde deze wedstrijd opnieuw met een masker op vanwege de in een training opgelopen gebroken neus.

Opstelling: Diony Vente, Soufiane Erriani, Steven Hamann, Philip Dragon, Railey Martijn, Luke Homan ©, Jessie Oostrum (85e Jordan Milosevis), Robin Hendriks, Jordi de Zwart (79e Julian freriks), Gianni Straal (57e Marouane Saidi), Mike Frehe (69e Cristhiano Bone Villavicencio).
Wisselspelers: Jordan Milosevic, Marouane Saidi, Julian Freriks, Carlo Heijstek, Cristhiano Bone Villavicencio

Lees de rest »

SC Feyenoord 2 wint in extremis van Heinenoord 2 (1-0)

De spelers wisten het na afloop nog bijzonder goed. In de thuiswedstrijd tegen XerxesDZB 2 in blessuretijd 2 punten verloren maar nu in deze thuiswedstrijd in blessuretijd en ook zeer verdiend 2 punten gewonnen. Over de gehele wedstrijd was deze overwinning verdiend maar je zelf belonen voor het goede spel is toch zo moeilijk.

Al in de 10e minuut schoot Jessie Oostrum in kansrijke positie uit een perfecte voorzet van Cristhiano Bone Villavicencio de bal over het doel. Later verklaarde Jessie dat hij de bal in scoringspositie had moeten drukken. Maar alles moet je in een split second beslissen. Ons spel oogde goed maar de eindpass kwam niet altijd aan. Heinenoord 2 kon in de eerste helft tegen ons goede spel niet veel inbrengen maar door het volle Heinenoordse strafschopgebied was het ook moeilijk de vrije man te vinden. Diony Vente had in deze eerste helft niet veel werk te verrichten mede door het goed spelende centrale verdedigingsduo Steven Hamann en Gianni Straal. De trainer had besloten het vorig seizoen in de JO19 opererende verdedigingsduo het vertrouwen te gegeven om ook in deze wedstrijd tegen Heinenoord 2 hun kwaliteiten te laten zien. Steven Hamann was zowel in de lucht als over de grond ijzersterk en niet te kloppen en Gianni Straal was zijn tegenstander telkens te slim af. In de 22e minuut kwam ook Mike Frehe in scoringspositie maar zijn schot ging rakelings langs de verkeerde kant van de paal. De rust werd bereikt met een gelijke stand maar gezien het aantal kansen hadden wij met minstens 3-0 voor kunnen staan. Het is moeilijk je zelf te belonen.
Vlak voor rust moest Cristhiano zich geblesseerd laten vervangen door Julian Freriks.

In de tweede helft had Heinenoord een wijziging aangebracht in het elftal. Heinenoord bewoog zich meer richting het Feyenoord doel maar onze doelman Diony stond foutloos te keepen zodat door hem elke doelpoging bekwaam teniet werd gedaan. Dat gaf ook veel vertrouwen aan zijn verdediging. Wij bleven geduldig de opening zoeken maar het was moeilijk een gaatje te vinden in de verdediging van Heinenoord. Ook de doelman van Heinenoord stond zijn mannetje in het doel. Om iets te kunnen forceren besloot de trainer in de 68e minuut Jordan Milisosevic in het veld te brengen voor de ijverige Mike Frehe. In de 83e minuut liet de trainer Hasan Edirneli zijn debuut maken in het elftal. In de resterende tijd van de wedstrijd liet Hasan zien dat hij een balletje kan trappen. Tot het ingaan van de blessuretijd konden wij geen gaatje vinden in de verdediging van Heinenoord zodat langs de lijn men zich reeds verzoende met een gelijkspel. Maar de spelers in het veld juist niet, zij geloofden nog steeds in een overwinning. Dit geloof binnen de spelersgroep werd in de 94e minuut beloond. De debuterende Hasan gaf een mooie assist op Luke Homan die met een kopbal de doelman van Heinenoord genadeloos passeerde. Het zeer verdiende doelpunt werd op de achterlijn hartstochtelijk door de spelersgroep gevierd. Al met al gezien het getoonde geduld en spel een verdiende overwinning wat een ook juiste afspiegeling was van de gehele wedstrijd. Uiteindelijk een mooie overwinning na de teleurstellende nederlaag twee weken geleden in Maasland tegen MVV ’27 2.

De broer van Hasan, Burak Edirneli is bereid langs de lijn als assistent-scheidsrechter te fungeren. Hij verrichte goed werk bij zijn eerste wedstrijd waarvoor veel dank vanuit de spelersgroep.

Opstelling: Diony Vente, Soufiane Erriani, Gianni Straal, Steven Hamann, Railey Martijn, Luke Homan ©, Jessie Oostrum, Robin Hendriks, Mike Frehe (68e Jordan Milosevic), Marouane Saidi, (83e Hasan Edirneli), Cristhiano Bone Villavicencio (42e Julian Freriks).

Wisselspelers: Jordan Milosevic, Julian Freriks, Hasan Edirneli, Carlo Heijstek

Lees de rest »

SC Feyenoord 2 rekent op Varkenoord met Spijkenisse 2 af (2-0).

Na drie achtereenvolgende gelijke spelen in de competitie pakte de SC Feyenoord 2 op Varkenoord de volle drie punten tegen Spijkenisse 2. Aan het einde van het seizoen 2016-2017 was Spijkenisse 2 de tegenstander in de finale van de nacompetitie voor promotie naar de reserve 1e klasse. In een zinderende tweestrijd promoveerde de SC Feyenoord 2 naar de reserve 1e klasse en degradeerde Spijkenisse 2 naar de reserve 2e klasse. Reeds na één seizoen wist de tegenstander van vandaag de weg weer terug te vinden door direct kampioen te worden. Dus vandaag een niet te onderschatten tegenstander.

De wedstrijd stond gepland op veld 3 op echt gras. Door de regen van die ochtend was het veld glad geworden waardoor spelers van beide teams niet altijd overeind konden blijven. Direct na het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Hogenelst lieten wij zien dat wij wilde winnen. Met attractief voetbal onder leiding van Shabir Isoufi lieten wij onze tanden zien. Spijkenisse moest terug in de verdediging maar tot grote kansen kwamen wij niet. Tot in de 10e minuut Shabir Isoufi en Gianni Straal in actie kwamen wat meteen het openingsdoelpunt betekende. Een splijtende assist van Shabir nam de attente Gianni direct op zijn schoen waarna hij met een hard schot de doelman van Spijkenisse kansloos liet (1-0). Na dit openingsdoelpunt zakte het spel van ons wat in en kwam Spijkenisse meer tot aanvallen toe. Het was voor ons zaak zich weer in de wedstrijd te herpakken. In de 19e minuut verstrekte Joris van Eijck zich en moest zich geblesseerd door Railey Martijn laten vervangen. Toch een tegenvaller het gemis van Joris in de verdediging. Maar desondanks wist Spijkenisse onze doelman Diony Vente niet te passeren ondanks een paar misverstanden tussen Diony en onze verdediging. Wij gingen derhalve met een nipte marge de rust in. Wij speelden na het openingsdoelpunt niet altijd evengoed. Er werd weliswaar veel strijd geleverd, maar sommige fases in de wedstrijd waren wij slordig. De snaar kan niet altijd gespannen staan.

In de rust wisselde de trainer Jordan Milosevic met Mike Frehe van plaats om meer snelheid naar voren te krijgen. Direct na het fluitsignaal begonnen wij goed aan de tweede helft. In de 46e minuut ontstond uit een hoekschop van Shabir een scrimmage voor het Spijkenisser doel waaruit de slimme Jordan de 2-0 op het scorebord liet noteren. In deze tweede helft drongen wij nog wel aan maar tot grote kansen kwam het niet meer en Spijkenisse kon niet meer behoudens een snelle counter in de 56e minuut die net naast ons doel eindigde. Rest nog te vermelden een schot uit de draai van Mike Frehe dat naast zeilde. Al met al voor ons een nuttige en verdiende overwinning.

Robin Hendriks was vandaag bereid als assistent-scheidsrechter op te treden waarvoor zeer veel dank van de selectie. Nogmaals: heeft de selectie in de vrienden of kennissenkring iemand die bij ons als assistent-scheidsrechter zou willen optreden dan deze zeker bij de begeleiding aan te melden.

Opstelling: Diony Vente, Soufiane Erriani, Steven Hamann, Joris van Eijck (19e Railey Martijn – 77e Julian Freriks), Philip Dragon, Gianni Straal, Mike Frehe, Luke Homan ©, Jordan Milosevic, Shabir Isoufi, Christhiano Bone Villavicencio (83e Marouane Saidi).
Wisselspelers: Railey Martijn, Carlo Heijstek, Julian Freriks, Marouane Saidi.

Gele kaarten: Soufiane Erriani , Shabir Isoufi

Verslag: Harry Moret
27 oktober 2018

Lees de rest »

SC Feyenoord 2 verdient door in de beker

Aangekomen op het duistere Sportpark Oosterflank, de thuisbasis van Alexandria ’66, verwelkomden wij in eerste instantie drie spelers van de SC Feyenoord JO19, Jake van Bronckhorst, Tugay Yasarov en Michel Vredenborg. Zij waren bereid de selectie voor deze bekerwedstrijd aan te vullen. Vlak voor aanvang van de warming-up betrad Chereau Chobin, eveneens speler van de JO19 het sportpark, een welkome aanvulling van de selectie voor deze wedstrijd. Er moest voor aanvang van de wedstrijd nog een probleem worden opgelost, een assistent-scheidsrechter zoeken.
Luke Homan zijn vader was bereid deze taak op zich te nemen waarvoor de selectie hem ontzettend dankbaar was.

Vanaf het eerste fluitsignaal van de rustig leidende scheidsrecht De Leeuw werd direct druk gezet op de verdediging van Alexandria ’66. Dit resulteerde in de 2e minuut in een hoekschop die door de doelman van Alexandria ’66 ternauwernood uit zijn doelgebied kon worden weg gestompt. De openingstreffer kwam vroeg in de wedstrijd. Soufiane Erriani plaatste de bal op Railey Martijn die zich geen moment bedacht en de bal met een hard schot in de bovenhoek van het doel liet ploffen achter de verbouwereerde doelman (0-1). Twee minuten later pakte Carlo Heijstek een terugspeelbal van Soufiane op wat de scheidsrechter als een terugspeelbal beoordeelde. De hieruit voortvloeiende vrije schop in het strafschopgebied resulteerde uiteindelijk in een hoekschop voor Alexandria ’66. Gedurende het verloop van de wedstrijd was goed waar te nemen dat de spelers van Alexandria ’66 ervaren spelers waren die het spel goed in de smiezen hebben maar het moesten afleggen in de balsnelheid van de spelers van de SC Feyenoord. Nadat in de 23e minuut Robin Hendriks de bal net over de kruising van het doel in de donkere Alexanderpolder plaatste kwam hij in de 28e minuut wel tot scoren. Uit een vrije schop op de punt van het strafschopgebied kwam Robin in het bezit van de bal en liet hij de doelman van Alexandria kansloos (0-2).
Dat de SC Feyenoord de bovenliggende partij was bleek een minuut later toen de zeer actieve Mike Frehe alleen voor doel gezet de bal in het zijnet plaatste en Railey een schot in de 36e minuut met moeite door de doelman zag worden gekeerd. Maar nog voor rust in de 42e minuut kon de SC Feyenoord de score naar 0-3 uitbreiden. Vanwege een handsbal in het strafschopgebied benutte Julian Freriks de toegekende strafschop feilloos. Hiermee was de ruststand bereikt.

De tweede helft kon door de tussenstand een formaliteit worden genoemd. Op een assist van Marouane Saidi kon Robin Hendriks in de 48e minuut met een schot van afstand zijn tweede treffer noteren (0-4). Dat Alexandria ’66 in de 52e minuut uit een hoekschop een eretreffer kon scoren bleek slechts voor de statistieken te zijn. De in de rust ingevallen Cherau Chobin had het regelmatig aan de stok met zijn directe tegenstander zodat de trainer om hem te behoeden voor een officiële waarschuwing naar een positie in onze verdediging plaatste. Rest nog te vermelden dat in de tweede helft Jake van Bronkhorst en Tugay Yasarov hun minuten hebben gemaakt in de 2e selectie. Ze speelden onwennig maar niet onverdienstelijk. Michel Vredenborg begon in de basis en speelde een verdienstelijke wedstrijd waarmee hij de 90 minuten vol maakte.

Met deze overwinning op het derde elftal van Alexandria ’66 werd de volgende rond van de beker bereikt.
Luke Homan ontving van scheidsrechter De Leeuw voor een kleine overtreding zijn tweede gele kaart in de bekercompetitie waardoor hij de eerstvolgende bekerwedstrijd een schorsing moet uitzitten.

Opstelling: Carlo Heijstek, Soufiane Erriani (72e Tugay Yasarov), Steven Hamann, Michel Vredenborg, Railey Martijn (59e Jake van Bronckhorst), Luke Homan ©, Julian Freriks (45e Chereau Chobin), Shabir Isoufi, Robin Hendriks, Mike Frehe, Jordan Milosevic, Marouane Saidi

Wisselspelers: Chereau Chobin, Jake van Bronckhorst, Tugay Yasarov

Lees de rest »

Bekijk alle nieuwsberichten over de SC2 »