Heineken
Adidas
FRFC1908 Sponsor van Sportclub Feyenoord
Sponsor-Pepsi
Droomparken
Sponsor-AA
Sponsor-VLS
Sponsor-CWS
Sponsor-IVA

Recente uitslagen:

404 - File or directory not found.
404 - File or directory not found. The resource you are looking for might have been removed, had its name changed, or is temporarily unavailable.

Feyenoord VE1 – DRL VE1 (3-1)

Na een lange zomer met veel regen en soms mooie dagen, begon het weer te kriebelen om tegen een bal aan te schoppen. Vandaag was het zover. Onze eerste competitie wedstrijd van het jaar was tegen een sterke tegenstander DRL. Doordat zeven spelers nog op vakantie zijn en twee ziek thuis zaten, moesten we met de opstelling een beetje improviseren. We speelden vandaag met ons nieuwe uit tenue. In de eerste helft speelden we goed en creëerden zeker 3 scoringskansen, maar die kwamen allemaal op de paal. De keeper van DRL maakte ook een paar mooie reddingen. Na 25 minuten spelen kwamen we met 1-0 achter, door een mislukte voorzet van DRL over links die zo over Juan onze keeper heen ging. Met die achterstand gingen we rusten. In de tweede helft kwam Marcello erin. Voordat Marcello erin kwam zag hij zijn oude coach Cor Adriaanse, die zou met zijn pupillen van O19 gaan trainen. Het deed hem goed Cor te zien. Hij zei tegen mij:”Cor Adriaanse blijft in mijn ogen de beste coach die ik ooit ontmoet heb.” Marcello ging linksback spelen en deed ook mee aan de opbouw op links. We kregen daardoor meer overmacht en kozen voor ons tikkie takkie voetbal. DRL heeft geen kans meer gehad. Alle ballen werden goed verdedigd door Danny en de hoge voorzetten van DRL kopte Marcello allemaal weg. We scoorden drie keer in een korte tijd door een goede steekbal van Roos op onze spits en Warry van Wattum, Remco en Nico Jalink die met hun briljante combinaties en acties zorgden dat de bal onze spits kon bereiken, die deze ook keurig afmaakte. Onze scheidsrechter Andre Stafleu nam, ondanks de zonnebril die hij de hele wedstrijd op had, goede beslissingen. Het leek wel of hij zo uit een Hip Hop videoclip kwam lopen. Ik miste alleen nog de gouden sieraden en de mooie dansende meiden erom heen. In ieder geval zijn de drie punten binnen. Ik hoop dat we volgende week compleet zijn, want we hebben geluk gehad dat niemand geblesseerd is geraakt, anders hadden we met 10 man de wedstrijd moeten afmaken.
Spelers van de week zijn 1: Raymond Roos, die overal aanspeelbaar is en een echt team speler is, (zoals ik vroeger als jonge knul genoot van Andre Stafleu, die je vanuit alle hoeken van het veld kon aanspelen).
2: Remco van de Linden. Een echte ouderwetse nummer 10 die je deze dagen bijna niet meer ziet op de velden.
3: Danny Kalden. Die speelde in het centrum op de positie van Cem, (onze onmisbare Centrum verdediger).
En de topprijs gaat naar Wim van der Steene, die een hele wedstrijd tegen zijn zin moest spelen. Hij stond rechtsback en dat deed hij fantastisch.
Volgende week spelen we een uitwedstrijd in Den Haag.