Qurrent
Sponsor Adidas
Sponsor-Pepsi
Heineken
De Feijenoorder, Sponsor van Sportclub Feyenoord
Sponsor-IVA
Sponsor-AA
FRFC1908 Sponsor van Sportclub Feyenoord
Qurrent

Sportclub Feyenoord speelt aanstaande zaterdag een uitwedstrijd tegen Deltasport. Het duel in Vlaardingen vangt aan om 14.30 uur. De thuisploeg won afgelopen weekend op eigen terrein met 3-2 van Heerjansdam. De thuisploeg maakte een 0-1 achterstand ongedaan. “We hebben een verdiende zege behaald”, liet coach Ton Pattinama in de nabeschouwing weten. “We namen na de 0-1 het heft in handen en hebben veel inzet getoond.”

Deltasport neemt op de ranglijst met 27 punten uit 18 duels de zesde positie in. “Het had slechter gekund. We willen het restant van de competitie rustig uitspelen. Ik hoop dat we nog enkele plaatsen kunnen stijgen. Maar we hebben nog een zwaar programma met Brielle en Heinenoord voor de boeg. Al met al ben ik gematigd tevreden over onze prestaties. Ik vind wel dat we te wisselvallig acteren. We wisselen goede- met slechte momenten af. Ik ga in ieder geval verder met het bouwen van een nieuw team.”

Deltasport is volgens de oefenmeester een homogene ploeg. “We hebben daarnaast wel een paar spelers in onze gelederen die het verschil kunnen maken. Ik beschik wel over een krappe selectie.”

De oefenmeester verwacht dat de wedstrijd tegen SC Feyenoord een open duel kan gaan worden. “We gaan ons zeker niet aanpassen en spelen onze eigen spel. Al met al gaan we met een open vizier tegen de Rotterdammers aan de slag. We willen druk naar voren zetten.” Pattinama vindt dat SC Feyenoord de beste ploeg is in de eerste klasse b. “Er staat geen maat op die ploeg. Ze staan natuurlijk niet voor niets bovenaan. In de heenwedstrijd die we met 3-0 geflatteerd verloren, waren we toch aan elkaar gewaagd. En in het afgelopen seizoen speelden we tweemaal gelijk tegen SC Feyenoord. Al met al zijn we bijzonder gemotiveerd om een goed resultaat tegen de koploper te halen. We zijn met zijn allen veel met dit duel bezig.” De oefenmeester beschikt trouwens over een fitte selectie.

Ik vermoed dat SC Feyenoord het spel zaterdagmiddag zal willen maken. Hij is vooral onder de indruk van kwaliteiten van de hechte defensie van de Sportclub. “Ze beschikken over twee goede centrumverdedigers en de vleugelverdedigers komen vaak goed op. En de aanvallers maken makkelijk doelpunten.”

Zoals het er nu naar uitziet blijft zijn selectie ook het komend seizoen vrijwel in tact. “Waarschijnlijker zullen er bij ons maar twee of drie spelers vertrekken naar een andere club.”

SC FEYENOORD

Koploper SC Feyenoord was zaterdagmiddag oppermachtig tegen VV Kloetinge: 1-0. Specialist Quincy Oosterom scoorde de winnende treffer vanaf de penaltystip. Hij schoof de bal netjes in de hoek. Door de zege breidden de Rotterdammers de voorsprong op VV Brielle uit naar liefst 10 punten. De Sportclub Feyenoord heeft wel twee wedstrijden minder gespeeld, dan de nummer twee van de ranglijst. SC Feyenoord behaalde in 18 duels liefst 50 punten. De Varkenoordse ploeg wist liefst 16 duels winnend af te sluiten. Het speelde slechts tweemaal gelijk.

Afgelopen dinsdag werd SC Feyenoord door Sportlust’46 uitgeschakeld in de kwartfinales van de regionale beker. De ploeg uit Woerden was met 1-0 op eigen bodem nipt te sterk voor de trotse lijstaanvoerder in de eerste klasse b. En dus leed SC Feyenoord voor het eerst dit seizoen een nederlaag. “We hebben tegen Sportlust onterecht verloren”, liet coach Frehe na afloop weten. “Het zat ons niet in de afwerking mee. We zijn dan ook teleurgesteld over het resultaat van dit duel. We maakten meer aanspraak op de winst dan Sportlust. Ze zijn eenmaal over de middenlijn geweest.”

Frehe verklaart dat zijn ploeg nog negen punten nodig heeft om het felbegeerde kampioenschap binnen te halen. Hij vindt dat SC Feyenoord de ploeg is die het meest recht heeft op de titel. “We hebben in elk duel onze ambities waargemaakt. En dat is een groot compliment aan onze spelersgroep. Ik denk dan ook dat we de sterkste ploeg zijn in de eerste klasse b.” Frehe vindt het knap hoe zijn ploeg goed is omgegaan met de favorietenrol, waarin het door de meeste ploegen ingeduwd werd. “Ik hoop dat we in het restant van deze competitie daarnaast ongeslagen zullen blijven. Dat is onze tweede doelstelling.”

Frehe is blij dat hij zijn stempel op zijn ploeg heeft weten te drukken. “Ik werk prettig samen met onze spelers en ik beschik over een kwalitatief sterke groep.”

Hij verwacht dat SC Feyenoord tegen Deltasport het initiatief zal gaan nemen. “Deltasport is een lastige ploeg met een aantal aardige spelers. Ze zijn vrijwel kansloos voor de nacompetitie en spelen nergens meer voor. Ze zullen er alles aan doen om van ons te winnen.”

Tekst: Stephan van Hal