Droomparken
Sponsor Adidas
Sponsor-Pepsi
Heineken
De Feijenoorder, Sponsor van Sportclub Feyenoord
Sponsor-IVA
Sponsor-AA
FRFC1908 Sponsor van Sportclub Feyenoord
Droomparken

// Vooruitblik: SC Feyenoord speelt bekerduel tegen Poortugaal

31 maart 2019 - 14:30
#

Sportclub Feyenoord speelt aanstaande dinsdag 2 april om 20.00 uur een districtsbekerduel tegen SV Poortugaal. Op Varkenoord wordt dit duel verspeeld. De winnaar plaatst zich voor de kwartfinales. Poortugaal bereikte de laatste zestien van de regionale beker door Zuidland in de afgelopen ronde met liefst 7-1 aan de kant te zetten.

Poortugaal beschikt enkele weken over een nieuwe trainer: Marco van Rijn. Hij nam de plaats in van Henk Dirven die onlangs ontslagen werd. De oefenmeester behaalde in de laatste twee competitieduels liefst zes punten. Westlandia en Heinenoord werden met 4-1 verslagen. De oefenmeester heeft het uitstekend naar zijn zin. “Het bevalt me prima bij Poortugaal. We hebben een zware periode achter de rug.”

In de competitie staat fusieclub Poortugaal op een tiende plek. De ploeg komt uit in de eerste klasse. “We willen in het linkerrijtje eindigen.’’ De bekercompetitie leeft niet echt bij Van Rijn. Ik beschouw het duel met SC Feyenoord als een oefenwedstrijd. We hebben andere belangen. Maar wellicht kunnen we voor een stunt zorgen. We zijn niet echt met SC Feyenoord bezig. Het is gewoon elf tegen elf.”

Hij verwacht dat SC Feyenoord het duel zal willen domineren. “Daar staat de ploeg bekend om. De ploeg heeft aanvallend voldoende kwaliteit. Wij zullen inzakken en op de counter gaan spelen.”

Van Rijn laat weten dat zijn ploeg over tactisch inzicht beschikt. “We hebben in de laatste twee duels achtmaal gescoord en verdedigend staat het bij ons beter en spelen we georganiseerder.”

Van Rijn meldt dat hij volgend seizoen niet bij de fusieclub werkzaam is. “Ik heb nog geen nieuwe club gevonden. Ik wil minimaal een eersteklasser trainen.”

De oefenmeester keerde onlangs zondag-derdeklasser IJsselmonde de rug toe. “Ik kon mijn werkzaamheden met mijn functie als medewerker van een clubhuis en als KNVB-docent niet meer combineren.” Hij had dus snel weer een nieuwe club gevonden.

SPORTCLUB FEYENOORD

De Sportclub Feyenoord plaatste zich voor de achtste finales door de reserves van BVV Barendrecht met 2-0 op De Bongerd te verslaan. De ploeg van Raymond Frehe behaalde toen een verdiende zege. “Toch was hij niet tevreden over het spel van zijn manschappen. “Het was niet om aan te zien. We dwongen weinig kansen af.”

Frehe meldt dat zijn ploeg de beker wil winnen. “Als we de komende twee duels winnen, plaatsen we ons voor de halve finales en mogen we uitkomen in de landelijke KNVB-beker.”

Frehe verklaart dat Poortugaal waarschijnlijk ‘vanuit de omschakeling’ zal spelen. “Ik denk dat wij het initiatief zullen nemen. Het wordt een lastig duel voor ons. We gaan natuurlijk van eigen kracht uit en zullen Poortugaal niet onderschatten.” Hij vraagt zich af of er een kwaliteitsverschil is tussen de hoofdklasse A en de eerste klasse B. “Het zal niet makkelijk worden voor ons. Het is een duel op zich.”

Sportclub Feyenoord staat in de competitie op een keurige derde plek met 39 punten uit 23 duels. “We hebben in de competitie en in de beker dus niets te klagen over onze resultaten.”

De oefenmeester is blij dat SC Feyenoord op Varkenoord steeds meer publiek trekt. “Sommige supporters gaan zelfs met uitwedstrijden mee.”


Tekst: Stephan van Hal