Heineken
Adidas
FRFC1908 Sponsor van Sportclub Feyenoord
Sponsor-Pepsi
Qurrent
Sponsor-AA
Sponsor-VLS
Sponsor-CWS
Sponsor-IVA

// Sprankelend SC Feyenoord O11-1

07 november 2016 - 17:32

zaterdag 5 november, Zwaluwen JO11-1 – SC Feyenoord JO11-1

Vandaag erg vroeg uit de veren voor wat een enerverend potje belooft te worden tegen Zwaluwen te Vlaardingen.
De ouders hebben alles uit de kast getrokken want naast de wekelijkse fotograaf (Kim) blijkt in Ellen een videograaf geboren!

De mannen beginnen de wedstrijd zeer geconcentreerd voor wat een zeer sprankelende eerste helft belooft te worden. Het mag best genoemd worden dat het combinatievoetbal gewoon oogstrelend was in de 1ste helft aan de kant van SC Feyenoord, waarbij Zwaluwen er niet aan te pas kwam.
Al na drie minuten speelt Figo goed in op Yash, die de 0-1 binnenschiet in de korte hoek. Kort daarna wordt Genius zuiver ingespeeld door onze keeper Storm. Genius speelt op zijn beurt de bal goed op Yash in waardoor de 0-2 is geboren!
Even later maakt Ray een prachtige actie waarbij hij twee spelers passeert en de bal inspeelt op Sem, die genadeloos in de korte hoek binnenschiet! De stand is inmiddels 0-3. Het vertrouwen blijft groeien in de ploeg en het baltempo ligt erg hoog.
De ploeg is zeer ijverig!!! Zo maakt Mo zich breed en speelt hij de bal op Genius, die zijn man uitspeelt en tegen de paal schiet, waarna Yash zijn loepzuiver HATTRICK maakt en we op 0-4 komen.
Onze verdediging met Figo, Ayoub, Senna en Denzel vecht om elke bal en controleert de duels. Keeper Storm weet regelmatig het middenveld en aanval in te spelen met zijn strakke uittrappen. We zijn veel in balbezit en er komt veel creativiteit uit het middenveld (Genius / Ray). Kortom, Feyenoord controleert de wedstrijd in de eerste helft.

Na een korte onderbreking starten we de tweede helft. We beginnen goed want we scoren onmiddellijk. Mo schiet op goal maar de keeper kan de bal niet controleren waardoor Yash de 0-5 kan binnenschieten!
Vijf minuten later weet de keeper een afstandsschot van Ray niet goed weg te werken waardoor Mo onberispelijk binnenschiet! De 0-6 is geboren.
Helaas wordt de rest van de tweede helft gekenmerkt door onzorgvuldig voetbal. Twee foutjes brengt de stand terug naar 2-6. Een mooie uitbraak van Senna leidt tot een voorzet op Genius maar de keeper weet het schot te pareren…
Toch volgt er slagroom op de taart want invaller Prince van onze E2 kopt de bal prachtig binnen bij de eerste paal na een loepzuivere corner van Divaio. Dit is dan ook tegelijk de eindstand: 2-7!

Volgende week eerst een bekerwedstrijd op woensdag waarna DHC uit Delft volgt op zaterdag om 10:00.

Scoreverloop:
0-1 Yash
0-2 Yash
0-3 Sem
0-4 Yash
0-5 Yash
0-6 Mo
2-7 Prince