Droomparken
Sponsor Adidas
Sponsor-Pepsi
Heineken
De Feijenoorder, Sponsor van Sportclub Feyenoord
Sponsor-IVA
Sponsor-AA
FRFC1908 Sponsor van Sportclub Feyenoord
Droomparken

Na de verloren wedstrijd tegen Jodan Boys voor de beker, en het gelijkspel tegen het defensieve Strijen vorige week, weet Sportclub Feyenoord weer wat winnen is.

De Sportclub schoot uit de startblokken en speelde op het goede kunstgrasveld van Spirit een sterke eerste helft. Na een mooi afstandsschot van Junior Obiku, en doelpunten van Davy Mierop en Reginald Faria keken de Ouderkerkers na één helft al tegen een 0-3 achterstand aan. Het enige wapenfeit van Spirit in de eerste helft kwam van het hoofd van spits Kevin Guttink, die zijn kopbal op de lat uiteen zag spatten.

De tweede helft begon Spirit goed. Eric Jansen pikte de bal rechts van het strafschopgebied op en schoot met links in de verre bovenhoek. Wat volgde waren ruim 40 resterende minuten vechtvoetbal, met veel overtredingen, wat kansen en gele kaarten, maar zonder doelpunten. Eindstand 1-3.

De naaste belagers van de Sportclub, BVCB en Papendrecht, verloren allebei duurzame punten in de achtervolging op de koploper.

De stand in de top 3 ziet er nu als volgt uit, waarbij BVCB één wedstrijd minder gespeeld heeft:

1. Sportclub Feyenoord 34
2. Papendrecht 25
3. BVCB 24

Komend weekend staat de spannende, en tevens laatste competitiewedstrijd van dit kalenderjaar op het programma. De mannen van Cesco Agterberg zullen afreizen naar Sportpark Slobbengors om aan te treden tegen de kersverse nummer twee Papendrecht.

Tot zaterdag!

Tekst: Tim Schoonheijm
Foto: website vv Spirit