Droomparken
Sponsor Adidas
Sponsor-Pepsi
Heineken
De Feijenoorder, Sponsor van Sportclub Feyenoord
Sponsor-IVA
Sponsor-AA
FRFC1908 Sponsor van Sportclub Feyenoord
Droomparken

De Sportclub Feyenoord heeft dinsdag uitstekende zaken gedaan in de districtsbeker. De ploeg van Raymond Frehe zegevierde met 4-1 over zaterdageersteklasser Poortugaal. De Rotterdammers domineerden de wedstrijd en vochten met veel passie voor een goed resultaat. Over de winst van SC Feyenoord was dan ook geen enkele discussie mogelijk. De ploeg behaalde een verdiende zege. De inbreng van Poortugaal bleef tot enkele counters beperkt.

SC Feyenoord plaatste zich door de zege voor de kwartfinales van de regionale beker. De volgende tegenstander is Ter Leede.

De thuisploeg werd in de vierde minuut al gevaarlijk. Matthew Jones zette de bal voor vanaf de rechterkant en vervolgens kreeg middenvelder Tim Schoonheijm de bal net niet onder controle. Daarna had SC Feyenoord geluk dat Dave van Driel na een voorzet van Shane van den Engel de paal raakte. Even later leverde een afstandsknal van Adil Akanioui geen rendement op voor SC Feyenoord. In de tiende minuut kreeg SC Feyenoord opnieuw een aardige mogelijkheid op de openingstreffer. Een hoekschop van Serginio van Axeldongen werd door Jordy Dobber echter niet omgezet in een doelpunt.

Amper zestig seconden later wist SC Feyenoord wel de score te openen. Jordi de Zwart liet op aangeven van Akanioui de 1-0 aantekenen. Daarna deed Poortugaal bijna van zich spreken. Een schot van Niels Versteege werd door SC Feyenoord-verdediger Jordy Dobber van richting veranderd, maar de bal verdween voorlangs het doel van SC Feyenoord-doelman Marvin Nootenboom. Even later wist Akaninoui met een schot ‘vanuit de tweede lijn’ de vijandelijke doelman Koen Morssink niet te verrassen. In de achttiende minuut kreeg Poortugaal een aardige mogelijkheid op de gelijkmaker. Bas de Koning lanceerde Niels Versteege. Diens inzet leverde echter geen feestje op voor de bezoekende formatie.

In de 24e minuut deelde SC Feyenoord, dat heer en meester bleef, opnieuw een tik uit. De Zwart maakte na een assist van Serginio van Axeldongen de bevrijdende 2-0, waarna Poortugaal de achterstand halveerde tot 2-1. Julien Gret wist een voorzet van Van den Engel knap af te maken. Na ongeveer een halfuur verzuimde aanvoerder Schoonheijm na een assist van Van Axeldongen de Rotterdamse voorsprong te verdubbelen.

In het slotkwartier van de wedstrijd waren de hoogtepunten schaars. SC Feyenoord gaf weinig kansen weg en werd een keer op de proef gesteld. Een volley van Gret leidde echter niet tot de gelijkmaker. In de slotseconden van de eerste helft dwong SC Feyenoord nog een aardige mogelijkheid af. Jerry Tieleman slaagde er echter niet in om een hoekschop van Axeldongen af te ronden. De robuuste verdediger kopte de bal over het doel van Morssink. Zodoende gingen beide teams met een 2-1 stand aan de thee.

In de rust wisselde SC Feyenoord-coach Frehe Schoonheijm voor Shabir Isoufi en Junior Obiku kwam binnen de lijnen voor Akanioui. Vijf minuten na de onderbreking dwong SC Feyenoord een aardige mogelijkheid af. Sandin Avdic zag zijn schuiver echter niet in het vijandelijke doel belanden. Na een uur spelen zette SC Feyenoord de opponent stevig onder druk. Het Rotterdamse aanvalsspel leverde vervolgens knap de 3-1 op nadat De Zwart een voorzet van Obiku in het vijandelijke doel kopte. Dat deed hij in de 60e minuut. Een fraaie treffer van een echte midvoor. Hij nam dus drie goals voor zijn rekening.

Vervolgens nam SC Feyenoord wat gas terug. De bezoekers kregen na vijf kwartier een kans om de marge te halveren. Versteege zette met een hoekschop Gerwin Lake aan het werk, maar laatstgenoemde had zijn vizier niet op scherp staan. SC Feyenoord-goalie Nootenboom wist de inzet knap te pareren. Uit de daaropvolgende aanval vergrootte SC Feyenoord het verschil naar 4-1 door een treffer van Isoufi. De middenvelder scoorde in de rebound nadat Lucas van Oeveren uit de vrij trap de paal had getroffen. Laatstgenoemde was binnen de lijnen verschenen voor Van Axeldongen.

In de slotfase van het tweede bedrijf kreeg SC Feyenoord nog wat kansen om de marge op te voeren. Lucas van Oeveren bracht tweemaal Isoufi in stelling, maar hij had geen succes in de afronding. Drie minuten voor tijd verzuimde De Zwart nog om de eindstand op 5-1 te bepalen. De midvoor kopte een hoekschop van Van Oeveren net over het doel van Morssink. De gasten wisten vlak voor het scheiden van de markt geen kansen meer af te dwingen. Een relaxed spelend SC Feyenoord speelde het duel vervolgens uit.

Tekst: Stephan van Hal