Heineken
Adidas
FRFC1908 Sponsor van Sportclub Feyenoord
Sponsor-Pepsi
Qurrent
Sponsor-AA
Sponsor-VLS
Sponsor-CWS
Sponsor-IVA

Sportclub Feyenoord heeft zaterdagmiddag VV Kloetinge in de topwedstrijd met 1-0 verslagen. Op een sfeervol Varkenoord was de ploeg heer en meester. SC Feyenoord liet de bal goed rondgaan en toonde volop individuele klasse. De ploeg sprong wel slordig met de mogelijkheden om. De ploeg nam al vroeg in de wedstrijd de regie in handen en zette Kloetinge direct vast op eigen helft. Daardoor bleef de Zeeuwse inbreng beperkt tot counters. Positief was dat SC Feyenoord niet van slag raakte door het harde spel van de bezoekende formatie.

Door de belangrijke zege blijft SC Feyenoord op koers voor het kampioenschap. De ploeg heeft nu tien punten voorsprong op VV Brielle. Brielle, de nummer twee van de ranglijst ging met 2-0 onderuit tegen Bruse Boys. De titel kan de Rotterdamse vereniging bijna niet meer ontgaan. Brielle heeft twee wedstrijden meer gespeeld dan SC Feyenoord. Kloetinge heeft als nummer drie van de ranglijst veertien punten achterstand, met een duel meer gespeeld dan SC Feyenoord.

De bezoekers stichtten al in de eerste minuut gevaar. Een voorzet van Xander van der Poel werd echter niet afgewerkt door Tom de Bonte. Vervolgens leverde een Rotterdamse uitbraak bijna een treffer op. Een voorzet van Junior Obiku belandde echter niet bij Paul Norbruis. Een ogenblik later hield SC Feyenoord-goalie Rick van der Burg zijn ploeg in de wedstrijd door attent te reageren op een afstandsknal van Van der Poel. In de 6e minuut slaagde Norbruis er met een afstandsschot er niet in om Kloetinge-goalie Timo Jansen te verschalken. In de 10e minuut kreeg SC Feyenoord een aardige mogelijkheid om op voorsprong te komen. Junior Obiku bracht Norbruis in stelling, maar die kopte de bal in de handen van de vijandelijke goalie Timo Jansen. Na een kwartier stelden de gasten weer SC Feyenoord-goalie Van der Burg op de proef. De doelverdediger voorkwam een 1-0 achterstand, nadat hij een inzet van van Remco van Tiggele knap onschadelijk wist te maken. Vervolgens zette SC Feyenoord de opponent steviger onder druk.

Halverwege de eerste episode leidde het Rotterdamse aanvalsspel tot een mogelijkheid voor Norbruis, wiens voorzet knap gekeerd werd door Kloetinge-ballenstopper Jansen. Na een halfuur leverde een combinatie van Shabir Isoufi en Lucas van Oeveren geen Varkenoordse treffer op. Vervolgens resulteerde een afstandspegel van Van Tiggele niet in de Kloetingse openingstreffer. Waarna SC Feyenoord-goalie Van der Burg de aandacht op zich vestigde door een inzet van Stefan Quinten, die in stelling werd gebracht, door Valentijn van Keulen knap te keren. In de 35e minuut verzuimde Jordy Dobber om de thuisploeg op 1-0 te zetten. De robuuste voorstopper kopte de bal, na een hoekschop van Van Oeveren, in de handen van de Zeeuwse doelverdediger Jansen. Vlak daarna was Junior Obiku, op aangeven van Broekmans, niet in staat om de vijandelijke goalie Jansen te verrassen. In de 40e minuut werd Kloetinge gevaarlijk. Tom de Bonte verzuimde echter om een voorzet van Quinten af te maken.

In de slotfase van het eerste bedrijf nam SC Feyenoord een verdiende 1-0 voorsprong. De ploeg had daar wel een strafschop voor nodig. Junior Obiku werd door een Kloetinge-verdediger gevloerd in het strafschopgebied. Arbiter Takacs legde de bal op de stip. Quincy Oosterom schoot de bal vervolgens tegen de touwen. Zestig seconden voor rust had SC Feyenoord pech dat een vrije trap van Kristian Adelmund op de lat terecht kwam. Diens inzet had een beter resultaat verdiend.

Direct na de onderbreking gaf SC Feyenoord een waarschuwingssignaal. Junior Obiku gaf de bal keurig voor op Adair Veiga Lopes. Diens schot belandde echter niet in het doel van de tegenstander. Tien minuten na rust liet Kloetinge het in de afwerking afweten. Xander van der Poel mikte de bal in de handen van de geroutineerde doelman Rick van der Burg. Vervolgens schoot SC Feyenoord-aanvoerder Kristian Adelmund een vrije trap net over het vijandelijke doel.

Halverwege de tweede helft had Remy Broekmans, namens De Sportclub, het bijna op zijn heupen. De centrale verdediger werd gelanceerd door Van Oeveren, maar punterde de bal echter naast het domein van Jansen. Na vijf kwartier hield SC Feyenoord-goalie Van der Burg zijn ploeg in de wedstrijd. Hij wist een inzet van De Bonte knap te keren. De aanvaller werd bediend door Van der Poel. Vlak daarna leidde een Rotterdamse hoekschop van Van Oeveren niet tot een treffer van Junior Obiku. Laatstgenoemde kopte de bal in de handen van Kloetinge-goalie Jansen.

In de 82e minuut deed SC Feyenoord-spelbepaler Quincy Oosterom opnieuw bijna van zich spreken. De fanatieke middenvelder vond echter de Zeeuwse goalie Jansen op zijn weg. Tijdens de slotfase nam de spanning in de wedstrijd toe.
Vijf minuten voor tijd werd SC Feyenoord gevaarlijk. Lucas van Oeveren zette, met een mooie voorzet Junior Obiku, aan het werk. Diens schot belandde echter niet tussen de palen. Vervolgens vergat SC Feyenoord opnieuw om de tussenstand op 2-0 te bepalen. Norbruis zette de bal voor op Van Oeveren, maar diens kopbal leverde geen succes op. In de slotminuten wist Van der Burg, de goalie van de rood-witten, zich te onderscheiden. Hij voorkwam de gelijkmaker door een schot van Van der Poel knap te keren. In de extra tijd kreeg Kloetinge nog een aardige kans op een gelijkspel. Een voorzet van De Bonte was echter niet besteed aan Can Ozgan. Vervolgens kwam de zo belangrijke zege niet meer in gevaar voor de trotse lijstaanvoerder.

Tekst: Stephan van Hal