Qurrent
Sponsor Adidas
Sponsor-Pepsi
Heineken
De Feijenoorder, Sponsor van Sportclub Feyenoord
Sponsor-IVA
Sponsor-AA
FRFC1908 Sponsor van Sportclub Feyenoord
Qurrent

// SC Feyenoord wint weer

20 mei 2018 - 16:38
#

Sportclub Feyenoord heeft zaterdag Heinenoord met 2-1 verslagen. De Rotterdamse kampioen kon terugkijken op een prima vertoning. De ploeg liet de bal goed rondgaan en toonde volop inzet en individuele klasse. Toch werd de Varkenoordse verdediging een aantal keren met snelle counters beproefd. Heinenoord maakte het SC Feyenoord bijzonder lastig. Al met al was het publiek de grote winnaar bij deze wedstrijd. De toeschouwers kwamen oren en ogen tekort. Heinenoord kwam eveneens aardig voor de dag. Het zat de ploeg echter niet altijd mee bij het afronden van de kansen. De bezoekers schoten tweemaal op de paal en zagen een keer een doelpunt afgekeurd worden.

Vanaf het beginsignaal zette SC Feyenoord de nummer vier van de ranglijst onder druk. Toch werd de bezoekende formatie in de vierde minuut voor het eerst gevaarlijk. Een combinatie van Andrew van Tiggelen en Arif Irilmazbilek stond echter niet garant voor de openingstreffer. In de tiende minuut dwong de thuisploeg zijn eerste kans van de wedstrijd af. Lucas van Oeveren stuurde Shabir Isoufi op avontuur, maar diens afstandsknal resulteerde niet in de 1-0. Na een kwartier had SC Feyenoord alle geluk dat een stiftbal van diezelfde Arilmazbilek op de lat terecht kwam. Een fractie later liet Isoufi, na een pass van weer Van Oeveren, het weer na om een vlotte Rotterdamse counter af te ronden.

Halverwege de eerste helft stichtte Heinenoord weer gevaar. Marvin Strik bediende met een mooie inspeelpass, Arilmazbilek, maar die mikte de bal via een Rotterdamse verdediger in het zijnet. De toegekende hoekschop, die werd genomen door Leon Stetekee, belandde vervolgens op het hoofd van Sander de Heus, maar laatstgenoemde faalde in de afronding. Na een halfuur hadden de gasten weer geen geluk met het afmaken van een mogelijkheid. Ditmaal finishte een fraaie lob van Irilmazbilek op de dwarsligger. Voor de tweede maal raakte Heinenoord dus de bovenkant van de lat.

In de 44e minuut behoedde Heinenoord-goalie Nick Vervoort zijn ploeg voor een achterstand door een inzet van Paul Norbruis knap onschadelijk te maken. De aanvaller werd gelanceerd door Jessie Oostrum. Maar in de blessuretijd van de eerste helft slaagde SC Feyenoord wel erin om de openingsgoal te maken. Adil Akanioui nam de treffer voor zijn rekening nadat Vervoort een inzet van Norbruis niet onder controle had gekregen. Met 1-0 gingen beide teams aan de thee.

In de tweede helft zette SC Feyenoord Heinenoord direct op de eigen helft vast. Het Rotterdamse aanvalsspel leidde tot een kans voor Isoufi, die na een steekpass van Oeveren de bal via de vijandelijke goalie Vervoort over het doel van de tegenstander mikte. Tien minuten na rust keurde arbiter De Waard een Heinenoordse treffer van Toin van den Berg, vanwege buitenspel, af. Na een uur leverde een hoekschop van Van Oeveren een mogelijkheid op voor SC Feyenoord-aanvoerder Adelmund. De libero, die naar China emigreert, slaagde er met zijn hoofd echter niet in om de voorsprong te verdubbelen.

Een fractie later liet Paul Norbruis het in de afwerking afweten. De aanvaller dook, na een goede pass van Matthew Jones, alleen op voor de Hoekse Waardse ballenstopper Vervoort. HIj verzuimde echter om de wedstrijd in Rotterdams voordeel te beslissen. In de 70e minuut liet Van Oeveren zien hoe het wel moet. Na een dubbele combinatie met Norbruis en Akanioui, werd Van Oeveren in de gelegenheid gesteld om de tussenstand op 2-0 te bepalen. Hij trapte de bal netjes in de rechterhoek. Zodoende leverde de mooiste aanval van de wedstrijd dus succes voor de Rotterdamse formatie op. Vervolgens hield Vervoort Heinenoord op de been door een afstandsknal van Isoufi knap te pareren.

Na vijf kwartier vergat SC Feyenoord om nog meer zout in de vijandelijke wonden te strooien. Van Oeveren bracht Norbruis in stelling. Het schot van laatstgenoemde speler werd gekeerd door de Heinenoordse keeper Vervoort. Vervolgens had Irilmazbilek namens Heinenoord geen succes met een stiftbal. De inzet verdween net over het domein van Nick Sanders. Laatstgenoemde goalie, die stopt als keeper, had de plaats ingenomen van de vaste SC Feyenoord-doelman Rick van der Burg.

In de 82e minuut vergat SC Feyenoord om de derde Rotterdamse treffer te laten noteren. Isoufi bediende Van Oeveren, maar diens afstandsknal verdween niet tussen de palen. Daarna wisten de gasten de achterstand te halveren tot 2-1. Neall Mouthaan zette vanaf de zijkant de bal voor op Toin van den Berg en die wist wel raad met het buitenkansje: 2-1. Vlak daarna kreeg Heinenoord een prima kans op de gelijkmaker. Een hoekschop van Mouthaan werd over het doel gevolleerd door Irilmazbilek. In de slotminuten van het boeiende duel kreeg SC Feyenoord-aanvaller Mike Frehe twee aardige mogelijkheden op meer Varkenoordse treffers Maar de aanvaller was tweemaal, op aangeven van Norbruis, niet in staat om de bal in het doel te deponeren.

SC Feyenoord-coach Raymond Frehe werd vanwege aanmerkingen op de leiding in de slotfase naar de kant gestuurd.

SC Feyenoord behaalde in 25 duels 68 punten. De ploeg won 22 duels, verloor eenmaal een wedstrijd en noteerde twee gelijke spelen. De formatie speelt volgend weekend uit bij VV Brielle en is het volgend seizoen te bewonderen in de hoofdklasse.

Tekst: Stephan van Hal