Heineken
Adidas
FRFC1908 Sponsor van Sportclub Feyenoord
Sponsor-Pepsi
Droomparken
Sponsor-AA
Sponsor-VLS
Sponsor-CWS
Sponsor-IVA

// SC Feyenoord wint simpel van Nieuw Lekkerland

29 april 2018 - 11:48
#

Sportclub Feyenoord heeft zaterdagmiddag de twintigste overwinning van dit seizoen geboekt. De Rotterdammers wonnen op Varkenoord met 2-0 van Nieuw Lekkerland. De thuisploeg was heer en meester in het eenzijdige duel. SC Feyenoord maakte in het treffen desondanks een grillige indruk. De ploeg combineerde redelijk, maar liet het in de afwerking afweten. SC Feyenoord sprong dus onzorgvuldig met de kansen om. Met de inzet van de ploeg was er weinig mis. De Rotterdammers liepen de pollen uit de grond. De inbreng van Nieuw Lekkerland was te verwaarlozen. Voor de ploeg van Ronald Hulsbosch was het een duel om snel te vergeten. De formatie slaagde er zelden in om de vijandelijke defensie op de proef te stellen. Al met al was de overwinning van de kampioen een realistische weergave van de verhoudingen binnen de lijnen.

Nieuw Lekkerland werd in de openingsminuut wel voor het eerst gevaarlijk. Okan Arslan bediende met een mooie voorzet Jeroen Wolf, maar laatstgenoemde rondde de assist niet af. In de achtste minuut kreeg SC Feyenoord zijn eerste mogelijkheid. Adil Akanioui bracht Lucas van Oeveren in stelling. Diens inzet werd door Nieuw Lekkerland-goalie Edward de Groot onschadelijk gemaakt. Vervolgens wist diezelfde sluitpost zich opnieuw te onderscheiden. Ditmaal behoedde hij zijn ploeg voor een achterstand door een inzet van Paul Norbruis, na een hoekschop van Van Oeveren, knap te keren. Na een kwartier kwam SC Feyenoord eindelijk met 1-0 voor door een fraaie treffer van Akanioui. De rechtsbuiten scoorde, nadat Nieuw Lekkerland-sluitpost een schot van Norbruis niet onder controle had gekregen. De assist kwam op naam van Junior Obiku, die derhalve een voornaam aandeel had in de openingstreffer.

Halverwege de eerste helft had SC Feyenoord pech dat een voorzet van Junior Obiku op de paal belandde. Na een half uur verzuimde Jordy Dobber, na een hoekschop van Akanioui, de 2-0 voor zijn rekening nemen. Hij kopte de bal tegen de paal. Vervolgens leverde een afstandsknal van Wim de Jong geen gelijkmaker voor de gasten op. In de slotfase van de eerste helft kreeg SC Feyenoord nog een aardige mogelijkheid. Obiku lanceerde met een fraaie trap Akanioui, maar laatstgenoemde kopte de bal naast het vijandelijke doel.

Direct na rust kreeg Nieuw Lekkerland een personele tegenvaller te verwerken. Scheidsrechter Post stuurde Martijn Groen, na een grove en domme overtreding op Matthew Jones, terecht naar de kant. En dus moesten de bezoekers met tien man verder. In de 50e minuut was Dobber niet in staat om met een afstandsschot de tussenstand op 2-0 te bepalen. Daarna schoot Junior Obiku, namens De Sportclub, tweemaal de bal voorlangs het doel van De Groot. Na een uur kreeg SC Feyenoord opnieuw een goede kans op de 2-0. Een voorzet van Dobber werd door Van Oeveren echter niet met zijn hoofd afgemaakt. Halverwege de tweede episode was het eindelijk weer raak voor de thuisploeg. Matthew Jones was verantwoordelijk voor het tweede Rotterdamse succes. Hij schoot de bal via de onderkant van de lat fraai binnen, nadat hij door Norbruis keurig werd gelanceerd. Vlak daarna was Akanioui niet in staat om de 3-0 aan te laten tekenen. De rechtsbuiten volleerde de bal over, nadat Obiku hem in scoringspositie had gebracht.

Na vijf kwartier verzuimde Nieuw Lekkerland de achterstand te halveren. Een hoekschop van Brekelmans belandde op het hoofd van Sjoerd Slob, die echter niet in staat was om SC Feyenoord-goalie Rick van der Burg te verrassen. Vervolgens was een aardige kans niet aan Isoufi besteed. De middenvelder van De Sportclub Feyenoord, dook na een handige pass van Van Oeveren, alleen op voor De Groot, maar zag zijn inzet gestopt worden door de Nieuw Lekkerlandse goalie. In de 83e minuut kroop SC Feyenoord door het oog van de naald. Een vrije trap van Brekelmans kwam terecht op de hak van Gert Jan Stout en diens inzet kwam terecht op de paal. In het slotgedeelte van het duel kreeg SC Feyenoord nog een aardige kans. Jordy Dobber zag zijn afstandsknal gestopt worden door Nieuw Lekkerland-doelman De Groot. Vervolgens floot arbiter Post het duel af.

SC Feyenoord is nog altijd ongeslagen en behaalde in 22 duels 62 punten. Enkele weke geleden werd het al kampioen in de eerste klasse b. SC Feyenoord speelt het komend seizoen uit in de hoofdklasse.

Tekst: Stephan van Hal