Droomparken
Sponsor Adidas
Sponsor-Pepsi
Heineken
De Feijenoorder, Sponsor van Sportclub Feyenoord
Sponsor-IVA
Sponsor-AA
FRFC1908 Sponsor van Sportclub Feyenoord
Droomparken

// SC Feyenoord wint inhaalduel met ruime cijfers

23 februari 2020 - 08:50
#

Sportclub Feyenoord heeft zaterdag ruim weten te winnen van hekkensluiter Achilles ’29. In Groesbeek werd het 1-6 voor de Rotterdammers.

Adil Akanioui wist de score in de 11e minuut te openen, 0-1. Voor Achilles maakte Atilla Ercan niet veel later gelijk uit een strafschop, 1-1. Snel na deze gelijkmaker wist SC Feyenoord afstand te nemen. Sandin Avdic (24″) en Junior Obiku (28″) zetten de bezoekers snel op een 1-3 voorsprong. Vlak voor rust wist Jeffrey Duijnstee de marge wederom te vergroten, 1-4.

De meegereisde supporters gingen er eens goed voor zitten toen Khalid Rahli al na 2 minuten in de tweede helft de 1-5 scoorde. Een echt doelpuntenfestijn bleef helaas uit. Sanzio Dieterich wist in de 62ste minuut nog wel de 1-6 te scoren, maar de vele kansen die volgden werden niet afgerond.

Door deze overwiining in het inhaalduel stijgt SC Feyenoord naar de tweede plaats op de ranglijst, met 1 punt achterstand op koploper DHSC.

Inval-grensrechter

Meest opvallende moment speelde zich af in de rust van het duel. Assistent-scheidsrechter Maarten Bolwerk van de KNVB liep in de eerste helft een enkelblessure op en moest halverwege afhaken.

Daarop kwam de thuisploeg met Leon Wijers op de proppen. De clubscheidsrechter van Achilles zat op dat moment in de kantine. Na overleg tussen de betrokken partijen heeft Wijers de tweede helft gevlagd, en kon de wedstrijd gewoon worden uitgespeeld.

Door: Julian Droog Bron: De Gelderlander