Droomparken
Sponsor Adidas
Sponsor-Pepsi
Heineken
De Feijenoorder, Sponsor van Sportclub Feyenoord
Sponsor-IVA
Sponsor-AA
FRFC1908 Sponsor van Sportclub Feyenoord
Droomparken

// SC Feyenoord verslaat Rijnvogels met 2-1

19 januari 2019 - 19:00

Sportclub Feyenoord heeft zaterdagmiddag de zevende overwinning van het seizoen geboekt. De Rotterdammers versloegen op eigen terrein Rijnvogels uit Katwijk met 2-1. De thuisploeg greep de bezoekers bij de strot en nam vanaf het beginsignaal direct de regie in handen. SC Feyenoord combineerde bij vlagen redelijk en behaalde een verdiende zege. Minpunt was dat de ploeg slordig was in de afwerking. In verdedigend opzicht timmerde het degelijke SC Feyenoord aan de weg. De ploeg slaagde erin het vijandelijke aanvalsspel te ontregelen. En ook met de inzet van de gastheren was weinig mis. De Varkenoorders liepen de pollen uit de grond.

Rijnvogels slaagde er niet in om te imponeren. De gasten ontbeerden creativiteit, kregen daardoor weinig kansen en kwamen verdedigend matig voor de dag. De inzet kon het gebrek aan kwaliteit in dit duel niet verhullen.

In de zevende minuut leek SC Feyenoord al de score te openen. Maar een treffer van midvoor Ricardo Merrelaar werd door arbiter Martijn Germs afgekeurd. Na 14 minuten stichtte SC Feyenoord weer gevaar. Een voorzet van Junior Obiku werd echter keurig onderschept door de Katwijkse goalie Jeffrey Verkerk. Vervolgens leverde een snelle uitval een mogelijkheid op voor de bezoekende formatie. Een voorzet van Arie de Vreugd belandde in de handen van SC Feyenoord-goalie Rick van der Burg.

Na 27 minuten gaf Rijnvogels het tweede waarschuwingssignaal. Jesse Driebergen zette de bal voor op Max van Steen, maar diens kopbal resulteerde niet in de 0-1. Na ongeveer een halfuur sloegen de Rotterdammers wel toe. Een afgeslagen hoekschop van Adil Akanoui werd door middenvelder Sandin Avdic prachtig in de hoek geschoten: 1-0. Daarmee kreeg SC Feyenoord de beloning voor zijn aanvalsspelspel. Niet veel later verzuimde SC Feyenoord om de marge te verdubbelen. Kevin Patijn bracht Junior Obiku in stelling. Diens inzet werd door de vijandelijke doelman Verkerk tot hoekschop verwerkt. Vervolgens zette SC Feyenoord de Katwijkers nog meer onder druk. In de 34e minuut kreeg SC Feyenoord weer een aardige mogelijkheid. Junior Obiku was echter niet in staat om een hoekschop van Quincy Oosterom af te ronden. Vlak daarna verzuimde diezelfde Junior Obiku, na een voorzet van Akanioui, opnieuw om de tussenstand op 2-0 te bepalen. Ditmaal kopte hij de bal voorlangs het doel van Verkerk. In de blessuretijd van de eerste helft werd SC Feyenoord nog tweemaal gevaarlijk. Ricardo Merrelaar en Akanioui zagen hun afstandsschoten bekwaam gepareerd worden door Rijnvogels-doelman Verkerk.

In het openingskwartier van de tweede helft bleef de Rotterdamse inbreng beperkt tot een voorzet van Junior Obiku. De sneller buitenspeler slaagde er echter niet in om een medespeler te bedienen. In de 60e minuut ontsnapte SC Feyenoord aan de gelijkmaker. Een fraaie stiftbal van Romano van der Stoep leverde echter geen rendement op voor de Katwijkers. Vervolgens liet Schoonheijm namens SC Feyenoord het na om de voorsprong te verdubbelen. De aanvoerder schoot, nadat hij in stelling werd gebracht door Merrelaar, de bal niet in het vijandelijke doel. Daarna wist Rijnvogels door een fraaie afstandsknal van Jan de Bruin verrassend weer het evenwicht te herstellen: 1-1. Een doelpunt dat uit de lucht kwam vallen. SC Feyenoord liet zich door deze tegenvaller niet uit het veld slaan. In de 73e minuut had de Rotterdamse formatie pech dat een treffer van Akanioui werd afgekeurd door arbiter Germs. De rechtsbuiten volleerde de bal knap achter Verkerk, maar de leidsman oordeelde dat de doelpuntenmaker buitenspel stond.

Een kwartier voor tijd dwong SC Feyenoord weer een aardige mogelijkheid af. Oosterom lanceerde met een hoekschop Tieleman. Diens inzet bezorgde de thuisploeg geen nieuwe voorsprong. Daarna bracht SC Feyenoord-trainer Raymond Frehe Jordi de Zwart binnen de lijnen voor Merrelaar. Daarmee paste de oefenmeester een gouden wissel toe. Want de Zwart liet op aangeven van Obiku de 2-1 aantekenen. De aanvaller tikte in de 81e minuut de bal achter Verkerk. In de slotseconden van de tweede helft had diezelfde De Zwart het weer bijna op zijn heupen. Hij mikte na een inworp van Kevin Patijn de bal echter in het zijnet. Zodoende kwam er geen verandering meer in de stand en behaalde SC Feyenoord met de hakken over de sloot een verdiende zege.

SC Feyenoord-coach Frehe paste naast de gouden wissel nog twee wissels toe. Shabir Isoufi verving Schoonheijm en Akanioui werd afgelost door Serginio van Axeldongen.

Tekst: Stephan van Hal