Droomparken
Sponsor Adidas
Sponsor-Pepsi
Heineken
De Feijenoorder, Sponsor van Sportclub Feyenoord
Sponsor-IVA
Sponsor-AA
FRFC1908 Sponsor van Sportclub Feyenoord
Droomparken

// SC Feyenoord verslaat Blauw Zwart voor de districtsbeker royaal met 9-1

24 oktober 2019 - 11:52
#

Sportclub Feyenoord heeft dinsdagavond op Varkenoord een uitstekende wedstrijd gespeeld tegen Blauw Zwart uit Wassenaar. De Rotterdammers zegevierden in de eerste knock-out ronde van de regionale beker royaal met 9-1 over de zaterdagderdeklasser. De thuisploeg kon terugkijken op een uitstekende vertoning. SC Feyenoord was heer en meester en speelde de bezoekende formatie van de mat.

SC Feyenoord toonde individuele klasse en gaf achterin nauwelijks ites weg. Net als tegen FC ‘s-Gravenzande maakte de ploeg van Raymond Frehe een geconcentreerde en vooral gemotiveerde indruk. Wellicht kan SC Feyenoord aanstaande zaterdag de lijn doortrekken in de competitiewedstrijd tegen Capelle uit. Jeffrey Duijnstee werd tegen Blauw Zwart met vier goals topscorer van de Rotterdamse elite. SC Feyenoord behaalde de grootste zege van dit seizoen.
Door de zege plaatste de Rotterdamse equipe zich voor de volgende en tweede ronde van de districtsbeker. Verleden seizoen werd de ploeg in de kwartfinales uitgeschakeld door Ter Leede met 3-0.

Mocht SC Feyenoord de halve eindstrijd bereiken, dan mag het gaan deelnemen aan het landelijke KNVB-bekertoernooi. SC Feyenoord ondervond weinig weerstand van Blauw Zwart. De equipe van Jos van der Helm leek op voorhand al genoegen te nemen met een nederlaag. De gasten waren verdedigend kwetsbaar en werden nauwelijks gevaarlijk. Met de inzet van Blauw Zwart was overigens weinig mis.

Bij SC Feyenoord stond Marvin Nootenboom ditmaal onder de lat. Hij verving de vaste goalie Rick van der Burg. Luke Homan maakte als middenvelder en vervanger van Tim Schoonheijm zijn opwachting in de basis en Sanzio Dieterich mocht eveneens aan de bekerwedstrijd beginnen. De oud-speler van ASWH verving Adil Akaninoui en stond dus rechtsbuiten.
Meteen vanaf het beginsignaal van leidsman Kenneth van Dijk ging de thuisploeg brutaal van start. In de minuut acht wist het de score te openen door Khalid Rahli. Hij schoof de bal keurig in het doel, nadat Blauw-Zwart-goalie Landry Njoya een inzet van Junior Obiku niet onder controle had gekregen. Na de vroege 1-0 verdubbelde SC Feyenoord de voorsprong in de veertiende minuut door de tweede goal van Rahli. De creatieve middenvelder werkte een assist van Junior Obiku bijzonder fraai af. Amper zestig seconden later dwong SC Feyenoord weer een aardige mogelijkheid af. Obiku zette de bal voor op Duijnstee, maar diens kopstoot leverde geen derde treffer op voor een ontketend SC Feyenoord. Na ongeveer negentien minuten lieten de gastheren wel de 3-0 aantekenen door een fraaie goal van Duijnstee, die een voorzet van Obiku schitterend in het vijandelijke doel kopte.

Halverwege het eerste bedrijf kon SC Feyenoord het vierde doelpunt vieren. Obiku, die een aantal fraaie assists op zijn naam bracht, lanceerde Duijnstee. Diens schot was de te machtig voor Blauw-Zwart-goalie Njoya. Na ongeveer een halfuur kregen de Rotterdammers weer een aardige mogelijkheid. Obiku bracht Duijnstee in stelling. Diens inzet werd fraai gepareerd door Njoya. Vervolgens liet SC Feyenoord de teugels wat vieren.
Toch werd de ploeg tien minuten voor de rust weer gevaarlijk. Een vrije trap van Obiku verdween maar net over het doel van Blauw Zwart.

In de 35e minuut hield Njoya zijn ploeg op de been door een afstandsknal van opnieuw Obiku fraai te pareren. Daarna leverde een solo van Duijnstee geen resultaat op voor de Varkenoorders. Hij mikte de bal in de handen van Njoya. In de 39e minuut wist SC Feyenoord de tussenstand op 5-0 te bepalen door een schitterende goal van Duijnstee. De voormalige aanvaller van VV Brielle werkte de bal in in tweede instantie in het doel, nadat Njoya een inzet van Homan onvoldoende onder controle had gekregen. Vlak voor de thee kreeg Blauw Zwart nog een aardige mogelijkheid op de eretreffer. Nootenboom, de goalie van SC Feyenoord, liet zich door de volley van Bastiaan Hendriksen echter niet beetnemen.

Tijdens de rust paste SC Feyenoord-goalie Frehe twee wissels toe. Tim Schoonheijm en Jordi de Zwart namen de plaats in van Jerry Tieleman en Rahli, die beiden wat rust door de Rotterdamse oefenmeester werden gegund. Amper vijf minuten na de onderbreking deelden de Rotterdammers weer een ferme tik uit. Duijnstee bediende zijn concurrent De Zwart met een fraaie assist. Daarmee werd het dus liefst 6-0. In de daaropvolgende aanval deelde SC Feyenoord weer een waarschuwingssignaal uit. Jordy Dobber ging de combinatie aan met Duijnstee en mikte de bal vervolgens in het zijnet. Vlak daarna leverde een combinatie tussen De Zwart en Duijnstee geen volgende Rotterdamse goal op. In de 56e minuut sloeg SC Feyenoord, dat de bal snel liet rondgaan, weer toe. De assist kwam van De Zwart en Dieterich nam de 7-0 voor zijn rekening. Na een uur spelen wist de vijandelijke doelverdediger Njoya zich weer te onderscheiden. De goalie uit Cameroen verwerkte een inzet van Schoonheijm tot hoekschop. Daarna ging SC Feyenoord opnieuw op jacht naar nog meer doelpunten. Njoya liet zich echter niet verrassen door een lob van Schoonheijm.

In de 61e minuut wist SC Feyenoord het Varkenoordse publiek weer te verwennen. Matthew Jones gaf de bal voor op Duijnstee en de aanvaller was vervolgens verantwoordelijk voor de royale 8-0. Amper zestig seconden later liet SC Feyenoord zelfs de 9-0 aantekenen. Matthew Jones rondde een fraaie actie met een schot in de lange hoek af.
Twintig minuten na rust deed Obiku bijna van zich spreken. De linksbuiten kopte een hoekschop van Avdic echter niet achter de vijandelijke goalie Njoya.

Halverwege de tweede helft creerde de thuisploeg een aardige mogelijkheid. De Zwart was echter niet in staat om een corner van Avdic in een treffer om te zetten. In de 69e minuut wist de jonge Homan voor de gastheren een strafschop te versieren. Obiku eiste de ‘kalktrap’op, maar prikte de bal echter in de handen van Njoya. Na vijf kwartier wisten de gasten eindelijk wat terug te doen. Bastiaan Hendriksen mikte de bal op aangeven van Kim Theil achter SC Feyenoord-sluitpost Nootenboom: 9-1.
Ook in de slotfase van de eenzijdige vertoning bleef SC Feyenoord de Wassenaarse defensie onder vuur nemen. In de 84e minuut was SC Feyenoord dicht bij de tiende goal. Een voorzet van Obiku werd echter niet afgerond door Homan. Zijn kopbal verdween net over het domein van Njoya. Tijdens de laatste minuten kreeg SC Feyenoord nog twee aardige mogelijkheden om de opponent nog meer problemen te bezorgen. Een schuiver van De Zwart en een schot van Homan leverden echter geen resultaat meer op voor een ontspannend ogend SC Feyenoord.

Tekst: Stephan van Hal