Heineken
Adidas
FRFC1908 Sponsor van Sportclub Feyenoord
Sponsor-Pepsi
Droomparken
Sponsor-AA
Sponsor-VLS
Sponsor-CWS
Sponsor-IVA

// SC Feyenoord verdient de overwinning maar speelt gelijk

30 oktober 2017 - 08:31
#

Er wordt gezegd dat een 0-0 gelijk spel een saaie wedstrijd zou zijn geweest. Maar niets is minder waar voor de wedstrijd tegen Neptunus-Schiebroek 2. Deze wedstrijd was een wedstrijd van de gemiste kansen met veel actie en dan voor namelijk voor het doel van Neptunus-Schiebroek.

Na de teleurstelling direct na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Goosen van het gelijke spel overheerste daarna in de kleedkamer direct het goede gevoel. De spelers beseften dat ze een goede pot voetbal op de mat hadden neergelegd tegen de koploper waarbij vriend en vijand het er over eens waren dat wij de bovenliggende partij waren en het verdiende de 3 punten mee te nemen naar Varkenoord. Nu bleef het slechts bij 1 punt maar als de kansen benut zouden zijn was het helemaal perfect geweest. Ook de scheidsrechter was na afloop van mening dat wij een “goeie”ploeg hebben.
Direct na het eerste fluitsignaal zetten wij goed en agressief druk op de bal. Van onze doelman Joey de Kok tot aan onze spits Mikail Kaplan lieten wij Neptunus-Schiebroek zien dat wij kunnen voetballen en niet over ons heen zouden laten lopen. Vanuit ons sterke centrale verdedigingsduo Riorgian Maria en Nick Geluk werden de snelle Chavez Chobin en Aaron Peres Maria aangespeeld. Beiden waren niet van de bal te krijgen. Maar ook moeten wij niet onze vleugelverdedigers Quinten Lopes en Patrick Haze vergeten te noemen die zeer goed hun arbeid hebben verricht. Geholpen door ons balvaste middenveld met Jowi Wilson en Brian Poelman wist Neptunus-Schiebroek niet wat hun overkwam. Veel kansen konden door Neptunus-Schiebroek niet worden gecreëerd. Wij speelden als een echt en hecht team. Hun assistent-scheidsrechter werd er zenuwachtig van en stak zijn vlag voor alles op ook als de bal niet over de zijlijn was geweest. Vlaggetjesdag noemden wij dat.
In de 39e minuut mocht Bram Kok een vrije schop nemen die op het hoofd van Brian Poelman belande. Zijn kopbal kon met uiterste inspanning van de doelman uit de kruising van zijn doel worden getikt. In de tweede helft gingen wij door met kansen creëren maar het beetje geluk was niet aan onze zijde. Chavez Chobin was voor de verdediging van Neptunus-Schiebroek niet te houden. Op snelheid werd hij in de 50e minuut in het strafschopgebied neergelegd waarna scheidsrechter Goosen naar de strafschopstip wees. Brian Poelman legde de bal op de strafschopstip om de strafschop te nemen. De doelman kon zijn schot pareren waarna ook in de rebound deze kans verloren ging om de score te openen. Feyenoord en strafschoppen is een slecht huwelijk.
Een voorsprong was zeer verdiend geweest. Maar ondanks deze tegenslag gingen de hoofden niet naar beneden en bleven wij kansen creëren. Helaas konden wij uit deze kansen het net niet laten bollen zodat de stand van 0-0 na het laatste fluitsignaal op het scorebord bleef staan. Vlak voor tijd creëerde Neptunus-Schiebroek nog een van hun weinige kansen maar deze werd door onze doelman Joey de Kok op spectaculaire wijze teniet gedaan.
Ongeveer 8 minuten voor afloop van de wedstrijd moest Patrick Haze na een botsing hoofd tegen hoofd duizelig het veld verlaten maar hij wilde dit in eerste instantie niet. Dit liet de strijdlust zien die binnen de selectie tijdens de wedstrijd aanwezig was om een goed resultaat te bereiken. Deze wedstrijd geeft de spelers zeker de boost om de volgende wedstrijd tegen BVCB 2 in te gaan.
Tot slot moet vermeld worden dat door ziekte onze assistent-scheidsrechter Danny van Strien verstek moest laten gaan. Jermaine Kozuh Mendes was bereid deze taak over te nemen waarvoor veel dank van de selectie en begeleiding.
Opstelling: Joey de Kok, Quinten Lopes, Nick Geluk ©, Riorgian Maria, Patrick Haze, Brian Poelman, Chavez Chobin, Jowi Wilson, Mikail Kaplan, Bram Kok, Aaron Peres Maria.
Wisselspelers: Raymond Josee, Jermaine Kozuh Mendes, Karim Mellouki, Jaouad Morabit.
Gewisseld werd Patrick Haze (83e) voor Raymond Josee.

Gele kaart was er voor Patrick Haze (2).