Droomparken
Sponsor Adidas
Sponsor-Pepsi
Heineken
De Feijenoorder, Sponsor van Sportclub Feyenoord
Sponsor-IVA
Sponsor-AA
FRFC1908 Sponsor van Sportclub Feyenoord
Droomparken

// SC Feyenoord speelt gelijk tegen Smitshoek: 1-1

04 februari 2019 - 08:23
#

In de Hoofdklasse A van het zaterdagvoetbal heeft SC Feyenoord zijn achtste gelijkspel geboekt. De Rotterdammers deelden ditmaal de buit met Smitshoek: 1-1. In de eerste helft van de derby kwam SC Feyenoord uitstekend voor de dag. De Rotterdammers namen de regie in handen en speelden Smitshoek dronken. De ploeg liet het speeltuig goed rondgaan en gaf in de achterste linie weinig kansen weg. Na rust kon SC Feyenoord het optreden geen passend vervolg geven. SC Feyenoord vocht met veel inzet voor een goed resultaat, maar leed teveel balverlies. Positief was dat de ploeg in de slotfase toch nog gelijk wist te maken. SC Feyenoord werd na rust op een 1-0 achterstand gezet.

Smitshoek maakt in het regionale treffen collectief een sterke indruk. De Barendrechtse ploeg speelde reactievoetbal en legde daarmee de basis voor een gelijkspel. De thuisploeg gokte op een puntje.

Sportclub Feyenoord gaf na drie minuten al een waarschuwingssignaal. Oud-Smitshoekspeler Ricardo Merrelaar lanceerde met een fraaie assist Quincy Oosterom. Diens inzet betekende echter geen 1-0 voorsprong voor de bezoekende formatie. Even later lieten de Rotterdammers weer een aardige mogelijkheid onbenut. Adil Akanioui bracht aanvoerder Tim Schoonheijm in stelling, maar de middenvelder trapte de bal voorlangs het domein van Smitshoek-sluitpost Ruben Roodnat. Na een kwartier liet Oosterom zich weer bijna gelden. De Rotterdamse spelbepaler volleerde de bal echter net over het vijandelijke doel.

Halverwege de eerste helft zorgde SC Feyenoord weer voor gevaar. Junior Obiku gaf een voorzet op Sandin Avdic, maar laatstgenoemde verzuimde echter de trekker over te halen. Na ongeveer een halfuur kreeg SC Feyenoord weer een uitgelezen mogelijkheid op een 1-0 voorsprong. Obiku bracht Schoonheijm in stelling, die de bal voorlangs het doel van Roodnat schoof. In de 35e minuut dwong VV Smitshoek eindelijk een kans af. Pucho Rekondie zette de bal voor op Luc Delmee, die echter niet in staat was om SC Feyenoord-goalie Rick van der Burg te verschalken. Tijdens de slotfase van het eerste bedrijf had SC Feyenoord geluk dat een afstandspegel van Delmee op de lat belandde. En zodoende gingen beide teams met een 0-0 ruststand de kleedkamer in.

In beginfase van de tweede helft maakten de Smitshoekers direct de intenties duidelijk. In de 50e minuut werd de ploeg gevaarlijk na een combinatie van Ryan van Dijk en Rekondie. SC Feyenoord-goalie Van der Burg wist zich te onderscheiden door de inzet van de aanvaller van Smitshoek onschadelijk te maken. Vervolgens had SC Feyenoord-middenvelder Oosterom het bijna op zijn heupen. Diens voorzet belandde echter niet bij diens teamgenoot. In de 60e minuut verzuimde SC Feyenoord-spits Merrelaar de score te openen. Hij schoot de bal op aangeven van Jones echter niet tegen de touwen. Daarna leverde een hoekschop voor de SC Feyenoord opnieuw geen rendement op. Rechtsbuiten Akanioui zette de bal voor op Jerry Tieleman. De voorstopper slaagde er niet in om de kans tot doelpunt te promoveren.

In de 78e minuut dwong SC Feyenoord weer een aardige mogelijkheid af. Jordi de Zwart slaagde, na een aardige aanval, er niet in om de Rotterdammers een voorsprong te bezorgen. De spits, die binnen lijnen was gekomen voor Merrelaar, slaagde op aangeven van een andere invaller Van Axeldongen (vervanger van Akanioui) er niet in om de 1-0 aan te tekenen. In de slotfase van het spannende tweede bedrijf zat het venijn in de staart. De thuisploeg nam vijf minuten voor tijd een verrassende voorsprong. De ploeg had daarvoor wel een strafschop nodig, nadat de Rotterdamse goalie Van der Burg een overtreding had begaan op een aanvaller van Smitshoek. Jurien Reineta nam vervolgens de openingstreffer dus voor zijn rekening. Daarna zette SC Feyenoord de opponent stevig onder druk. Het Varkenoordse overwicht leverde uiteindelijk toch nog een gelijkmaker van De Zwart op. De jonge aanvaller mikte na een hoekschop van Van Axeldongen de bal achter de Smitshoekse goalie Roodnat. En zodoende wist SC Feyenoord toch nog een remise te behalen. En daar had bijna niemand rekening mee gehouden.

SC Feyenoord staat nog altijd vierde op de ranglijst met 29 punten uit achttien duels.

Tekst: Stephan van Hal