Heineken
Adidas
FRFC1908 Sponsor van Sportclub Feyenoord
Sponsor-Pepsi
Qurrent
Sponsor-AA
Sponsor-VLS
Sponsor-CWS
Sponsor-IVA

Zaterdag 19-11-16: Schalkhaar O13-1 – SC Feyenoord O13-1 (beker)
Op 19 november stond de volgende ronde op het programma voor het bekertoernooi. O13-1 had de prestatie van vorig jaar al geëvenaard maar kon geschiedenis schrijven door deze wedstrijd met winst te bezegelen. De wekker van de meesten zullen rond 7.00 ’s ochtends zijn afgegaan om vervolgens om 8.15 op Varkenoord te zijn. De reis ging richting Deventer naar het altijd gezellige Schalkhaar. Maar niet voordat we Calvin hadden gefeliciteerd met zijn verjaardag. Uiteindelijk gingen we dankzij Neta ( moeder van Calvin) volledig gecatered de bus in. Zij was nog eerder opgestaan om iedereen te kunnen voorzien van heerlijke hapjes. Om 12.00 begon de wedstrijd op een winderig maar mooi complex. In de eerste helft speelde Feyenoord tegen de wind in met een iets te lichte bal. Toch bleek er wel een licht overwicht te zijn in het veldspel. Hierin beperkte Schalkhaar zich vooral tot verdedigen. Met een behoorlijk goed gevulde tribune en een meerderheid aan publiek voor de tegenstander was het toch lastig voetballen in deze omstandigheden. Met een paar kleine kansjes voor Feyenoord die helaas niet verzilverd werden gingen we met 0-0 de rust in.
Vol goede moed begonnen we aan de 2e helft. Nu wind in de rug en vol in de aanval met een nieuw strijdplan. Dat kon alleen snel de koelkast in na één van de spaarzame uitvallen van Schalkhaar. In een counter die volgens ons en de assistent scheidsrechter als buitenspel moest worden beoordeeld, besloot de scheidsrechter dit signaal te overrulen waardoor iedereen uit positie was en de 1-0 vrij simpel afgerond werd. Een getergd Feyenoord zette de schouders eronder en met goed doorzetten van Bradley en een mooie voorzet kon Kyanno in dezelfde minuut de 1-1 binnen schieten. De ban was gebroken en het overwicht van Feyenoord was een feit. In een mooie uitval werd Danilson weggestuurd om vervolgens met een prachtige lob de 1-2 binnen te schieten. De hoop op de gelijkmaker van de tegenstander vervloog toen in de laatste minuten Kyanno met een 1 op 1 actie richting de keeper liep. Hij zag de keeper voor zijn doel staan en schoot hoog richting doel. De keeper kon er nog wel een hand tegen krijgen maar kon niet voorkomen dat de bal tergend langzaam het doel in rolde. De eindstand van 1 – 3 was hiermee een feit.
Dit betekent vooralsnog dat SC Feyenoord O13-1 de enige amateurclub is die zich bij de laatste 10 D-ploegen van Nederland heeft gevestigd.
Saillant detail is dat ook de Feyenoord Academy O12 en O13 zich ook hebben gekwalificeerd voor de laatste 10, dus Feyenoord is goed vertegenwoordigd. Tevens is het ook opvallend dat alle ploegen in en om Amsterdam zijn uitgeschakeld.
Maar boys van O13-1, nogmaals gefeliciteerd met deze fantastische teamprestatie.

door Colin Berger