Qurrent
Sponsor Adidas
Sponsor-Pepsi
Heineken
De Feijenoorder, Sponsor van Sportclub Feyenoord
Sponsor-IVA
Sponsor-AA
FRFC1908 Sponsor van Sportclub Feyenoord
Qurrent

Sportclub Feyenoord heeft zaterdagmiddag tegen Heerjansdam een 2-0 zege geboekt. De thuisploeg behaalde een verdiende zege. SC Feyenoord dwong voldoende kansen af, maar scoorde te weinig doelpunten. SC Feyenoord liet de bal goed rondgaan, toonde creativiteit en gaf achterin weinig mogelijkheden weg. De Rotterdamse verdediging maakte dan ook een solide indruk. En ook op de inzet van de succesvolle formatie was niets aan te merken. De thuisploeg vocht met veel elan voor een goed resultaat. De inbreng van de bezoekende formatie bleef tot enkele counters beperkt.

SC Feyenoord heeft in 16 duels liefst 44 punten behaald. De koploper in de eerste klasse behaalde de dertiende overwinning van dit seizoen. De formatie van Raymond Frehe is nog altijd de trotse lijstaanvoerder in de eerste klasse b.

De bezoekers stelden na drie minuten voor de eerste maal SC Feyenoord-goalie Rick van der Burg op de proef. Een voorzet van Stefan Lezer werd echter keurig onderschept door de geroutineerde Varkenoordse goalie. Na een kwartier had SC Feyenoord pech, dat een treffer van Adair Veiga Lopes door de geroutineerde arbiter Roelof Luinge wegens buitenspel werd afgekeurd. Halverwege de eerste helft hield Heerjansdam-keeper Sander Schreuder zijn ploeg op de been door een schot van een solerende Obiku knap te pareren. Waarna een afstandsknal van Remy Broekmans eveneens geen openingstreffer voor de Rotterdammers opleverde. In de 24e minuut verzuimden de gasten om een 0-1 voorsprong te nemen. Ronald Ouwens bracht met een mooie pass Gert Jan Plaizier in stelling. Diens inzet werd echter gekeerd door SC Feyenoord-doelman Rick van der Burg.

In het slotkwartier van het eerste bedrijf zette SC Feyenoord de opponent nog meer onder druk. Het aanvalsspel van de rood/witten leverde een kans op een mogelijkheid voor Junior Obiku, maar zijn voorzet kwam niet bij een medespeler terecht. In de 38e minuut wist SC Feyenoord eindelijk de ban te breken. Een schitterende aanval, waarbij Adair Veiga Lopes en Junior Obiku betrokken waren, werd door middenvelder Quincy Oosterom met een snoeihard afstandsschot afgerond: 1-0. In de voorlaatste seconden van de eerste helft bepaalde de Varkenoordse equipe de ruststand op 2-0, nadat Kristian Adelmund een voorzet van Junior Obiku knap met zijn hoofd wist af te maken. Zodoende sloot SC Feyenoord de eerste 45 minuten met een verdiende voorsprong af.

Direct na rust gaf het dominante SC Feyenoord een waarschuwingssignaal. Een hoekschop van Lucas van Oeveren werd door de opkomende verdediger Jordy Dobber op de lat gekopt. Na 57 minuten deed Heerjansdam bijna van zich spreken. Een corner van invaller Thomas Oomsen werd echter keurig gevangen door SC Feyenoord-keeper Van der Burg. Na een uur verzuimde diezelfde Oomsen het eerste doelpunt van de bezoekende formatie te maken. Hij mikte, na een assist van Ouwens, de bal in de handen van de SC Feyenoord-keeper Van der Burg. Vervolgens verzuimde SC Feyenoord om de marge te vergroten. Van Oeveren bracht met een corner Junior Obiku in stelling, maar de linksbuiten was met een kopbal niet in staat om Schreuder te verrassen. Een kwartier voor tijd leverde een afstandsknal van van opnieuw Oomsen ook geen succes op voor de bezoekers.

In de slotfase van de wedstrijd ging SC Feyenoord op jacht naar meer treffers. In de 80e minuut bediende invaller Paul Norbruis, Adair Veiga Lopes, maar de inzet van de geroutineerde spits kwam op de paal terecht. In de laatste minuten van de eenzijdige wedstrijd verzuimde de thuisploeg tweemaal om de voorsprong te vergroten. Allereerst lanceerde Junior Obiku Adil Akanioui, maar laatstgenoemde kreeg de bal niet onder controle. Vervolgens bleek diezelfde Akanioui niet in staat om een solo van een doelpunt te voorzien.

SC Feyenoord-coach Frehe paste in de tweede helft twee wissels toe. Paul Norbruis kwam binnen de lijnen voor Remy Broekmans. En Akanioui nam de plaats in Shabir Isoufi.

Tekst: Stephan van Hal