Heineken
Adidas
FRFC1908 Sponsor van Sportclub Feyenoord
Sponsor-Pepsi
Droomparken
Sponsor-AA
Sponsor-VLS
Sponsor-CWS
Sponsor-IVA

// SC Feyenoord deelt punten met Volendam

28 januari 2019 - 11:10
#

Sportclub Feyenoord heeft zaterdagmiddag gelijkgespeeld tegen koploper Volendam: 2-2. De Rotterdammers waren, in fases, heer en meester in de topper, maar lieten het in de afronding van de mogelijkheden afweten. Positief was dat het Rotterdamse aanvalsspel voldoende mogelijkheden opleverde. Achterin maakte SC Feyenoord een degelijke indruk. En daarnaast vocht SC Feyenoord met veel elan voor een positief resultaat. De ploeg toonde een collectief gezicht.
 
De inbreng van Volendam bleef tot enkele counters en afstandsschoten beperkt. De koploper slaagde er niet in de ambities waar te maken. De ploeg mocht de handen dichtknijpen met een gelijkspel.
 
SC Feyenoord staat nog altijd vierde op de ranglijst met 28 punten uit achttien wedstrijden. De achterstand op Volendam bedraagt nog altijd tien punten.
 
In de achtste minuut werd SC Feyenoord voor de eerste keer gevaarlijk. Junior Obiku slaagde er echter niet in een teamgenoot te bedienen. Na ongeveer een kwartier kreeg Volendam de eerste kans van de wedstrijd. Een hoekschop van Harry Zwarthoed werd echter niet afgerond door Patrick Bond. Even later deed Joey Tol, namens Volendam, bijna van zich spreken. De aanvaller speelde zich knap vrij, maar schoot de bal niet in de touwen. Halverwege de eerste helft dwongen de Rotterdammers twee kansen, voor Ricardo Merrelaar, af, in een minuut. Allereerste mikte de spits, op aangeven van Kevin Patijn, de bal voorlangs het vijandelijke doel. Vervolgens kopte hij, na een goede voorzet van Adil Akanoui, het speeltuig opnieuw niet achter Volendam-goalie Sander Binken.
 
Daarna zette SC Feyenoord Volendam weer onder druk. Een afstandsschot van Quincy Oosterom leverde de thuisploeg echter geen openingstreffer op. Uit de daaropvolgende tegenstoot namen de bezoekers een 0-1 voorsprong. Een combinatie van Bond en Joey Tol betekende de 0-1. In de slotfase van het eerste bedrijf stichtte Volendam weer gevaar. Eric Veerman bracht Wessel Stuyt in stelling, die echter verzuimde om de tussenstand op 0-2 te bepalen. In de slotminuten van het eerste bedrijf kreeg SC Feyenoord nog een aardige mogelijkheid. Oosterom had echter geen geluk met een schot vanuit de tweede lijn, dat over het vijandelijke doel verdween.
 
In de tweede helft ging het dominante SC Feyenoord brutaal van start. Vijf minuten na rust leidde het Rotterdamse aanvalsspel tot de verdiende gelijkmaker. Obiku nam de 1-1 voor zijn rekening, nadat Volendam-keeper Binken de inzet van Tim Schoonheijm niet onder controle had gekregen. Ricardo Merrelaar had met een voorzet een aandeel in het Rotterdamse doelpunt. In de 54e minuut behoedde SC Feyenoord-goalie Rick van der Burg zijn ploeg voor een achterstand door een schuiver van Stefan Plat knap onschadelijk te maken. 
 
Na een uur kreeg SC Feyenoord een uitgelezen mogelijkheid op een 2-1 voorsprong. Junior Obiku bracht Merrelaar in stelling. De inzet van de centrumspits belandde echter niet in het vijandelijke doel. Daarna leverde een hoekschop van Adil Akanioui een kans op voor Jordy Dobber. De robuuste voorstopper kopte de bal echter niet tegen de touwen. In de 70e minuut nam de thuisploeg vervolgens de leiding. Merrelaar zette de bal voor op Akanioui  die wel raad wist met het buitenkansje: 2-1. Na vijf kwartier had SC Feyenoorder Obiku het bijna op zijn heupen. Hij rondde een solo met een schot af, dat gekeerd door de Noord-Hollandse doelman Sander Binken. Vervolgens leverden twee afstandsschoten van Nick en Yoey Tol geen rendement op voor de Volendammers.
 
In de slotfase van de boeiende tweede episode kwamen de bezoekers, met een slotoffensief, toch nog langszij. Eric Veerman bediende met een fraaie assist de trefzekere Joey Tol. Daarmee rondde de aanvaller zijn optreden in stijl af: 2-2. Zodoende verzuimde SC Feyenoord zichzelf te belonen.
 
SC Feyenoord staat nog steeds vierde op de ranglijst met 28 punten uit achttien duels.

Tekst: Stephan van Hal