Droomparken
Sponsor Adidas
Sponsor-Pepsi
Heineken
De Feijenoorder, Sponsor van Sportclub Feyenoord
Sponsor-IVA
Sponsor-AA
FRFC1908 Sponsor van Sportclub Feyenoord
Droomparken

// SC Feyenoord begint aan de competitie

30 augustus 2018 - 08:04

Sportclub Feyenoord speelt aanstaande zaterdagmiddag de eerste wedstrijd in de hoofklasse van het zaterdagvoetbal. De promovendus gaat op bezoek bij het ambitieuze Spijkenisse. De thuisploeg kende een matige voorbereiding op het nieuwe seizoen. De formatie verloor vijf van de zes oefenduels. “Toch hebben we hard getraind”, laat coach Peter Wubben weten. “En we komen steeds beter in ons spel. Resultaten in de voorbereiding zeggen dan ook niet alles. Ik ben druk bezig om een nieuwe ploeg op te gaan bouwen.”

Wubben is bezig aan zijn zevende seizoen in Spijkenisse. Verleden seizoen degradeerde de equipe van de derde divisie naar de hoofdklasse. “We hebben verleden seizoen teveel kansen gemist. En verdedigend waren we te kwetsbaar. Daardoor komen we nu dus in de hoofdklasse uit.”

Dit seizoen wil Wubben met zijn manschappen promoveren. Hij verwacht dat zijn ploeg zal moeten afrekenen met ploegen als Zwaluwen Vlaardingen, Sportclub Feyenoord, Ter Leede, Swift en Volendam. “Onze doelstelling is dus duidelijk. We willen kampioen worden. We nemen niet genoegen met een periodetitel. Dat zegt ons helemaal niets.”

De oefenmeester verwacht dat het duel met SC Feyenoord een moeilijke wedstrijd zal worden. “Ik denk dat beide teams het initiatief willen nemen. Ik denk ook dat het publiek op een leuke wedstrijd zal worden getrakteerd. SC Feyenoord beschikt over genoeg individuele klasse en voetballend vermogen. SC Feyenoord is natuurlijk een aansprekende tegenstander. We kijken niet tegen SC Feyenoord op, maar hebben respect voor iedere tegenstander. Het duel is een testcase voor mijn elftal.”

Wubben beschikt over een nagenoeg fitte selectie. “We hebben twee spelers die geblesseerd zijn. De selectie van Wubben bestaat uit 22 spelers. “Er zullen natuurlijk een aantal spelers moeten afvallen. Zij mogen in ons tweede elftal gaan voetballen.”

Spijkenisse heeft de beschikking over liefst tien nieuwe spelers. “Maar 12 spelers hebben de overstap van Spijkenisse naar een andere club gemaakt.”

Hij is blij dat het seizoen zaterdagmiddag gaat beginnen. “Het serieuze werk is leuker dan de voorbereiding.”

Wubben is zes seizoenen geleden coach van Sportclub Feyenoord geweest. “Ik heb nog goed contact met Hans Maus en collega Raymond Frehe is een prima kerel.”

Het duel in Spijkenisse start aanstaande zaterdag om 14.30 uur. Plaats van handeling: Jaap Rietdijk.

SC FEYENOORD:

SC Feyenoord werd het afgelopen seizoen kampioen van de eerste klasse. De Rotterdammers behaalden de afgelopen vijf seizoenen liefst viermaal een titel. Daardoor promoveerde het knap van de vierde-naar de hoofdklasse. Raymond Frehe gaat als coach samen met zijn trouwe kompaan Martin de Waard aan zijn tweede seizoenen op Varkenoord beginnen. Daarvoor was de oud-speler van onder meer Excelsior en Neptunus coach van hoofdklasser Smitshoek.

In zijn eerste seizoen bij SC Feyenoord wilde Frehe natuurlijk het kampioenschap behalen. En aan die doelstelling werd dus voldaan. SC Feyenoord nam vanaf de eerste speeldag de leiding in handen en stond die positie niet meer af.

SC Feyenoord kende een wisselvallige voorbereiding op de nieuwe competitie. De ploeg won enkele duels en leed een aantal nederlagen. Afgelopen dinsdag ging het met 2-0 onderuit tegen de beloftes van Feyenoord. Frehe was niet tevreden over laatstgenoemde wedstrijd. “We waren slordig en onrustig in balbezit. Daarnaast liet de concentratie te wensen over. En we hadden bij balverlies fanatieker moeten spelen. Het was dan ook niet goed van ons.” Frehe is over de voorbereiding van zijn manschappen gematigd tevreden.

Frehe vermoedt dat het duel met Spijkenisse een open duel gaat worden. “Beide teams willen aanvallend voetbal spelen. Spijkenisse is natuurlijk niet voor niets een concurrent van ons. “Ik wil geen uitlatingen doen over de zwakke punten van Spijkenisse.”

De doelstelling van SC Feyenoord is duidelijk. “We willen bij de eerste vijf teams eindigen of een periodetitel behalen. Maar ik denk dat het niveau in de hoofdklasse veel hoger is dan de eerste klasse. Ik denk dat er acht goede teams zijn die voor de prijzen willen gaan. En de ploegen in de hoofdklasse zijn fysiek sterker dan een afdeling lager. Maar het is moeilijk om het niveau van de hoofdklasse in te schatten. We spelen in ieder geval meer topduels dan het afgelopen seizoen.”

Hij vindt het prettig dat de competitie eindelijk gaat beginnen. “We zijn er met zijn allen hard aan toe. En het duel met Spijkenisse zal ons duidelijk gaan maken waar we eigenlijk staan.”

Tekst: Stephan van Hal