Heineken
Adidas
FRFC1908 Sponsor van Sportclub Feyenoord
Sponsor-Pepsi
Qurrent
Sponsor-AA
Sponsor-VLS
Sponsor-CWS
Sponsor-IVA

Over de eerste helft was de trainer tevreden. Met snel combinatiespel werd Capelle vanuit de vleugels in de eerste helft gedwongen tot verdedigen. Wij hadden met de snelle flanken Chavez Chobin en Jaouad Morabit een overwicht in de eerste helft. Er werden daardoor veel kansen gecreëerd, aldus de trainer, maar scoorden niet. Of toch wel? Een doelpunt van Mikail Kaplan werd terecht of onterecht afgekeurd toen de wispelturige grensrechter van Capelle in de 20e minuut voor buitenspel stond te vlaggen en scheidsrechter Khouch dit signaal overnam. Of een bal die de doelman van Capelle wel of niet achter de doellijn verwerkte. Een trouwe supporter die schuin achter het doel stond had waargenomen dat de bal achter de doellijn was gestopt. In de 24e minuut werd Chavez Chobin alleen voor de doelman gezet maar zijn schot kwam net naast de verkeerde kant van de paal terecht. Wij hadden in de eerste helft ruim op voorsprong kunnen komen maar dat zijn ook de wetten van het eerste klasse voetbal. Dan heb je ook te maken met tegenstanders die beslist geen punten willen verspelen tegen onze selectie mede door de inzet van spelers die gewent zijn op een nog hoger niveau te spelen.
Tot de 36e minuut van de wedstrijd deden wij goed mee in de wedstrijd. Er was veel gezonde agressie en druk op de bal. Je zag aan de spelers van Capelle dat ze dit niet hadden verwacht. In de bewuste 36e minuut mocht Capelle een hoekschop nemen waaruit de ervaren lange spits ongehinderd in kon koppen (0-1). Maar gezien het vertoonde spel in de eerste helft was er nog niets verloren.
Na het fluitsignaal van de scheidsrechter voor de tweede helft weigerde scheidsrechter Khouch in de 47e minuut te fluiten voor een overtreding op Riorgian Maria. Uit de hierna ontstane scrimmage voor doel kon Capelle 2 opnieuw scoren (0-2). Na dit snelle doelpunt kantelde de wedstrijd en gaf de SC Feyenoord 2 het initiatief weg. Het geloof in een goed resultaat verdween uit de selectie. Het met veel ervaring spelende Capelle gaf ons hierna niet meer de ruimte om veel kansen te creëren. Capelle speelde de wedstrijd op routine uit en kwam nog tweemaal tot scoren (0-4).
In de tweede helft konden Mike Frehe en Gianni Straal uit de selectie O19 kennis maken met de wetten van het seniorenvoetbal op eerste klasse niveau. Raymond Josee maakte na lang blessureleed weer zijn eerste spelminuten.
Opstelling: Joey de Kok, Quinten Lopes, Nick Geluk ©, Riorgian Maria, Aaron Peres Maria, Karim Mellouki , Soufiane Erriani, Jowi Wilson, Jaouad Morabit, Mikail Kaplan, Chavez Chobin.
Gewisseld werden Karim Mellouki (54e) , Quinten Lopes (56e) , Jaouad Morabit (62e) en Soufiane Erriani (77e) voor Gianni Straal, Patrick Haze, Mike Frehe en Raymond Josee..

Gele kaarten waren er voor Quinten Lopes, Patrick Haze en Soufiane Erriani.