Droomparken
Sponsor Adidas
Sponsor-Pepsi
Heineken
De Feijenoorder, Sponsor van Sportclub Feyenoord
Sponsor-IVA
Sponsor-AA
FRFC1908 Sponsor van Sportclub Feyenoord
Droomparken

// SC Feyenoord 2 speelt een verdienstelijke wedstrijd tegen BVCB 3 (5-2).

30 september 2018 - 13:23
#

Vandaag stond op Varkenoord de wedstrijd tegen BVCB 3 op het programma. Een zeker niet te onderschatten tegenstander. BVCB 3 is via de nacompetitie naar de reserve 1e klasse gepromoveerd.
Onder een stralende zon blies de goed leidende scheidsrechter Van Diest voor de aftrap. Direct zette de SC Feyenoord druk wat in de 6e minuut leidde tot de openingstreffer van Robin Hendriks op een assist van Jessie Oostrum (1-0). De SC Feyenoord had de overhand in de wedstrijd maar toch kwam BVCB op gelijke hoogte toen uit een vrije schop een speler ongehinderd in kon koppen (1-1). Dat was een dubbele domper die de selectie kreeg te verwerken. Want in dezelfde minuut moest Jessie Oostrum geblesseerd het speelveld verlaten. Zijn directe tegenstander was veel te laat in zijn actie zodat hij vol op de enkel van Jessie terecht kwam. Voor Jessie kwam Marouane Saidi in het veld. Maar toch rechte de SC Feyenoord na deze domper de rug en kwam in de 35e minuut op een verdiende voorsprong toen Shabir Isoufi op snelheid een assist gaf op Adair Veiga Lopes die met een harde schuiver de doelman van BVCB kansloos liet (2-1). Drie minuten later kon Adair de score vanuit een assist van Luke Homan nog uitbreiden naar 3-1. Met deze stand werd de rust bereikt.

In de rust merkte de trainer op dat er teveel aan één kant van het veld werd gevoetbald. Er werd wel zakelijk gevoetbald maar er moest meer spreiding in het spel komen met passing naar voren. Direct na het fluitsignaal voor de tweede helft breidde de SC Feyenoord in de 48e minuut de stand uit naar een 4-1 voorsprong. Opnieuw wist de goed spelende Robin het net te vinden vanuit een assist van Soufiane Erriani. De SC Feyenoord kreeg in de tweede helft een duidelijk overwicht over de wedstrijd vanuit het degelijke verdedigingsduo Steven Hamann en Joris van Eijck met achter zich de goed keepende Carlo Heijstek.
BVCB kon niets anders meer doen dan verdedigen waardoor het een eenzijdige wedstrijd leek te worden maar de SC Feyenoord speelde in die fase een volwassen spel. Zeker een compliment voor de jonge spelers die nog maar kort kennis hebben gemaakt met de wetten van het senioren voetbal. In de 74e minuut kwam vanuit een sublieme individuele actie van Shabir de bal in bezit van Adair die de doelman van BVCB opnieuw kansloos liet (5-1). Optisch leek het spel te gemakkelijk te worden waardoor het ook slordig werd. Dit laatste bleek in de in de 80e minuut toen in de schaarste momenten in de tweede helft dat BVCB voor het doel van de SC Feyenoord verscheen door een missertje van onze verdediging BVCB toch konden scoren (5-2). Verder liet de SC Feyenoord het niet komen en speelde de wedstrijd goed uit. Een aantal kansen na de tegentreffer werden niet benut zodat de eindscore nog hoger had kunnen uitvallen. Het was een leuke wedstrijd waarin de scheidsrechter geen kaarten hoefde te trekken. Na afloop sprak de trainer zijn complimenten uit aan de gehele selectie voor het vertoonde spel, maar het kan natuurlijk altijd nog beter. Volgende week de start van een zware serie met als eerste Smitshoek 2 uit.

Al met al een goede start van de competitie met een 100% score, te weten 6 punten uit 2 wedstrijden. Maar één zwaluw maakt nog geen zomer want er zijn nog 24 wedstrijden te gaan in deze mooie en zware competitie.

Chris Bone Villavicencio was vandaag bereid als assistent-scheidsrechter op te treden waarvoor zeer veel dank van de selectie. Heeft de selectie in de vrienden of kennissenkring iemand die bij ons als assistent-scheidsrechter zou willen optreden dan deze zeker bij de begeleiding aan te melden.

Gele kaarten: Geen

Rode kaarten: Geen

Scoreverloop:
Eerste helft
6e minuut 1-0 Robin Hendriks (assist Jessie Oostrum)
22e minuut 1-1
35e minuut 2-1 Adair Veiga Lopes (assist Shabir Isoufi)
38e minuut 3-1 Adair Veiga Lopes (assist Luke Homan)

Tweede helft
48e minuut 4-1 Robin Hendriks (assist Soufiane Erriani)
74e minuut 5-1 Adair Veiga Lopes (assist Shabir Isoufi vanuit een individuele actie)
80e minuut 5-2