Droomparken
Sponsor Adidas
Sponsor-Pepsi
Heineken
De Feijenoorder, Sponsor van Sportclub Feyenoord
Sponsor-IVA
Sponsor-AA
FRFC1908 Sponsor van Sportclub Feyenoord
Droomparken

// SC Feyenoord 2 bekert verder

07 januari 2019 - 15:07

SC Feyenoord 2 weet in Gouda Jodan Boys 2 in de beker te verschalken (1-1 / 3-5)                                                                                                                                                                <Harry Moret>

De  maan keek van boven het sportpark Oosterwei in Gouda tevreden toe hoe de selectie van de SC Feyenoord 2 zich opwarmde voor de bekerwedstrijd tegen Jodan Boys 2 uitkomend in de reserve hoofdklasse. Een mooie tegenstander op een mooie avond. Op weg naar Gouda was de stemming wat gelaten vanwege de vele afwezigen en de slechte wedstrijd afgelopen zaterdag in Brielle tegen Brielle 2. Luke Homan was geschorst, Robin Hendriks is geblesseerd en Cristhiano Bone Villavicencio was vanwege privé omstandigheden afwezig. Marouane Saidi was de afgelopen dagen ziek geweest en Gianni Straal had de afgelopen dagen last van een blauwe nagel. Maar daar had onze verzorger Ger de Groot een oplossing voor, een nagelboor. De selectie had aanvulling van een drietal talentvolle JO19 spelers, Ronan van der Tak, Jarno Visser en Daan Kreukniet die hun talent in de wedstrijd lieten gelden.

Na de peptalk voorafgaand aan de wedstrijd van de trainer waarbij hij benadrukte dat wij als collectief de wedstrijd ingingen en door inzet de duels zouden winnen deze selectie voor niemand onder hoefde te doen, ook niet voor een hoger spelende vereniging zoals Jodan Boys 2.

Onder toeziend oog op de inmiddels volgestroomde tribune van onze technisch coördinator Hans Maus en de trainer van de eerste selectie Raymond Frehe floot de scheidsrechter voor de aftrap. Direct na dit fluitsignaal van scheidsrechter Sleeuwenhoek lieten wij zien dat wij deze wedstrijd naar onze kant wilden trekken. Wij zaten goed in de duels en van Jarno Visser zijn snelheid werd op rechts goed gebruik gemaakt. Maar ook op links was de vleugelsnelle Jessie Oostrum zijn directe tegenstander vaak te snel af. Ten opzichte van de wedstrijd afgelopen zaterdag in Brielle zagen wij een zeer gedreven Jessie want hij zat goed in de wedstrijd en maakte fantastisch gebruik van zijn snelheid. Het lukte niet allemaal maar dat is ook voetbal. Het sterk bezette middenveld met een goede wisselwerking tussen Gianni Straal en Marouane Saidi speelde berensterk. De bij ons zeer bekende Marlon Oranje werd daardoor goed bespeeld waardoor hij zijn kwaliteiten – het geven van zijn steekpasses – niet kon ontplooien. Doordat hierdoor de angel uit het spel van onze tegenstander was getrokken kwamen zij niet in hun spel. Onze spits Mike Frehe maakte daarbij vele meters door op de juiste momenten druk te zetten op de verdediging van Jodan Boys. Maar ook de wisselwerking tussen de centrale verdedigers Steven Hamann en Ronan van der tak verliep goed. Jodan Boys kon geen kans creëren voor ons doel. Dan is het toch jammer dat de scheidsrechter in het strafschopgebied voor een onschuldige handsbal meende te moeten fluiten. Uit de in de 22e minuut genomen strafschop kwam Jodan Boys onverdiend op voorsprong (1-0). Maar het team liet zien dat deze tegenslag  door het opgedane vertrouwen door het goede spel goed kon worden verwerkt.

Reeds in de 25e minuut gaf Jarno een perfecte voorzet af op Jordan Milosevic die een teen tekort kwam om de gelijkmaker op het scorebord te zetten. In de 30e minuut kon Jarno vanuit een solo op ongeveer 20 meter voor het doel van Jodan Boys alleen door een overtreding gestuit worden. De toegekende vrije schop werd genomen door Jessie die de bal voortreffelijk over de muur heen krulde en de doelman in de linker bovenhoek van het doel kansloos liet (1-1). Een doelpunt met het hoofd gemaakt door Mike Frehe werd nog door de niet altijd attente scheidsrechter afgekeurd vanwege het op de tegenstander leunen. Vermeld moet nog worden dat in de 33e minuut vanuit een actie Marouane de bal in het zijnet schoot en een minuut voor rust een schot van Jessie voor langs het doel ging.

De trainer had in de rust nog wat kleine aandachtspunten te melden die verbetering nodig hadden maar van het vertoonde spel had hij toch warme handen gekregen.

Na rust probeerde Jodan Boys de wedstrijd in hun voordeel te beslissen. De tegenstander had meer balbezit maar door ons geconcentreerde spel leek het wel leuk wat onze tegenstander probeerde maar grote kansen konden niet worden gecreëerd. En dan hadden wij natuurlijk nog altijd Diony Vente in doel staan.

Uit een goede aanval belande een schot van Mike Frehe nog in het zijnet terwijl een aantal minuten voor het einde een speler van Jodan Boys vanuit de draai de bal over het doel schoot.

Daarmee kwam er een einde aan deze bekerwedstrijd en moesten strafschoppen via het ABBA systeem de beslissing brengen. Rest nog te vermelden de goede invalbeurten in de tweede helft van Hasan Edirneli, Julian Freriks en Daan Kreukniet.

Onze eerste drie strafschoppen werden keurig benut door Railey, Julian en Jessie. Jodan Boys benutte hun eerste drie strafschoppen maar hun vierde strafschop werd door Diony met een uitstekende reflex met zijn voet gekeerd. Na deze gemiste strafschop was eerst de beurt aan Marouane die zijn strafschop uitstekend inschoot. Hiermee kwam de beslissing in handen van Steven te liggen. Hij hield zijn zenuwen goed in bedwang en schoot zijn strafschop onverbiddelijk raak. De spelers renden vanaf de middencirkel richting Steven en vierden samen de overwinning. Want overwinteren in de bekercompetitie dat is lang niet meer gebeurd. Een prestatie van formaat om een sterke tegenstander in de 3e ronde van de beker uit te schakelen.

Na de laatste en beslissende strafschop van Steven keken wij omhoog en zagen wij daar werkelijk de maan een knipoog naar ons geven? Wellicht was het gezichtsbedrog en dreef er even een wolkje voor de maan.

Na afloop was Hans Maus van mening dat wij aardig hadden gespeeld en had de trainer vanavond gloeiende handen. Beiden betekent dat wij een goede wedstrijd op de mat hadden gelegd in een voor de selectie zeer leerzame avond. Er volgt nu een winterse periode van rust waarin de pijntjes van de eerste seizoenshelft kunnen verdwijnen.

Burak Edirneli, onze assistent-scheidsrechter,  verrichte ook deze wedstrijd weer goed werk.

Opstelling: Diony Vente, Soufiane Erriani, Steven Hamann ©, Ronan van der Tak, Railey Martijn, Gianni Straal (80e Daan Kreukniet), Jarno Visser (73e Julian Freriks), Marouane Saidi, Mike Frehe, Jordan Milosevic (61e Hasan Edirneli), Jessie Oostrum.

Wisselspelers: Daan kreukniet, Hasan Edirneli, Julian Freriks, Carlo Heijstek