Heineken
Adidas
FRFC1908 Sponsor van Sportclub Feyenoord
Sponsor-Pepsi
Droomparken
Sponsor-AA
Sponsor-VLS
Sponsor-CWS
Sponsor-IVA

Sportclub Feyenoord-trainer Raymond Frehe is afgelopen zaterdag met zijn ploeg kampioen geworden in de eerste klasse b. De Rotterdammers gaven VVGZ met 0-7 een fors pak slaag. De oefenmeester vindt dat zijn ploeg, die de gehele competitie bovenaan stond, terecht de titel heeft behaald. “We hebben het in bijna elk duel laten zien. En we hebben onze titelaspiraties, ook in mindere wedstrijden, waargemaakt. Dan speelden we de duels zakelijk uit.” Met 56 punten uit 20 confrontaties werd de doelstelling om kampioen te worden bereikt. Ik had overigens niet verwacht dat we zo snel kampioen zouden worden.”

In de kampioenswedstrijd tegen VVGZ kwam SC Feyenoord uitstekend voor de dag. De ploeg legde een goede wedstrijd op de mat en behaalde de grootste overwinning tot nu toe.

Frehe laat weten dat SC Feyenoord een echt vriendenteam is. Hij vindt dan ook dat de spelers goed met elkaar omgaan. “Onze spelers sturen elkaar. Daar hoef ik weinig aan te doen.” SC Feyenoord liet in de talrijke wedstrijden regelmatig zien dat het over individuele klasse beschikt. “En het was prettig om te merken dat de trainingsvormen werden toegepast in de wedstrijden.” Toch was de oefenmeester niet altijd tevreden over het afronden van de kansen.

Volgens de oefenmeester heeft SC Feyenoord wel wat in de hoofdklasse te zoeken. “Ik denk dat we in staat zijn om bij de eerste vijf teams te eindigen of een periodetitel te kunnen behalen. Maar voorlopig kan ik daar nog weinig over zeggen, omdat de hoofdklassecompetitie natuurlijk nog niet afgelopen is. En je weet natuurlijk niet welke teams eruit de derde divisie degraderen naar de hoofdklasse. Ik hoop dat we in ieder geval kunnen doorpakken.”

Frehe denkt dat zijn ploeg in de hoofdklasse meer ruimte krijgt om te voetballen. “In de eerste klasse b werden we vaak geconfronteerd met ploegen die uitermate verdedigend spelen. Die parkeren de bus voor het eigen strafschopgebied.”

Sportclub Feyenoord heeft inmiddels een aantal versterkingen aangetrokken. “We krijgen de beschikking over vijf nieuwe spelers en we willen ook de jeugd van Sportclub Feyenoord een kans geven. Ik ga het komend seizoen van start met 20 spelers.” Het ambitieuze Sportclub Feyenoord werd de afgelopen vijf seizoenen liefst viermaal kampioen. Daardoor promoveerde het van de vierde klasse naar de hoofdklasse van het zaterdagvoetbal. Maar de Rotterdamse honger is nog altijd niet gestild.

Raymond Frehe maakte afgelopen seizoen de overstap van zaterdaghoofdklasser Smitshoek naar Sportclub Feyenoord. De oefenmeester heeft zijn contract enthousiast verlengd. Hij heeft het in Rotterdam naar de zin. “De samenwerking met de spelersgroep is uitstekend.”

Sportclub Feyenoord behaald in 20 duels 56 punten. Het won liefst 18 keer een wedstrijd en speelde gelijk tegen VV Brielle en Heinenoord: 1-1. In totaal maakte de ploeg tot op heden liefst 55 treffers. De ploeg maakte in de eerste klasse b tot nu toe de meeste treffers en kreeg het minst aantal doelpunten tegen. De doelstelling van SC Feyenoord in het restant van de competitie is duidelijk. Frehe verklaarde al een aantal keren dat zijn ploeg ongeslagen wil blijven.

Tekst: Stephan van Hal