Heineken
Adidas
FRFC1908 Sponsor van Sportclub Feyenoord
Sponsor-Pepsi
Droomparken
Sponsor-AA
Sponsor-VLS
Sponsor-CWS
Sponsor-IVA

In de race naar het kampioenschap in de tweede klasse heeft SC Feyenoord onnodig gelijkgespeeld tegen buurman Lombardijen: 1-1. Diep in blessuretijd bezorgde Joris van Eijck zijn ploeg toch nog een gelijkspel. In een wedstrijd kwamen de toeschouwers, voetbaltechnisch gezien niet aan hun trekken. Sportclub Feyenoord ontbeerde creativiteit, stootkracht en raakte van slag door het opportunistische spel van de thuisploeg. Sportclub Feyenoord creeerde weinig kansen. De ploeg slaagde er dus niet om de kampioensaspiraties waar te maken. Lombardijen vocht met veel elan voor een goed resultaat. De inzet kon het gebrek aan niveau echter niet compenseren. Voor Lombardijen, dertiende op de ranglijst, zal het nog een hele toer worden om degradatie te voorkomen naar de derde klasse.

Voor de tweede maal dit seizoen leed Sportclub Feyenoord dus puntverlies. Eerder dit seizoen was Piershil al met 1-2 te sterk. Sportclub Feyenoord heeft nu 47 punten uit 18 wedstrijden. De heenwedstrijd tussen Sportclub Feyenoord en Lombardijen eindigde nog in een royale 6-1-zege voor Sportclub Feyenoord.

Bij Sportclub Feyenoord maakten Joery Josee en de later ingevallen Tim Schoonheijm weer hun opwachting. Coach Agterberg kon nog geen beroep doen op Tim van Rheenen en Leroy Versteegen.

KAT
In de openingsfase keken beide regioteams de kat uit de boom. Lombardijen loste na 60 seconden al een waarschuwingsknal. Een vrije trap van voormalige Feyenoorder Nick van Duuren werd echter door Sportclub Feyenoord-goalie Patrick Bentem knap onschadelijk gemaakt. Niet veel later loste Sportclub Feyenoord-middenvelder Jerson Ribereio een schot dat door Lombardijen-doelman Kristian Stilting werd gekeerd. Na 18 minuten verzuimde Ben Baan met een volley de openingstreffer te maken. Daarna bracht Paul Norbruis Ribeiro in stelling. Diens inzet belandde in de handen van Stilting. In de 26e minuut dwong de thuisploeg weer een aardige mogelijkheid af. Nick van Duuren slaagde, na een assist van Ben Baan, er niet in om Bentem te verrassen. In de slotfase van het eerste bedrijf nam de thuisploeg een 1-0-voorsprong door een schitterende treffer van Michel van `t Hof. De ouderwetse midvoor wist met een hakbal, op aangeven van de opvallend spelende Gilliano Medina het net te vinden. De inbreng van Sportclub Feyenoord was vlak voor rust te verwaarlozen. De ploeg werd eenmaal gevaarlijk, maar Ribeiro schoot vanuit de tweede lijn de bal over het doel.
Sportclub Feyenoord domineerde het duel, maar slaagde er dus zelden in om de vijandelijke defensie op de proef te stellen.

VAST
Direct na rust zette Sportclub Feyenoord de gastheren vast op eigen helft. De ploeg trachtte via de zijkanten gevaarlijk te worden. Desondanks dwong de thuisploeg de meeste kansen af. SV Lombardijen, dat zich beperkte tot uitvallen, werd tien minuten na de wisseling van speelhelften bijvoorbeeld gevaarlijk. Een voorzet van Medina belandde op de lat. Daarna leverde een vrije schop van Jerry van der Lem eveneens geen succes voor Lombardijen op. Halverwege de tweede helft mocht de titelkandidaat blij zijn dat een vrije trap van Medina geen 2-0-voorsprong betekende voor de thuisploeg. In het slotkwartier had invaller Sportclub Feyenoorder Tim Schoonheijm bijna de gelijkmaker op zijn schoen. De middenvelder punterde de bal echter over het doel van Stilting. Diens lichaam hing dan ook teveel boven de bal.

FEESTJE
Zes minuten voor het eindsignaal bracht Beute, die zich ontwikkelt tot een vaste waarde, Jordi de Zwart in stelling. De jonge aanvaller kopte de bal echter in de handen van Stilting. In de blessuretijd van de harde wedstrijd kon Sportclub Feyenoord toch nog een feestje vieren. Uiteindelijk bezorgde Joris van Eijck met een schitterende kopstoot, na een prima voorzet van Ribeiro, zijn ploeg toch nog een zwaarbevochten remise: 1-1. Daarmee had Sportclub Feyenoord het geluk van de kampioen. De gelijkmaker bezorgde de spelers van SV Lombardijen een koude douche.

Sportclub Feyenoord zal volgende week zaterdag tegen concurrent BVCB echt uit een ander vaatje moeten tappen. Het duel tussen de nummers een en twee van de ranglijst begint dan om 14.30 uur. BVCB speelde dit weekeinde met 0-0 gelijk tegen Piershil. Sportclub Feyenoord heeft nog steeds 47 punten, nu uit 18 duels en zes punten voorsprong op BVCB, dat een wedstrijd meer gespeeld heeft.

Tekst: Stephan van Hal