Heineken
Adidas
FRFC1908 Sponsor van Sportclub Feyenoord
Sponsor-Pepsi
Droomparken
Sponsor-AA
Sponsor-VLS
Sponsor-CWS
Sponsor-IVA

// Neptunus-Schiebroek 2 ondervindt het collectief van de SC Feyenoord 2

07 december 2018 - 19:41
#

Vorige week op Varkenoord de wedstrijd tegen de nummer 1 van de competitie Sportlust ’46 2 die door ons door een doelpunt van Luke Homan in winst kon worden omgezet. Vandaag in Schiebroek opnieuw een wedstrijd tegen een tegenstander uit de top 3 met evenveel punten als de SC Feyenoord 2 te weten Neptunus-Schiebroek 2. De opdracht voor deze wedstrijd was duidelijk: winnen en de koppositie behouden.

Wat hebben wij na afloop van deze wedstrijd kunnen leren?
1: Dat als de trainer tijdens de wedstrijd voor zijn dug-out in zijn handen wrijft het niet betekend dat hij koude handen heeft. Het betekend namelijk dat hij tevreden is over het vertoonde spel. Wij zagen het na de twee gescoorde doelpunten, dat was twee maal kwaliteit. Daarnaast zagen wij het regelmatig gebeuren toen de trainer zag dat het team geheel als collectief opereerde. De energie die door de spelers in de wedstrijd wordt gestopt maakt het team sterk. Die energie komt ook over naar de trainer maar die stopt deze energie anderzijds soms in zijn stembanden en laat dit stromen op de momenten dat hij spelers wakker wil schudden om bij de les te blijven.
2: Dat het niet verwonderlijk is dat het team na negen wedstrijden gespeeld te hebben slechts 7 doelpunten heeft moeten incasseren. Door het ook tegen Neptunus-Schiebroek indrukwekkende spel van Steven Hamann samen met zijn mede centrale verdediger Philip Dragon en daarbij ook in samenwerking met de beide vleugelbacks Soufiane Erriani en Railey Martijn stond de verdediging ook in deze wedstrijd zo stevig als een huis. En dan ook onze doelman Diony Vente hierbij niet te vergeten die keuring op eigen wijze opnieuw zijn doel wist schoon te houden.
3: Dat het middenveld met de stofzuigers Luke Homan, Gianni Straal en Robin Hendriks onnoemelijk veel arbeid heeft verricht ter ondersteuning van onze verdediging en aanvoer naar onze aanval.
4: Dat Jessie Oostrum zijn spel zich steeds meer ontwikkeld mede vanuit het vertouwen dat hij ontvangt van zijn medespelers en trainer. Dit uit zich in zijn soms onnavolgbare acties, zijn assists en zijn ook tijdens deze wedstrijd gescoorde doelpunt.
5. Dat Mike Frehe samen met Jordi de Zwart zich niet de kaas van hun brood lieten eten, samen hard hebben gewerkt, veel meters hebben gemaakt en het voor de tegenstander moeilijk hebben gemaakt in hun spel te komen.
6: Dat het team net zo sterk is als de bank is een oude wijsheid en dat is ook op ons van toepassing.
7: Dat in deze wedstrijd aan onze kant maar liefst vijf gele kaarten vielen. Het merendeel hiervan was ten gevolge van opmerkingen die richting scheidsrechter werden gemaakt. Dit aantal is veel teveel dus het advies aan de spelers: laat de scheidsrechter zijn ding doen en probeer de reactie richting de scheidsrechter binnen te houden.
8: Dat wij tegen de medekoplopers goed gepresteerd hebben en samen met Sportlust ’46 2 koploper in de competitie zijn gebleven.
9. Dat een volgende wedstrijd altijd de lastigste is.

Wat kan er van deze wedstrijd worden opgemerkt?
1. Dat wij Neptunus-Schiebroek in het begin van de wedstrijd lieten denken dat er voor hun vandaag iets te halen viel ondanks het missertje van onze kant voor ons doel in de 2e minuut van de wedstrijd. Van de kant van Neptunus-Schiebroek bleken het slechts speldenprikken.
2. Dat in de 23e minuut een uitstekende actie van Jessie Oostrum tot een hoekschop leidde en dat een schot op doel van de doellijn werd gewerkt.
3. Dat in de 36e minuut een voorzet op snelheid van Mike Frehe op Jordi de Zwart ten onrechte werd afgekeurd door de niet altijd sterk opererende scheidsrechter Boer.
4. Dat de rust werd bereikt met een 0-0 stand.
5. Dat wij direct vanaf het fluitsignaal voor de tweede helft Neptunus-Schiebroek lieten zien en voelen dat het voor ons menens was om de drie punten mee naar Varkenoord te brengen.
6. Dat de aanval van Neptunus-Schiebroek onder de indruk was van onze verdediging.
7. Dat in de 52e minuut vanuit een hoekschop de in bezit van de bal gekomen Jessie Oostrum een assist gaf op de voor het doel staande Steven Hamann die met een geweldige kopbal via de lat de doelman van Neptunus-Schiebroek kansloos liet (0-1).
8. Dat in de 83e minuut de voor de zieke Gianni Straal goed ingevallen Marouane Saidi in een oogwenk de vrij voor het doel staande Jessie Oostrum bediende die met een harde schuiver in de benedenhoek de doelman van Neptunus-Schiebroek kansloos liet (0-2).
9. Dat Neptunus-Schiebroek gedurende de tweede helft kansjes kreeg waaronder een bal op de lat maar niet tot scoren kon komen.
10. Dat wij kunnen constateren dat onze overwinning verdiend was.

Burak Edirneli, onze assistent-scheidsrechter, verrichte ook deze wedstrijd weer goed werk.
Jordi de Zwart speelde deze wedstrijd opnieuw met een masker op vanwege de in een training opgelopen gebroken neus.

Opstelling: Diony Vente, Soufiane Erriani, Steven Hamann, Philip Dragon, Railey Martijn, Luke Homan ©, Jessie Oostrum (85e Jordan Milosevis), Robin Hendriks, Jordi de Zwart (79e Julian freriks), Gianni Straal (57e Marouane Saidi), Mike Frehe (69e Cristhiano Bone Villavicencio).
Wisselspelers: Jordan Milosevic, Marouane Saidi, Julian Freriks, Carlo Heijstek, Cristhiano Bone Villavicencio