Heineken
Adidas
FRFC1908 Sponsor van Sportclub Feyenoord
Sponsor-Pepsi
Droomparken
Sponsor-AA
Sponsor-VLS
Sponsor-CWS
Sponsor-IVA

Vandaag stond de oefenwedstrijd tegen Scheveningen op het programma en onder een stralend blauwe hemel werd de partij om even voor 10 uur aangevangen.

Onder belanstelling van enige tientalle belangstellenden was het Scheveningen die het initiatief nam en fel uit de startblokken kwam. Sportclub Feyenoord was daar echter niet van onder de indruk en wist zich daar goed onderuit te voetballen, wat al snel leidde tot een eerste speldenprik van onze zijde.

Met een felle Tim Schoonheim en Quincy Oostrum op het middenveld, wist de Sportclub steeds meer grip op de wedstrijd en de tegenstander te krijgen en via de snelle vleugels met Lucas van Oeveren en Junior Obiku nam het gevaar voor de verdediging van Scheveningen hand over hand toe, hetgeen in de 18de minuut leidde tot de 1-0.

Op de rechterkant werd Lucas prachtig de ruimte ingestuurd door Matthew Jones, de strakke voorzet over de grond werd door Tim nog gemist bij de eerste paal maar ook de goalie van Scheveningen ging volledig aan de bal voorbij, waardoor Junior Obiku bij de 2de paal de bal goed in te touwen kon jagen.

Daarna begon Scheveningen weer aan te dringen, want dit kon de club uit de middenmotor van de 3e Divisie niet over haar kant laten gaan, echter de hechte verdediging met de jonge Victor de Blok op linksachter gaf, door goed samenspel geen krimp. Vanuit het centrum was het Kristian Adelmund die zijn collega op links ondersteunde waarbij de centrale taken uitstekend werden overgenomen door Jordy Dobber.

Door een goede opbouw van achteruit, maar ook een lange bal van Jordy op Junior, die, nadat hij wederom op sneheid zijn tegenstander voorbij ging, Adair Lopes Veiga vrij voor de keeper zette, echter deze raakte de bal wat ongelukkig waardoor deze hoog over ging.

In de 35ste minuut was het helaas einde wedstrijd voor Victor de Blok die geblesseerd zijn plaats moest afstaan aan Joris van Eijk, maar Feyenoord bleef grip op het spel houden mede door goed spel op het middenveld van Shabir Isoufi. Helaas ging ook een 2de kans voor Adair niet in het doel waarna de scheidsrechter na exact 45 minuten afblies voor de rust.

Dit was voor de technische staf aanleiding om meer wissels en verschuivingen in posities door te voeren, zo werd Adair vervangen door Paul Norbruis, Shabir door Adil Akanioui, Remy Broekmans viel in voor Tim Schoonheijm en ook Rick van der Burg werd in het doel afgelost door Nick Sanders.

De tweede helft golfde op en neer en dat leidde tot kansen aan beide zijden, waarbij het voor de spelers af en toe zoeken was door de positie wisselingen, maar Feyenoord bleef in controle en gaf nauwelijks kansen weg. Met Paul in de spits werd de verdediging van Scheveningen geen rust gegund en toen de rechtsback van hun eindelijk verlost werd van Junior in de 65ste minuut (die overigens kort daarvoor op hoge snelheid aan de zijkant 2 tegenstanders voorbij flitste) kwam Adil op linksvoor te spelen en had de man van Scheveningen een aantal keren beter zijn benen bij elkaar kunnen houden want dan was de bal er niet tussendoor gegaan. Hoewel Feyenoord kansen bleef creeren zowel in als buiten de 16 met Paul, Quincy en Lucas kwam nu ook Scheveningen tot bij Nick Sanders,maar die wist op geweldige wijze, tot 2 keer toe, een gelijkmaker te voorkomen. Inde 65ste minuut wird ook Quincy vervangen door de jonge Philip Dragon, die op linksachter ging spelen en goed kon combineren met Adil.

Door alle wisselingen aan beide zijden werd het spelbeeld wat rommeliger, werden er wat overtredingen door beide partijen gemaakt en kroop er wat frustratie in het spel van Scheveningen, doch Feyenoord stond nog steeds goed en was in staat het niet tot gevaarlijke situaties voor onze goal te laten komen.

Na de gebruikelijke 90 minuten vond de scheidrechter het voldoende en werd de vermakelijke maar zeker ook sportieve partij afgesloten met een 1-0 overwinning, die voor Feyenoord zeer verdiend was en misschien wel hoger had kunnen uitvallen. Het klassenverschil tussen Sportclub Feyenoord en Scheveningen kwam in het veldspel zeker niet tot uitdrukking, sterker nog Feyenoord was voor het overgrote deel de bovenliggende partij.

De aanwezige toeschouwers hebben een goede partij voetbal gezien van 2 partijen die elkaar weinig wilde toegeven en die zeker aan elkaar gewaagd waren maar waarbij Sportclub Feyenoord de terechte winaar was.

De spelers hebben hun vrije dag van morgen ruimschoots verdiend en vrijdag as. wacht VELO uit Wateringen als volgende tegenstander.