Droomparken
Sponsor Adidas
Sponsor-Pepsi
Heineken
De Feijenoorder, Sponsor van Sportclub Feyenoord
Sponsor-IVA
Sponsor-AA
FRFC1908 Sponsor van Sportclub Feyenoord
Droomparken

// Donar schut de selectie van de SC Feyenoord 2 uit de zomerslaap.

28 september 2018 - 20:32
#

De selectie van de SC Feyenoord 2 had in Ouderkerk a/d IJssel tijdens de wedstrijd tegen Spirit 2 hoog bezoek. In de 35e minuut kwam Donar de bliksem en dondergod boven het hoofdveld de selectie wakker schudden, hij kon het niet langer aanzien. De scheidsrechter staakte onmiddellijk de wedstrijd en de spelers werden naar de kleedkamer gedirigeerd. Ondanks veel inzet was het spel in deze 35 minuten niet al te best. De ploeg was niet zuiver in de passing en miste een aantal kansen het speelde daarbij in een te laag tempo. De ploeg liet het ook in de persoonlijke duels afweten.
In de 5e minuut keurde de scheidsrechter een doelpunt van Jordy de Zwart af. In de rust verklaarde de scheidsrechter dat de reden van het afkeuren duwen was.
De openingstreffer in de 26e minuut ontstond met behulp van een speler van Spirit die de bal, onder druk gezet door Jordy de Zwart, in eigen doel werkte. Inmiddels was 1 minuut voor het tijdelijk staken de stand op 0-2 gebracht door Jordy de Zwart op aangeven van Jessie Oostrum die de bal uit een vrije schop in bezit kreeg. Maar ook Spirit had in de 13e minuut kunnen scoren toen een speler van Spirit alleen voor onze doelman Diony Vente verscheen. Diony verkleinde de hoek van zijn doel goed zodat de bal tot opluchting in het zijnet verdween.

Terug in de kleedkamer was de trainer van mening dat de bliksem en dondergod Donar zich op het juiste moment liet zien en horen. De onderbreking kwam op een goed moment want de trainer was niet tevreden over het spel in de eerste 35 minuten ondanks de 0-2 voorsprong. De hoofden konden weer leeg gemaakt worden zodat na de herstart van de wedstrijd iedere speler zich weer bewust was van zijn taak in de wedstrijd. Kort na de herstart kwam in de 42e minuut de stand op 0-3 toen Luke Homan op aangeven van Robin Hendriks de bal achter de doelman van Spirit kon werken.

Na het fluitsignaal voor de 2e helft van scheidsrechter Kooij werd het spel van de SC Feyenoord wat beter ten opzichte van de eerste helft hoewel de counters van Spirit gevaarlijk waren en bleven. Spirit kwam tot enkele goede kansen waarbij een speler vrij voor doel staand het presteerde de bal nog over het doel te werken. De snelle speler Shakur Nour van Spirit was een lastige klant voor onze verdediging maar bleef overeind. Ook de in de rust ingevallen Marouane Saidi liet zich aan de linkerkant van het veld goed zien. Tot in de 68e minuut van de wedstrijd uit een splijtende trap van Shabir Isoufi op Jessie Oostrum hij schuin voor het Spirit doel kwam te staan. Jessie bedacht zich geen moment en schoot de bal hard diagonaal in de kruising van het doel 0-4. Na deze treffer liep de wedstrijd soepel naar het einde. Steven Hamann speelde na zijn blessure weer een hele wedstrijd mee en dat was in het begin voor hem weer even wennen om in het veld te staan.

De selectie dankt Dygean Tjon-Affo die bereid was als assistent-scheidsrechter op te treden en het ook goed deed.

Opstelling: Diony Vente, Soufiane Erriani (63e Jordan Milosevic), Steven Hamann, Joris van Eijck, Philip Dragon (73e Raily Martin), Gianni Straal, Robin Hendriks (46e Marouane Saidi), Luke Homan ©, Jordy de Zwart, Shabir Isoufi, Jessie Oostrum (73e Julian Freriks)

Wisselspelers: Raily Martijn, Marouane Saidi, Chris Bone Villavicencio, Carlo Heijstek , Mike Frehe, Jordan Milosevic, Juilian Freriks

Gele kaart: Jordy de Zwart

Rode kaart: Geen

Scoreverloop:
Eerste helft
26e minuut 0-1 (eigen doelpunt Spirit)
34e minuut 0-2 Jordy de Zwart (assist Jessie Oostrum)
42e minuut 0-3 Luke Homan (assist Robin Hendriks)

Tweede helft
68e minuut 0-4 Jessie Oostrum (assist Shabir Isoufi)

Speler van de wedstrijd
Op basis van zijn spel in de 2e helft Luke Homan.

Doelpunt van de wedstrijd
Zonder twijfel de 0-4 van Jessie Oostrum