Heineken
Adidas
FRFC1908 Sponsor van Sportclub Feyenoord
Sponsor-Pepsi
Qurrent
Sponsor-AA
Sponsor-VLS
Sponsor-CWS
Sponsor-IVA

// Wedstrijdverslagen SC Feyenoord 2 za

SC Feyenoord 2 maakt kennis met het echte 4e divisie voetbal tegen Zuiderpark 2         12 okt 2013

De competitiewedstrijd tegen medekoploper Zuiderpark 2 stond op het programma. Beide elftallen hadden tot aan deze wedstrijd het maximale aantal punten behaald. We konden dus  een spannende wedstrijd tegemoet zien. En het werd spannend onder leiding van scheidsrechter Jan Bosschaart.  Reeds in de beginfase van de wedstrijd kwam het elftal op achterstand. Voor rust kon de gelijkmaker genoteerd worden door een doelpunt van Hans Kapata. Vlak na rust kwam de stand op 2-1 in het voordeel van Feyenoord door een knap doelpunt van Ricardo van Heusden. Na dit doelpunt maakte het elftal pas echt kennis met het voetbal in de reserve 4e klasse. Een speler van Zuiderpark kreeg direct rood van de scheids na een charge op Rishi Weidum. Vlak voor tijd kwam Zuiderpark nog tweemaal in de positie om de gelijkmaker te kunnen scoren maar zover kwam het gelukkig niet. De komende twee weekenden staan er geen wedstrijden op het programma. De eerstvolgende competitiewedstrijd wordt op zaterdag 2 november gespeeld, op Varkenoord tegen Binnenmaas 3.

SC Feyenoord 2 wint moeizaam van Strijen 4 (1-2).                                                5 oktober 2013

De derde competitiewedstrijd van het seizoen speelde zich af in het pittoreske Strijen tegen het 4e elftal van de voetbalvereniging Strijen waarvan de selectie bestond uit oud 1e elftal spelers. Het elftal kreeg kleedkamer 13 toegewezen samen met de voetbalvereniging Brielle welke zich in kleedkamer 14 moest verkleden. Kleedkamer 13 en 14 waren in èèn ruimte onder gebracht zodat het zeker vóór de wedstrijd een gezellige maar vooral een drukke boel was. Na afloop van de wedstrijd kon de vraag worden gesteld of het veldspel de oorzaak was van kleedkamer nummer 13. Het spel was namelijk de hele wedstrijd niet om aan te zien, de scherpte ontbrak volledig. Vele kansen werden gemist waarbij het elftal vlak voor tijd nog goed weg kwam toen een aan Strijen toegekende vrije schop op de 16 keihard op de lat werd geschoten. Voorkomen moet worden dat het elftal zich een volgende keer in kleedkamer 13 moet verkleden. Dat brengt het elftal zeker geen geluk. Volgende week zaterdag 12 oktober staat op Varkenoord de wedstrijd tegen de mede koploper Zuiderpark 2 op het programma. Scoreverloop 0-1 Stenjen Margaritha (tevens de ruststand). Eindstand eveneens 0-1.

SC Feyenoord 2 voortvarend van start in de beker en competitie

Voor de tweede competitiewedstrijd kwam Barendrecht 7 op bezoek op Varkenoord. Het werd een zo te noemen eenvoudige  overwinning. Onze doelman Mitchel Scheermeijer hoefde tijdens deze wedstrijd weinig arbeid te verrichten. Dit was mede te danken aan de in de verdediging sterk spelende Bert de Windt en Jason van Ieperen. Door doelpunten van Kevin Bruining (2 maal), Ricardo van Heusden (3 maal), Nikky van der Heijden en Hans Kapata (beide 1 maal) werd de eindscore bereikt van 7-0. Op doelsaldo staat het elftal op een eerste positie voor Zuiderpark 2.

Voor de eerste competitiewedstrijd in de reserve 4e klasse moest het elftal richting Poortugaal vertrekken waar werd gespeeld tegen Oude Maas 3. In de 25e minuut had Jorden Rompis de eer het eerste competitiedoelpunt te scoren. Uit een hoekschop genomen door Raymond Josee scoorde Nick van der Heyden met het hoofd de 0-2. Deze stand was tevens de ruststand. Hoewel het veldspel nog niet geweldig was te noemen scoorde Kevin Bruining na rust de 0-3 uit een assist van Hans Kapata en tevens de 0-4 uit een goed genomen hoekschop. Er kwamen na dit doelpunt wat slordigheden in het spel van het elftal. Een foutje van Sjors Borst in de verdediging leverde prompt een tegendoelpunt op en kort daarop zelfs een tweede doelpunt wat een tussenstand opleverde van 2-4. Verder liet het elftal Oude Maas niet komen. In de laatste fase van de wedstrijd kon de score toch nog worden uitgebreid door Nikky van der Heyden op aangeven van Kevin Bruining en door een kopbal van Rico Huijskens. Hiermee werd de eindstand van 2-6 bereikt.

De 2e selectie van de SC Feyenoord – zaterdag – begon op 7 september 2013 aan de bekercompetitie (poulefase).  De drie wedstrijden die allen in winst werden omgezet waren,  HOVDJSCR 1 (7-0 met een onvervalste hattrick van Stenjen Margaritha), Swift Boys 3 (2-1) en Zestienhoven 3 (5-0). Met deze drie overwinning heeft dit elftal de poulefase beker gewonnen en is door naar de knock-out fase van de beker.

De selectie bestaat uit: Sebastiaan Bak, Sjors Borst, Kevin Bruining, Ian van Ewijk, Nivald Fontes, Nikky van der Heyden, Ricardo van Heusden, Rico Huijskens, Jason van Ieperen, Raymond Josee, Hans Kapata, Stenjen Margaritha, Badr Nouhaili, Jesse Ooft, Jelmer van der Plas, Jorden Rompis, Rishi Weidum.