Heineken
Adidas
FRFC1908 Sponsor van Sportclub Feyenoord
Sponsor-Pepsi
Qurrent
Sponsor-AA
Sponsor-VLS
Sponsor-CWS
Sponsor-IVA

// Vooruitblik: SC Feyenoord op bezoek bij SVC ’08

06 april 2017 - 07:45

Sportclub Feyenoord speelt aanstaande zaterdag een uitwedstrijd tegen SVC’08 uit Wassenaar. De thuisploeg staat voorlaatste op de ranglijst met 13 punten uit 21 duels. De ploeg won slechts tweemaal een wedstrijd, speelde vijf keer gelijk en leed 14 nederlagen. SVC’08 speelde afgelopen zaterdag met 3-3 gelijk tegen concurrent Neptunus-Schiebroek. “Een terechte uitslag, want we speelden niet goed”, liet coach Corne van Doorn na afloop weten. “We gaven teveel ruimte weg. Daarnaast speelden we opbouwend en aanvallend niet sterk. Desondanks was het wel een spannend duel en was de amusementswaarde bijzonder hoog. Het publiek kwam dan ook aan zijn trekken.”

De doelstelling van SVC’08 is om degradatie te voorkomen. “Directe handhaving is niet meer mogelijk, daarvoor is het gat met de concurrenten te groot.” SVC’08 gokt dan ook op een positie in de nacompetitie om een plek in de eerste klasse veilig te stellen. “We hebben alles gelukkig nog in eigen hand. We moeten wel punten gaan pakken.” De coach is niet te benijden. “We worden met veel blessureleed en schorsingen geconfronteerd.”

Van Doorn volgde halverwege de competitie de opgestapte Wim Schaap op. De oefenmeester verklaart dat de eerste klasse b een pittige afdeling is. “Elke ploeg kan van elkaar winnen. Een ploeg als Nootdorp, dat op een gedeelde tweede positie staat, is echt niet beter dan ons. Dat zegt wel wat over ons. Wij willen ons richten op meer punten.” Hij beschouwt zijn elftal als een collectief sterke formatie. “Daar moeten we het van hebben. Op basis van strijd moeten we ver kunnen komen.”

Van Doorn verklaart dat SC Feyenoord een lastige tegenstander is. “SC Feyenoord behoort tot de best voetballende topploegen in de afdeling. Ze zijn moeilijk te bestrijden en zullen alles doen om de koppositie te pakken. SC Feyenoord is in staat om mooie kansen te creeren.” Van Doorn hoopt dat zijn elftal in staat is om zaterdagmiddag zijn eigen spel te spelen.

Hij verwacht dat SC Feyenoord in de titelstrijd zal moeten afrekenen met VV Brielle en FC ‘s-Gravenzande. Daarnaast hebben ploegen als Sportlust’46 en XerxesDZB indruk op hem gemaakt.

De selectie van SVC’08 is een mix van routiniers en jonge spelers. Ook het volgend seizoen zal Van Doorn coach zijn van SVC’08. Hij heeft zijn contract verlengd met nog een jaar.

SC FEYENOORD

SC Feyenoord deed afgelopen weekend uitstekende zaken. Koploper FC ‘s-Gravenzande werd op een 2-0 nederlaag getrakteerd. Paul Norbruis en Matthew Jones scoorden voor de Varkenoordse equipe. In de heenwedstrijd boekte SC Feyenoord al een 1-3 overwinning. Door de elfde zege steeg SC Feyenoord naar de gedeelde tweede plaats op de ranglijst. De ploeg verzamelde in 21 duels 38 punten en staat nu nog maar drie punten achter op ‘s-Gravenzande. In de heenwedstrijd tegen SVC’08 was SC Feyenoord met 3-0 al veel te sterk.

SC Feyenoord doet door de belangrijke zege dus mee om het kampioenschap in de eerste klasse b. Het wil nog altijd promoveren naar de hoofdklasse. Dat heeft elftalleider Ed Bourne dit seizoen al een aantal keren laten weten. “Het is alleen vervelend dat we afhankelijk zijn van de resultaten van ‘s-Gravenzande. Maar we moeten daarnaast niet vergeten dat we nog tegen sterke ploegen als Xerxes en Nootdorp moeten spelen.”

Bourne vertelt dat de overwinning op ‘s-Gravenzande een prima resultaat is. “We hebben tweemaal verdiend van hen gewonnen. We waren afgelopen zaterdag opnieuw de bovenliggende partij en goalie Patrick Bentem, die Rick van der Burg verving, had een groot aandeel in de overwinning. Hij wist zich met uitstekende reddingen te onderscheiden. Patrick is een ervaren goalie met een goede instelling. Een positieve jongen voor de groep. Ik ben echt trots op hem.”

Bourne verwacht dat SC Feyenoord aanstaande zaterdag flink aan bak moet. “Wij gaan voor de winst en SVC zal eveneens knokken voor de broodnodige punten. Wij willen in ieder geval gaan domineren.” Het duel tussen beide ploegen zal worden afgewerkt op kunstgras. Bourne is benieuwd hoe zijn ploeg daar mee omgaat.

Tekst: Stephan van Hal