Qurrent
Sponsor Adidas
Sponsor-Pepsi
Heineken
De Feijenoorder, Sponsor van Sportclub Feyenoord
Sponsor-IVA
Sponsor-AA
FRFC1908 Sponsor van Sportclub Feyenoord
Qurrent

// Vooruitblik: Ter Leede op bezoek voor beker

18 februari 2018 - 22:29
#

Sportclub Feyenoord speelt aanstaande dinsdagavond 20 februari in de vierde ronde van de regionale beker een thuiswedstrijd tegen zaterdaghoofdklasser Ter Leede. De ontmoeting op Varkenoord begint om 20.00 uur. De bezoekers wonnen in de tussenronde van de districtsbeker met 4-2 van Monster. Ter Leede-oefenmeester Henk Wisman liet na afloop weten dat Monster effectief met de kansen omsprong. “Monster kreeg twee kansen en was effectief in de afronding. Maar wij waren veel sterker.” Afgelopen zaterdag won Ter Leede de uitwedstrijd tegen ‘s-Gravenzande knap met 4-0.

Ter Leede staat in de hoofdklasse op een uitstekende tweede plaats. De ploeg behaalde in 19 duels 38 punten. “Onze doelstelling is om in het linkerrijtje te eindigen. Ik hoop dat we de nacompetitie kunnen halen. Maar de vraag is wat is haalbaar? We beschikken over kwaliteit en maken makkelijk doelpunten. We zijn in ieder geval redelijk stabiel.”

Verleden jaar streed de ploeg nog lang, zonder succes, mee om het kampioenschap in de hoofdklasse. Ter Leede wil in de districtsbeker zo ver mogelijk komen. “Ik hoop dat we de halve finales kunnen bereiken. Dan mogen we meedoen aan het KNVB-bekertoernooi. Ik vind de districtsbeker dan ook een aantrekkelijk toernooi.”

De afgelopen jaren kwam Ter Leede viermaal in de districtsbeker uit tegen SC Feyenoord. De ploeg uit Sassenheim won drie duels en verloor een wedstrijd van de Sportclub Feyenoord.

Henk Wisman laat weten dat zijn ploeg voetballend vermogen heeft. “We proberen verzorgd te spelen en gaan waarschijnlijk van start met het 4-3-3-systeem.” Wisman vertelt dat SC Feyenoord een goed georganiseerd elftal heeft. “Ze zullen waarschijnlijk vanuit een gesloten verdediging spelen. SC Feyenoord heeft scorend vermogen en beschikt over individuele klasse. Daarnaast is het ook een stugge ploeg. Ze hebben in de competitie natuurlijk vaak te maken met ploegen die verdedigend spelen.”

Hij beschikt over een selectie met een gemiddelde leeftijd van 23 jaar. Wisman meldt dat Ter Leede in de loop der jaren zich heeft ontwikkeld tot opleidingsclub. Veel spelers van Ter Leede hebben in De Bollenstreek dan ook de overstap gemaakt naar clubs die op een hoger niveau spelen.

SC FEYENOORD

Sportclub Feyenoord plaatste zich voor de vierde ronde van de beker door Quick Boys met 7-2 te verslaan. De ploeg won afgelopen zaterdag voor de competitie nog met 3-0 van SHO. De ploeg legde de basis voor de zege in het eerste bedrijf. Daarin scoorde de ploeg dus driemaal. Al met al behaalden de Rotterdammers een verdiende zege. SC Feyenoord kwam in het duel met SHO wel grillig voor de dag.

SC Feyenoord-coach Raymond Frehe verheugt zich op de confrontatie tegen Ter Leede. “Ik vind Ter Leede een leuke ploeg. Voor ons is dit duel een graadmeter, een echte testcase. We willen zo ver mogelijk in de districtsbeker komen. We gaan in ieder geval voor de volle winst.” Frehe vind het moeilijk om in te schatten hoe sterk Ter Leede is. Het is lastig om te bepalen of er een niveauverschil is tussen de eerste- en hoofdklasse. Het duel met Ter Leede zal duidelijk gaan maken waar we staan.”

Frehe verklaart dat Ter Leede verzorgd speelt. “Ze beschikken daarnaast over fysieke kracht en hebben snelle spitsen. Ter Leede kan ook makkelijk van tactiek veranderen. En we zullen een gaatje in hun defensie moeten vinden. Dus zullen we de ruimtes moeten gaan benutten. ” De coach denkt dat SC Feyenoord 40 procent kans heeft om dit duel met een overwinning af te sluiten.

De spelers van SC Feyenoord zijn volgens de trainer toe aan deze wedstrijd. Frehe verklaart dat de competitie belangrijker is dan de beker. Desondanks leeft de confrontatie in de beker wel in de Rotterdamse selectie.

Mocht SC Feyenoord het bekerduel verliezen, dan is er geen man overboord. “We zijn dan wel teleurgesteld en balen als er niet meer in inzit dan een nederlaag.”

Tekst: Stephan van Hal