Qurrent
Sponsor Adidas
Sponsor-Pepsi
Heineken
De Feijenoorder, Sponsor van Sportclub Feyenoord
Sponsor-IVA
Sponsor-AA
FRFC1908 Sponsor van Sportclub Feyenoord
Qurrent

// Vooruitblik: Sportclub ontvangt koploper ‘s-Gravenzande

29 maart 2017 - 18:54

Sportclub Feyenoord speelt aanstaande zaterdag thuis de topper tegen FC ‘s-Gravenzande. De bezoekers staan op de eerste plek met 21 wedstrijden gespeeld en 41 punten en wonnen afgelopen weekend met 2-1 van XerxesDZB. Trainer Frans Danen liet na afloop weten dat zijn ploeg effectiever was dan de tegenstander. “We hebben meer kansen afgedwongen dan XerxesDZB.” Door het puntverlies van een aantal concurrenten deed ‘s-Gravenzande uitstekende zaken. De ploeg verstevigde de koppositie. ‘s-Gravenzande heeft nu vier punten voorsprong op Nootdorp, nummer twee op de ranglijst in de eerste klasse b. Tot nu toe behaalde de ploeg twaalf overwinningen, speelde het vijf keer gelijk en leed het slechts drie nederlagen. Een aantal weken geleden liep de ploeg op een haar na de tweede periodetitel, die door XerxesDZB uiteindelijk werd gewonnen, mis.

Al met al gaat ‘s-Gravenzande nu dus voor het kampioenschap. Danen erkent dat er naast zijn ploeg nogal wat gegadigden zijn voor de titel. “Er kunnen in onze afdeling zeker zes ploegen kampioen worden.” De oud-speler van ADO Den Haag liet voorafgaand aan de competitie nog weten dat zijn ploeg geen titelkandidaat was. Hij voorspelt dat de competitie pas in de laatste duels zal worden beslist. “We lopen natuurlijk in ieder geval niet weg voor het kampioenschap.” Danen merkt op dat de situatie over een aantal wedstrijden ook anders kan zijn.

Danen verwacht dat het treffen tussen SC Feyenoord en ‘s-Gravenzande een spektakel gaat worden. “Ik ben reuze benieuwd wie er als winnaar uit de bus komt. Sportclub Feyenoord vecht natuurlijk voor de laatste kans. De vorm van de dag zal in dit duel de doorslag gaan geven.” De heenwedstrijd tussen de twee voetballende ploegen eindigde in een 1-3 overwinning voor de Varkenoorders. “SC Feyenoord speelde ons niet weg, maar was wel veel creatiever en behaalde een verdiende zege. Wij willen ons zaterdag dus gaan revancheren.” Hij verwacht dat de thuisploeg de wedstrijd zal willen domineren. “Beide partijen hebben natuurlijk helemaal niets aan een gelijkspel.”

‘s-Gravenzande beschikt volgens Danen over een goed ingespeeld team. “We hebben een aantal spelers binnen de gelederen die het verschil kunnen maken.” Zijn equipe maakt tot op heden 47 goals en kreeg er 28 tegen.

Frans Danen keert ‘s-Gravenzande na twee seizoenen aan het eind van de competitie de rug toe. Diens contract word niet verlengd. “Ik wil het seizoen goed afmaken en ga gewoon op de oude voet verder. Ik vind het wel jammer dat ik moet vertrekken. Ik heb de groep toen toegesproken en hen ingelicht.” Hij meldt dat ‘s-Gravenzande een goede club is met een uitstekende organisatie.

Een nieuwe vereniging heeft Danen nog niet gevonden. “Er speelt om dit moment helemaal niets. Ik heb ook weinig aanbiedingen gehad.”

SPORTCLUB FEYENOORD
In de aanloop naar de topper tegen ‘s-Gravenzande speelde SC Feyenoord afgelopen zaterdag 2-2 gelijk tegen Vitesse Delft. De Rotterdammers toonden na een slechte eerste helft veerkracht door een 2-0 achterstand goed te maken. Invaller Mohamed Faouzi was tweemaal trefzeker voor de elite van Cesco Agterberg. Sportclub Feyenoord neemt nu de vierde positie op de ranglijst in. De ploeg werd gepasseerd door Brielle. SC Feyenoord vergaarde in 20 duels 35 punten. De Varkenoorders boekten tien zeges, speelden vijfmaal gelijk en gingen vijf keer onderuit. De promovendus behaalde in de laatste drie ontmoetingen vier punten en staan in de strijd om de derde periodetitel op een modale positie in de middenmoot.

SC Feyenoord-leider Ed Bourne laat weten dat zijn ploeg tegen Vitesse Delft twee gezichten toonde. “In de eerste helft hebben we collectief gefaald. Ons spel was toen niet om aan te zien. Ik heb ons nog nooit zo slecht zien spelen. Na de rust kwamen we wel goed voor de dag. Helaas waren we niet in staat om de winnende treffer te maken. We hadden dit duel gewoon moeten winnen.”

SC Feyenoord gaat nog altijd voor het kampioenschap in de eerste klasse b. “De competitie is nog niet beslist. We moeten dus van ‘s-Gravenzande winnen, anders wordt de titel een lastig verhaal. We zijn nu te afhankelijk van wat de concurrentie presteert.”

Bourne hoopt dat de Varkenoorders zaterdag het heft in handen kunnen nemen. “We moeten het initiatief nemen en vanaf de eerste minuten uitstralen dat we voor de overwinning gaan. ‘s-Gravenzande is natuurlijk een goede tegenstander die we met het mes tussen de tanden moeten gaan bestrijden. We geloven gelukkig nog steeds in het kampioenschap.”

Het duel tussen de twee ploegen vangt zaterdagmiddag aan om 14.30 uur op Varkenoord.

Tekst: Stephan van Hal