Heineken
Adidas
FRFC1908 Sponsor van Sportclub Feyenoord
Sponsor-Pepsi
Qurrent
Sponsor-AA
Sponsor-VLS
Sponsor-CWS
Sponsor-IVA

// Vooruitblik: SC strijdt bij Voorschoten ’97 voor derde periodetitel

11 mei 2017 - 07:30

Sportclub Feyenoord speelt aanstaande zaterdag op de laatste competitiespeeldag een uitduel tegen Voorschoten’97. De gastheren nemen de dertiende en voorlaatste plek op de ranglijst van de eerste klasse b in. De ploeg behaalde in 25 duels 20 punten. De formatie won slechts zesmaal een wedstrijd, verloor zeventien keer en speelde tweemaal gelijk. Voorschoten kan zaterdag degraderen naar de tweede klasse. De ploeg staat op gelijke hoogte met SVC’08 en zal een plek moeten stijgen om promotiedegradatiewedstrijden te kunnen spelen. “Mijn ploeg heeft de hele competitie onderaan gestaan,” laat coach Andre Lourens weten. “Ik hoop dat we ons kwalificeren voor de promotie-degradatieduels.”

Afgelopen zaterdag won Voorschoten verdiend met 1-3 van Vitesse Delft. Trainer Andre Lourens merkte na de wedstrijd op dat het scoreverloop wel mee zat. Diens ploeg wil natuurlijk nog degradatie voorkomen. De coach zal tevreden zijn als dat zal lukken. Hij heeft door het vertrek van veel spelers dit seizoen een nieuw team moeten opbouwen. “We presteren wisselvallig doordat we vaak niet in dezelfde opstelling kunnen spelen. Daarnaast hebben we teveel moeite met het maken van doelpunten. Voorschoten beschikt volgens de coach niet over spelers met individuele klasse. “Maar mijn ploeg is wel een hecht collectief,” meldt Lourens. “Verdedigend komen we te vaak te grillig voor de dag.”

De coach benadrukt dat het niveau in de eerste klasse loodzwaar is. “Het is een mooie afdeling met veel ploegen die een klasse hoger niet zouden misstaan. De eerste klasse b wordt niet voor niets door kenners als ‘de hoofdklasse B’ betiteld. Veel teams zijn gelijkwaardig aan elkaar en er wordt in een hoog tempo gespeeld.”

Lourens verwacht dat de Sportclub de regie in handen zal willen nemen. “SC Feyenoord is natuurlijk een goede ploeg en ik voorspel dat ze snel een doelpunt willen maken. Bovendien vermoed ik dat ze fel van start zullen gaan.” Lourens wil nog niet kwijt met welk concept hij aanstaande zaterdag aan de slag gaat. “Onze tactiek is zoals altijd afhankelijk van de tegenstander. Hij beschikt, op twee geblesseerde spelers na, over een fitte selectie. “We zullen maximaal knokken om tegen SC Feyenoord een goed resultaat te behalen om degradatie te kunnen voorkomen.”

De vlot sprekende oefenmeester heeft zijn contract met Voorschoten verlengd. “Mochten we degraderen dan blijf ik gewoon. Ik wil verder gaan met het bouwen van een nieuw team. We hopen echt op termijn een stabiele eersteklasser te worden.”

SC FEYENOORD
De Sportclub Feyenoord kan aanstaande zaterdag de derde periodetitel op zijn naam schrijven. De ploeg staat samen met Forum Sport tweede in de derde periode met een punt achterstand op kampioen FC ‘s-Gravenzande. SC Feyenoord heeft echter een beter doelsaldo dan Forum Sport. De Rotterdamse formatie kan een periode overnemen van FC ‘s-Gravenzande als zaterdag alles meezit. SC Feyenoord vergaarde in 25 duels 47 punten. De ploeg zegevierde veertien keer, speelde vijfmaal gelijk en leed zes nederlagen. SC Feyenoord promoveerde de afgelopen drie seizoenen door drie kampioenschappen van de vierde naar de eerste klasse. Maar de Rotterdamse honger is nog niet gestild.

SC Feyenoord won afgelopen weekend knap met 4-1 van XerxesDZB. De stadsderby leverde voor de dominante equipe van coach Cesco Agterberg een verdiende zege op. Junior Obiku scoorde tweemaal, Paul Norbruis en Lucas van Oeveren verschalkten eenmaal de vijandelijke doelman. De thuisploeg legde een aardige partij op de mat en is dus nog in de race voor promotie. Elftalmanager Ed Bourne vond dat SC Feyenoord een prima resultaat wist te boeken tegen XerxesDZB. “We hebben de kansen uitstekend afgerond en na de 0-1 achterstand kwamen we niet meer in de problemen.

Bourne vertelt dat zijn ploeg tegen Voorschoten alles in het werk zal willen stellen om de nacompetitie te bereiken. “Het wordt een spannende dag en we zijn aan onze stand verplicht om dit duel te winnen. Maar belangrijke duels zijn altijd aparte wedstrijden.” Bourne laat weten dat SC Feyenoord voor de winterstop, door gemiste kansen, teveel punten heeft verspeeld om het kampioenschap in de eerste klasse te pakken. “Anders hadden we nog meer meegedaan om de titel.” De elftalleider verklaart wel dat zijn ploeg nog altijd wil promoveren naar de hoofdklasse. “Dat is en blijft onze doelstelling. Maar we zitten gelukkig met SC Feyenoord in een goede fase. We staan er redelijk voor.”

Bourne maakt duidelijk dat Voorschoten eveneens gemotiveerd aan de aftrap zal verschijnen. “Zij willen natuurlijk directe degradatie voorkomen. Hij hoopt dat SC Feyenoord in staat zal zijn om het initiatief te gaan nemen.”  Het eerste treffen tussen Voorschoten en SC Feyenoord eindigde in een 2-1 overwinning voor de Varkenoorders.

Tekst: Stephan van Hal