Qurrent
Sponsor Adidas
Sponsor-Pepsi
Heineken
De Feijenoorder, Sponsor van Sportclub Feyenoord
Sponsor-IVA
Sponsor-AA
FRFC1908 Sponsor van Sportclub Feyenoord
Qurrent

// Vooruitblik: SC op bezoek bij concurrent Brielle

03 maart 2017 - 22:10
#

Sportclub Feyenoord speelt aanstaande zaterdag op de zeventiende competitiespeeldag een belangrijke uitwedstrijd tegen VV Brielle. De thuisploeg staat met 28 punten uit 16 duels op de vierde stek. Beide elftallen hielden elkaar in Rotterdam nog in evenwicht: 0-0. Brielle verloor twee weken geleden verrassend met 1-0 van ARC en behaalde uit de laatste drie duels na de winterstop slechts vier punten. Ben Spork, de coach van Brielle, was na afloop van die wedstrijd tegen ARC niet tevreden over de verrichtingen van diens manschappen. “We hebben in Alphen aan den Rijn geen goede prestatie geleverd. We kwamen in de beginfase door een vrije trap met 1-0 achter en het scoreverloop zat ons niet mee. Daarnaast speelden we veel te gehaast en verzuimden we de persoonlijke duels te winnen.”

VV Brielle wil dit seizoen meedoen om promotie. De ploeg heeft zes punten achterstand op koploper FC ‘s-Gravenzande. Spork verwacht dat ploegen als SC Feyenoord, ‘s-Gravenzande, Deltasport en Brielle om de prijzen in de eerste klasse b gaan strijden.

De oefenmeester vindt dat VV Brielle achterin tot op heden sterk voor dag komt. “We hebben met 14 doelpunten tegen de minst gepasseerde defensie in de afdeling. Aanvallend laten onze spelers ons wel eens in de steek. Ik hoop dat we in offensief opzicht ons gaan revancheren.” Spork benadrukt dat zijn ploeg collectief prima presteert. Hij beschikt over een selectie van 22 spelers. “De komende weken willen we aansprekende resultaten gaan behalen.” Spork erkent dat de eerste klasse een leuke afdeling is om in te acteren. “We spelen elke week interessante duels en moeten tot het uiterste gaan om te kunnen presteren.”

Spork wil nog niet kwijt welk systeem hij aanstaande zaterdag gaat hanteren. “Dat gaan we deze week eens rustig bekijken. Voorlopig heb ik smaken genoeg.” Tijdens de heenwedstrijd tegen SC Feyenoord hanteerde Sport nog twee verschillende systemen: 4-4-2 en 4-4-3.

Spork heeft nog voldoende vertrouwen in diens spelersgroep. De voetbalcoach zal SC Feyenoord in ieder geval niet onderschatten. “Zij staan niet voor niets een plekje hoger dan ons.” SC Feyenoord zal volgens Spork het initiatief willen nemen, want ze beschikken over uitstekende amateurvoetballers. “Wij willen tegen de Varkenoorders onze momenten gaan pakken. Wij kijken namelijk niet tegen de tegenstander op.”

Spork, die ook volgend jaar het ambitieuze VV Brielle coacht, heeft het bij zijn club uitstekend naar de zin. “Ik beschikt over een prima groep en spelers met voldoende kwaliteit.”

SPORTCLUB FEYENOORD:
Sportclub Feyenoord won twee weken geleden simpel op Varkenoord met liefst 4-0 van stadgenoot Neptunus-Schiebroek. De doelpuntenproductie werd verzorgd door Joris van Eijck, Lucas van Oeveren, Tim Schoonheijm en Kristian Adelmund. De equipe van oefenmeester Agterberg behaalde al weer de negende overwinning van dit seizoen. Daarnaast verloor het viermaal en speelde het drie keer gelijk. SC Feyenoord neemt de derde positie op de ranglijst in met 30 punten uit 16 confrontaties. De promovendus heeft nog een kleine kans op de tweede periodetitel. Met nog een wedstrijd in de tweede periode te gaan staat SC Feyenoord samen met Xerxes DZB op een gedeelde tweede plaats met 16 punten uit 18 duels. Koploper, net als in de competitiestand, is FC ‘s-Gravenzande met 19 punten uit 8 wedstrijden. XerxesDZB en ‘s-Gravenzande beschikken echter over een beter doelsaldo dan de Feyenoordamateurs.

Elftalleider Ed Bourne vond dat SC Feyenoord tegen Neptunus-Schiebroek een prima overwinning wist te behalen. “Toch hadden we het eerder af moeten maken en hadden we met grotere cijfers dit duel kunnen winnen.” Hij hoopt dat SC Feyenoord de lijn tegen Brielle zal gaan voorzetten. SC Feyenoord is na de winterstop aan een goede serie bezig. Het vergaarde 7 punten in 3 duels. SC Feyenoord won met 2-1- van ARC en speelde verder nog een keer 1-1-gelijk tegen Deltasport. “We presteren beter dan voor de winterstop toen we te maken hadden met veel afwezigen.”

Bourne verwacht dat SC Feyenoord en Brielle aanstaande zaterdag voor de volle winst zullen gaan. “Beide ploegen willen natuurlijk niet gaan verliezen. Het wordt in ieder geval een zwaar potje tussen twee elftallen die willen promoveren.” Hij verwacht dat Brielle niet achterover zal gaan leunen. “Brielle beschikt over een volwassen ploeg. Wij zullen in ieder geval met beleid trachten aan te vallen. en verdedigend proberen we de nul te houden. Ik denk dat beide ploegen behoorlijk aan elkaar gewaagd zullen zijn. Dat bleek al in de heenwedstrijd die dus in een 0-0-gelijkspel eindigde.” Bourne beschouwt de wedstrijd tegen Brielle daarom als een cruciale wedstrijd.

Tekst: Stephan van Hal