Qurrent
Sponsor Adidas
Sponsor-Pepsi
Heineken
De Feijenoorder, Sponsor van Sportclub Feyenoord
Sponsor-IVA
Sponsor-AA
FRFC1908 Sponsor van Sportclub Feyenoord
Qurrent

// Vooruitblik: SC Feyenoord speelt derby tegen Neptunus

16 februari 2017 - 09:22

Sportclub Feyenoord ontmoet aanstaande zaterdag om 14.30 uur op het vertrouwde Varkenoord stadgenoot Neptunus-Schiebroek. De Drietanders verloren twee weken geleden met 1-3 van het hoog gerangschikte VV Brielle. Coach Rob Jacobs erkent dat zijn ploeg terecht laag op de ranglijst staat. “We hebben een jong team tot onze beschikking en het zal nog een hele klus worden om in de eerste klasse te blijven.”

De kleurrijke oefenmeester benadrukt dat zijn spelersgroep te smal is. “Soms moet ik door blessures spelers opstellen die het niveau in de deze afdeling nog niet aankunnen.” Komende zaterdag moet Neptunus-Schiebroek het in ieder geval zonder drie vaste waarden stellen. Neptunus-Schiebroek wordt dit seizoen geconfronteerd met veel blessures. Daardoor zal het volgens Jacobs moeilijk worden om promotie-degradatiewedstrijden te ontlopen. Jacobs hoopt met zijn elftal op de elfde of twaalfde plek te eindigen. Dan komt het in de nacompetitie nogmaals een aantal keren in actie. “Voorlopig hebben we te weinig kwaliteit om hoger te eindigen. Rechtstreeks erin blijven is voor ons waarschijnlijk niet weggelegd. We staan met 11 punten uit 14 duels op de twaalfde plaats waar we eigenlijk thuishoren.”

Jacobs benadrukt dat Neptunus-Schiebroek over een voetballende ploeg beschikt. “We willen voetballen en zien wel hoe het af gaat lopen.” De Feyenoordman verwacht dat Neptunus-Schiebroek op Varkenoord een moeilijke middag zal gaan beleven. “De Sportclub Feyenoord is aan haar stand verplicht om dit duel te winnen. Wij willen onze huid natuurlijk zo duur mogelijk verkopen. Waarschijnlijk zal onze tegenstander in dit duel het initiatief willen nemen. Ze spelen niet voor niets thuis op eigen grond.” SC Feyenoord beschikt volgens de geroutineerde trainer over veel snelheid voorin.”

Rob Jacobs vindt dat het niveau in de eerste klasse bijzonder hoog is. “De ploegen, die allemaal in het rechterrijtje staan, doen het goed. Elftallen als bijvoorbeeld SC Feyenoord, Xerxes, Nootdorp en Brielle, zijn moeilijk te bestrijden. Wij hebben gewoon veel minder kwaliteit.”

De heenwedstrijd tussen Neptunus-Schiebroek en SC Feyenoord eindigde nog in een nipte 2-3-overwinning voor laatstgenoemde club. SC Feyenoord wist dankzij een onterechte strafschop de drie punten te behalen. “In dit duel werden we echt benadeeld”, legt Jacobs uit. Neptunus-Schiebroek maakte in eigen huis nog wel een 0-2-achterstand ongedaan. Tot op heden won Neptunus-Schiebroek twee duels, speelde het vijf keer gelijk en verloor het zeven keer. De ploeg scoorde 21 keer en kreeg 35 treffers om de oren.

Jacobs voelt zich wel thuis bij de fusieclub. “We hebben een leuke groep en ik heb het goed naar mijn zin. “Ik vind het nog steeds heerlijk op het veld te staan en om jonge voetballers helpen zich te ontwikkelen.” Voorlopig denkt Jacobs dan ook niet om te gaan stoppen.”Dus ook volgend jaar is Jacobs de coach van de ploeg die zich dit seizoen hoopt te gaan handhaven!

SC FEYENOORD

SC Feyenoord kwam net als Neptunus-Schiebroek verleden week in competitieverband niet in actie. Twee weken geleden deelde SC Feyenoord op de tweede speeldag na de winterstop de punten met Deltasport uit Vlaardingen: 1-1. Het eerste duel na de onderbreking werd door de Varkenoorders tegen ARC uit Alphen aan den Rijn gewonnen: 2-1. SC Feyenoord neemt met 27 punten uit 15 confrontaties de vierde plek op de ranglijst in. SC Feyenoord behaalde acht zeges, speelde driemaal gelijk en ging vier keer onderuit. De ploeg wil dit seizoen promoveren naar de hoofdklasse. Kortom de Rotterdamse honger is nog altijd niet gestild. Sportclub Feyenoord promoveerde door drie kampioenschappen op een  rij van de vierde naar de eerste klasse.

Het duel tussen SC Feyenoord en concurrent Brielle werd dus afgelopen weekend afgelast. Elftalleider Ed Bourne vond het jammer dat de wedstrijd niet doorging. “We hadden tegen de nummer drie van de ranglijst een aardige pot voor de boeg.” SC Feyenoord had zich dan ook verheugd op dit belangrijke wedstrijd.

Ed Bourne meldt dat Neptunus-Schiebroek komende zaterdag natuurlijk knokt voor lijfsbehoud. “Zij willen in de strijd tegen degradatie geen punten verspelen. Het is een wedstrijd op zich.” De overwinning van SC Feyenoord in de heenwedstrijd tegen de stadgenoot kwam volgens hem moeizaam tot stand. “We gaven door slordig verdedigen een vroege 2-0-voorsprong weg. En we kregen in de persoon van Mitchell van Esveld een rode kaart. Maar we behaalden wel een verdiende zege.” Het duel met Neptunus-Schiebroek is naar de mening van Bourne opnieuw een cruciale wedstrijd. “We willen het duel domineren, vroeg op voorsprong komen en vervolgens de marge gaan uitbreiden.”

“We gaan alles uit de kast halen om drie punten te behalen.” In de strijd om promotie heeft SC Feyenoord nu zes punten achterstand op koploper ‘s-Gravenzande. “Maar die ploeg komt nog bij ons op bezoek. En ‘s-Gravenzande gaat echt niet alles winnen.” Hij verwacht dat SC Feyenoord naast de koploper concurrentie zal ondervinden in de jacht op promotie van teams als Sportlust en Brielle.  “In ieder geval gaan we met SC Feyenoord nog altijd voor het kampioenschap en anders hopen we ons te kwalificeren voor de nacompetitie. Het doel is nog altijd om te promoveren.”

Tekst: Stephan van Hal