Qurrent
Sponsor Adidas
Sponsor-Pepsi
Heineken
De Feijenoorder, Sponsor van Sportclub Feyenoord
Sponsor-IVA
Sponsor-AA
FRFC1908 Sponsor van Sportclub Feyenoord
Qurrent

// Vooruitblik: SC Feyenoord op bezoek bij Westlandia

07 oktober 2016 - 07:46
#

Sportclub Feyenoord gaat aanstaande zaterdag op bezoek bij Westlandia in Naaldwijk. De thuisploeg doet aardig mee in de top van de eerste klasse. De Naaldwijkers nemen de vierde positie in met negen punten uit vijf duels. Afgelopen zaterdag deelde het de punten met SVC’08: 1-1. Westlandia-coach Theo Verbeek vond dat zijn ploeg de kansen niet had afgemaakt. “Al met al was het wel een terechte uitslag. Toch verzuimden we na de rode kaart voor een speler van SVC de wedstrijd rustig uit te spelen. Zodoende hebben we dus twee punten laten liggen. Tot op heden presteren we wel boven verwachting. We staan hoger dan we verwacht hadden en zien uiteindelijk wel wat er mogelijk is voor ons.”

AAN DE WEG TIMMEREN
Voorlopig is de coach enthousiast tevreden over de prestaties van Westlandia. “Ik ben dik tevreden zoals het nu gaat. We knokken voor iedere puntje en de spelers zijn daarvan doordrongen.” Hij gokt met zijn ploeg op een plek in de middenmoot. “We hebben geen middelen om spelers van buitenaf te halen. Daar hebben we geen budget voor. Verbeek denkt dat ploegen als SC Feyenoord, ARC, Deltasport, Nootdorp en ‘s-Gravenzande om de titel kunnen gaan strijden. “Die ploegen willen natuurlijk aan de weg timmeren.” Verbeek meldt dat het niveau in de eerste klasse bijzonder hoog is.

Verbeek beschouwt de Sportclub dus als een van de sterkste ploegen in de eerste klasse b. “Dat is natuurlijk een pittige tegenstander. We hebben verleden seizoen in de voorbereiding wel eens tegen ze geoefend. Dat duel eindigde in een 1-1-eindstand. “ We waren toen zeker niet kansloos.” In de aanloop naar het duel met Sportclub Feyenoord heeft Westlandia de ploeg nog niet bekeken.

Volgens Verbeek moet Westlandia het vooral van het collectief hebben. “Daarnaast beschikken we over een degelijke defensie en hebben we een paar snelle jongens voorin lopen.” Vooral verdedigend is Verbeek bijzonder onder de indruk van zijn ploeg. “We hebben tot nu toe slechts twee doelpunten weggegeven.” Opvallend is dat de ploeg nog geen nederlaag heeft geleden. De ploeg won twee duels en speelde driemaal gelijk.

De selectie van Westlandia bestaat vooral uit eigen jongens. De coach wil jonge talenten van Westlandia een kans in het eerste team geven. Daarnaast krijgen spelers, die bij de zondagtak van Westlandia, buiten de boot vallen, een mogelijkheid om lid te worden van de zaterdagtak. De gemiddelde leeftijd van de spelersgroep van Westlandia is ongeveer 26/27 jaar. “Onze selectie bestaat vooral uit liefhebbers. En dat zijn geen jongens dus die voor de poen spelen.”

Verbeek verwacht dat SC Feyenoord aanstaande zaterdagmiddag het initiatief zal gaan nemen.

SPORTCLUB FEYENOORD
De Sportclub Feyenoord kende een goede generale voor de confrontatie met Westlandia.  Afgelopen weekend won de ploeg met liefst 5-0 van Vitesse Delft. De bezoekers hadden in het duel niets in te brengen. Lucas van Oeveren scoorde tweemaal. Ferry van Lare, Roel de Kruijk en Kristian Adelmund waren ieder een keer voor de promovendus trefzeker. Opvallend was dat liefst vier nieuwelingen namens de Sportclub het net wisten te vinden. Elftalleider Ed Bourne laat weten dat SC Feyenoord voor rust uitstekend speelde. “We waren in die fase van de wedstrijd dodelijk effectief. Dit duel moet ons dan ook vertrouwen geven voor de rest van het seizoen. Alleen jammer dat we in de tweede helft de score niet uit wisten te breiden. Gelukkig bleven we wel voetballen. En dan te bedenken dat Vitesse Delft na rust agressief voor de dag kwam.”

De Feyenoord-amateurs stegen door de verdiende zege met acht punten uit vijf duels van de zevende naar de zesde stek. De ploeg heeft tot nu toe de meeste doelpunten in de eerste klasse b gemaakt: 12. De Rotterdammers kregen tot nu toe slechts zeven goals tegen. En behaalde uit de laatste drie wedstrijden een knap aantal van zeven punten. Tot op heden won SC Feyenoord tweemaal, speelde het tweemaal gelijk en verloor het een wedstrijd.

CONCURRENTIE
Het duel tussen middenmoter SC Feyenoord en het laag gerangschikte Vitesse Delft maakte duidelijk dat de Rotterdamse selectie breed genoeg is om mee te doen om de prijzen. Verleden week liet Sportclub Feyenoord-leider Ed Bourne al aan ondergetekende weten, dat de spelersgroep het niveau in de eerste klasse makkelijk aan moet kunnen. Hij kreeg in het duel met Vitesse Delft dus het gelijk aan zijn zijde. “Binnen onze selectie bestaat inmiddels veel concurrentie”, verklaart de elftalbegeleider.

Ed Bourne meldt dat Westlandia over een gerenomeerde ploeg beschikt. “Deze wedstrijd is uitermate belangrijk voor ons. Als we bovenin mee willen draaien moeten we dit duel winnen en zeker niet verliezen. ” Hij bespeurt wel dat SC Feyenoord steeds meer progressie aan het boeken is. “We hopen tegen Westlandia de lijn te kunnen doortrekken.” Gaat SC Feyenoord aanstaande zaterdag de derde overwinning op rij behalen, dat is natuurlijk de grote vraag.

Tekst: Stephan van Hal