Heineken
Adidas
FRFC1908 Sponsor van Sportclub Feyenoord
Sponsor-Pepsi
Qurrent
Sponsor-AA
Sponsor-VLS
Sponsor-CWS
Sponsor-IVA

// Vooruitblik: SC Feyenoord ontvangt Deltasport

03 februari 2017 - 16:23
#

Sportclub Feyenoord treedt aanstaande zaterdag om 14.30! uur in het strijdperk tegen Deltasport uit Vlaardingen. De bezoekers kwamen afgelopen weekend niet in actie doordat hun duel tegen Neptunus-Schiebroek werd afgelast. De ploeg van oud-prof Ton Pattinama speelde wel een oefenduel tegen Zwaluwen Vlaardingen en leed een 2-1 nederlaag. “We zijn aardig bezig geweest”, liet Pattinama na afloop weten. Deltasport heeft in de winterstop een trainingskamp belegd in Spanje om zich voor te bereiden op de tweede helft van de competitie.

De doelstelling van Deltasport is om bij de eerste vijf ploegen in de eerste klasse b te gaan eindigen. Daarnaast wil het meedoen om een periodetitel. Pattinama erkent dat veel ploegen in de eerste klasse ambities hebben om kampioen te worden. “Ik denk dat zeker vijf ploegen om de titel willen strijden. Die ploegen maken in de eerste klasse b de dienst uit. Een uitgesproken titelfavoriet is er niet in deze afdeling.”

Deltasport neemt op dit moment met 21 punten uit dertien duels de vijfde stek op de ranglijst in. “We presteren nog altijd wisselvallig”, laat de oefenmeester weten. “Desondanks ben ik gematigd tevreden over onze prestaties tot nu toe. We hebben goede wedstrijden afgewisseld met minder goede duels. Ik heb daar geen verklaring voor.” Hij verwacht dat veel duels in de eerste klasse op details zullen worden beslist. Aanvallend is Pattinama redelijk tevreden over het spel van zijn manschappen. “Al zou ik graag een goalgetter hebben die er 20 inschiet. Verdedigend proberen we in iedere wedstrijd de nul te houden.”

Pattinama verwacht dat het duel tussen SC Feyenoord en Deltasport een open wedstrijd kan gaan worden. “We kijken in ieder geval niet tegen de tegenstander op. We hebben geen ontzag voor hen, maar wel respect. “SC Feyenoord is overigens net als ons een voetballende ploeg. Ze zetten altijd veel druk naar voren.” Kortom Deltasport is gewaarschuwd!

Pattinama zal volgend seizoen eveneens Deltasport onder zijn hoede gaan nemen. Hij heeft het in Vlaardingen prima naar zijn zin. De coach is aan zijn tweede termijn bezig bij de voormalige hoofdklasser. “Ik heb veel plezier met Deltasport en we kunnen met deze spelersgroep nog een end in de eerste klasse komen.”

SC FEYENOORD

SC Feyenoord kwam afgelopen zaterdag met een knappe 1-2-overwinning op ARC prima uit de startblokken bij de hervatting van de competitie. De elite van coach Cesco Agterberg toonde een collectief gezicht en het behaalde een verdiende zege. Elftalleider Ed Bourne liet na afloop weten dat SC Feyenoord de bovenliggende partij was. “We controleerden het duel en kregen voldoende kansen om nog verder uit te lopen. Positief is dat we de koppies na de achterstand niet hebben laten hangen.” SC Feyenoord maakte een 1-0-achterstand ongedaan. De Varkenoorders revancheerden zich voor de 3-2 nederlaag in de thuiswedstrijd. De Rotterdamse doelpunten werden gemaakt door Junior Obiku en Lucas van Oeveren. Laatstgenoemde was dit seizoen al zes keer trefzeker.

Door de achtste overwinning steeg SC Feyenoord van de vierde naar de derde plaats op de ranglijst en passeerde het concurrent VV Brielle. De ploeg verzamelde in 14 duels 26 punten en heeft een achterstand van vier punten op lijstaanvoerder ‘s-Gravenzande, dat in de tweede periode eveneens aan de leiding gaat. In de tweede periode staat SC Feyenoord met 12 punten uit zes wedstrijden ook al op de derde plaats. Saillant detail is dat SC Feyenoord en Brielle elkaar volgende week ontmoeten.

De doelstelling van de Sportclub is nog altijd om te promoveren. “We gaan er alles aan doen om dat te bereiken.” Bourne verklaart dat Deltasport, in de jacht op een plek in de hoofdklasse een lastige tegenstander is. “In de heenwedstrijd, die in 2-2 eindigde, waren we gelijkwaardig aan elkaar. Zij hebben een aantal goede spelers in hun gelederen. Het wordt in ieder geval een wedstrijd waarin beide ploegen willen domineren. We gaan natuurlijk voor de volle winst. De competitie is nog lang niet beslist.”

Bourne vindt het leuk om Deltasport-coach Pattinama weer te ontmoeten. “We kennen elkaar al jaren.”

In de eerste helft van de competitie werd SC Feyenoord nog veel met geblesseerde spelers geconfronteerd. “Daardoor hebben we niet optimaal gepresteerd. De blessures hadden dus invloed op onze prestaties. Maar het elftal gaat steeds beter staan.” Bourne kijkt dan ook met vertrouwen vooruit naar komende zaterdag.

Tekst: Stephan van Hal