Qurrent
Sponsor Adidas
Sponsor-Pepsi
Heineken
De Feijenoorder, Sponsor van Sportclub Feyenoord
Sponsor-IVA
Sponsor-AA
FRFC1908 Sponsor van Sportclub Feyenoord
Qurrent

// Vooruitblik: Nacompetitie tegen Zuidvogels

16 mei 2017 - 07:37

Sportclub Feyenoord speelt dinsdagavond 16 mei om 20.00 uur, op Varkenoord, de eerste nacompetitiewedstrijd tegen Zuidvogels uit Huizen. De ploeg pakte afgelopen weekend een vervangende periodetitel van FC ‘s-Gravenzande, dat kampioen is geworden in de eerste klasse b. De Rotterdammers wonnen zaterdag met 5-1 van Voorschoten, dat daardoor degradeerde naar de tweede klasse. Paul Norbruis had met drie treffers een groot aandeel in de zege van de Sportclub. Lucas van Oeveren was twee keer trefzeker. Elftalleider Ed Bourne was na afloop van het duel met Voorschoten in zijn nopjes. “Op onze zege was niets af te dingen. Desondanks had de score hoger uit kunnen vallen. Helaas slaagden we er niet in om dubbele cijfers te winnen. We hebben behoorlijk wat kansen gemist. Toch is een 1-5 overwinning uiteraard een goede uitslag. Voorschoten kwam niet in het stuk voor.”

Bourne weet niet wat hij van Zuidvogels kan verwachten. “Ik heb begrepen dat de ploeg fysiek bijzonder sterk is. Ze hebben zich niet voor niets gekwalificeerd voor de nacompetitie. We gaan van eigen kracht uit en ik vermoed dat het een mooie wedstrijd kan worden. SC Feyenoord  gaat met een goed gevoel de nacompetitie in en we hebben vertrouwen en geloof in een goede afloop. We zullen Zuidvogels in ieder geval niet onderschatten en gaan vol gas geven. We zijn in ieder geval met het mes tussen de tanden gemotiveerd om een goed resultaat te gaan behalen. Het duel met Zuidvogels is natuurlijk een wedstrijd op zich.” Bourne verwacht niet dat zijn elftal nerveus aan de aftrap zal verschijnen. En de nacompetitie beschouw ik zeker niet als een loterij.” De doelstelling van SC Feyenoord is natuurlijk nog steeds om te promoveren naar de hoofdklasse.

SC Feyenoord is uiteindelijk tweede geworden op de ranglijst in de eerste klasse b. De ploeg behaalde 50 punten uit 26 duels. De ploeg won 15 keer een duel, speelde vijfmaal gelijk en verloor zes duels. De ploeg promoveerde het afgelopen seizoen van de tweede klasse naar de eerste klasse b.

Sportclub Feyenoord speelt aanstaande zaterdag de tweede nacompetitiewedstrijd uit tegen Buitenpost uit Friesland. Op dinsdag 23 mei komt Oude Maas uit de gelijknamige plaats op Varkenoord op bezoek.

ZUIDVOGELS

Zuidvogels legde in de eerste klasse a beslag op de eerste periodetitel. De ploeg ging afgelopen zaterdag met 1-2 onderuit tegen de amateurs van Volendam. Paul van Os, staflid, van Zuidvogels liet na afloop weten dat de ploeg uit Huizen een verdiende nederlaag heeft geleden. “Het verlies was terecht.” En dan te bedenken dat Zuidvogels voor de nederlaag nog vier maal op rij wist te winnen. “Maar het duel tegen het sterke Volendam ging natuurlijk nergens meer om.”

Zuidvogels, dat getraind wordt door Juan Fernandez Coto, is klaar voor de nacompetitie. “We hebben geen last van stress. Natuurlijk gaan we voor de winst. We hebben natuurlijk SC Feyenoord geanalyseerd.” Van Os verwacht dat het duel tussen SC Feyenoord een open duel gaat worden. “SC Feyenoord is natuurlijk een sterkte tegenstander. Ik hoop dat we in een flow terechtkomen. En dat we het geluk aan onze zijde hebben.”

De doelstelling van Zuidvogels was voorafgaand aan het seizoen om een periodetitel te behalen. “Wij willen natuurlijk nu zo ver mogelijk komen. Maar we zijn in een bijzonder zware poule terechtgekomen.”

Van Os laat weten dat Zuidvogels waarschijnlijk met een 4-3-3-systeem zal aantreden tegen De Sportclub. “Aanvallend hadden we dit seizoen meer doelpunten kunnen maken. Dat heeft te maken met een gebrek aan scherpte en kwaliteit.” Verdedigend kwam Zuidvogels prima voor de dag. “We beschikken over een solide defensie. We hebben slechts 18 goals tegen gekregen. De kracht van onze ploeg is dat we over creatieve aanvallers beschikken. Daarnaast tonen we altijd inzet.”

Kortom het duel tussen beide teams kan een leuke wedstrijd worden.

Tekst: Stephan van Hal